12 de juny del 2015

L'arribada d'Esquerra d'Amposta a l'alcaldia, principal novetat d'un dissabte de nous ajuntaments a l'Ebre


AMPOSTA (Montsià).- Els nous ajuntaments per al mandat 2015-2019 es constitueixen aquest dissabte al migdia, amb novetats importants en alguns dels ajuntaments de les Terres de l’Ebre. El canvi més significatiu es produirà a l’Ajuntament d’Amposta, on el republicà Adam Tomàs serà el nou alcalde després de guanyar les municipals del 24 de maig amb majoria absoluta. Un canvi radical que ha provocat que, aquesta mateixa setmana, l’alcalde en funcions, el convergent Manel Ferré, anunciés que ja no prendrà possessió de l’acta de regidor, i que deixa la política municipal. Tomàs ja ha anunciat que una de les primeres coses que podria fer quan entre a l’alcaldia d’Amposta serà encarregar una auditoria de l’Ajuntament, tot recordant que la situació de l’Hospital Comarcal del Montsià es troba als jutjats.


Per la seua banda, a Tortosa es preveu la investidura del convergent Ferran Bel per tercer mandat consecutiu, gràcies a l’abstenció anunciada per Esquerra. Dilluns d’aquesta setmana, l’alcalde en funcions va poder presentar l’Acord de Governança Estable que han signat CiU i Esquerra per als propers quatre anys. Un document amb 37 punts que garanteix el suport extern dels republicans perquè Bel puga completar el seu darrer mandat com a alcalde. Bel ha destacat que es tracta d’una fórmula pionera a la ciutat, però que ha funcionat en moltes institucions del país.

Tant a Gandesa com a Móra d’Ebre, Carles Luz i Joan Piñol no tindran problemes per ser investits de nou, gràcies a les dues majories absolutes de CiU. En canvi, a Sant Carles de la Ràpita també hi haurà canvis en el govern. El republicà Josep Caparrós serà investit alcalde després del pacte entre Esquerra, el PSC, Solidaritat i Iniciativa, que deixarà fora de l’alcaldia el convergent Joan Martín Masdéu. CiU també perd l’alcaldia en poblacions com ara l’Ametlla de Mar, Móra la Nova, Ascó i Ulldecona, però ho té tot de cara per recuperar l’alcaldia de Deltebre. El fins ara president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Lluís Soler, podria començar el mandat governant en minoria. Durant la campanya, Soler va afirmar que la seua intenció era crear “un moviment social de canvi” a Deltebre, per obrir les portes i finestres del consistori.

La nova majoria absoluta del republicà Alfons Montserrat a Alcanar també serà una de les claus del nou mandat, ja que ERC ve de governar en minoria en un mandat que ha estat molt convuls. També ho serà la majoria absoluta de Joan Moisès a la Sénia, tenint en compte que també Futur per la Sénia va quedar en minoria a mig mandat. A banda, una altra de les imatges de la jornada de dissabte serà l’entrada dels nous regidors de les CUP als ajuntaments de Tortosa, Deltebre, Alcanar i Ulldecona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta