4 de juny de 2015

Esquerra defensa l'acord d'estabilitat amb CiU per garantir la 'governança' de TortosaTORTOSA (Baix Ebre).- ERC de Tortosa ha donat detalls aquest dijous de la seua decisió de quedar-se a l'oposició a l'Ajuntament, després de valorar els possibles pactes de govern, amb CiU o amb Movem Tortosa i el PSC. En aquest sentit, ERC ha assegurat que el govern d'esquerres, amb Movem i el PSC, era inviable per la posició dels socialistes sobre la independència de Catalunya; i que amb CiU van sorgir "discrepàncies insuperables" per configurar un pacte de govern. És per això que va proposar a la militància, que va donar-hi suport per àmplia majoria, la determinació de quedar-se a l'oposició però establint un "acord d'estabilitat" amb CiU per garantir la "governança" de la ciutat.

Els republicans han confirmat la seua abstenció en la sessió d'investidura del pròxim 13 de juny. El portaveu i candidat d'ERC a l'Ajuntament de Tortosa, Josep Felip Monclús, ha assegurat que l'acord d'estabilitat el fan per garantir la "governança" de la ciutat i evitar un "bloqueig" de l'Ajuntament. Els republicans han explicat que s'està negociant amb CiU aquest acord, ja molt avançat, i han detallat dotze punts que s'inclouran. Aquests punts són: un pla local d'ocupació, un programa de millora de carrers i voreres, una nova piscina de gestió pública, la reforma integral del pont de l'Estat, un programa d'aliments frescs, la millora d'accés a l'Hospital Verge de la Cinta, la creació d'una oficina integral de comerç, un pla de manteniment de parcs infantils, la rebaixa del preu del bus urbà, nous paquets turístics on entri la recuperació del llaüt, la il·luminació de les muralles i el castell de la Suda, i la participació real i transparència i suport als pobles de Tortosa.

Monclús ha confirmat l'abstenció en la sessió d'investidura per permetre que Ferran Bel, actual alcalde i candidat de CiU, sigui escollit alcalde; i ha reconegut que aquesta posició "pot incomodar" a altres grups. "Féssim el que féssim sabíem que a algú no li agradaria", ha afegit. El candidat republicà ha assegurat que el 24M la ciutadania va donar "molta força" a ERC, però que la decisió del govern la van tenir els votants. Monclús no ha volgut desvetllar les "discrepàncies insalvables" amb CiU que han fet "impossible" un pacte de govern; i ha deixat clar que el govern d'esquerres era inviable per la posició del PSC sobre la independència. "ERC teníem una línia vermella que no es pot travessar i és el fet nacional", ha manifestat. "Sabem que hem renunciat a pactes que ens donava avantatges personals però que no fèiem un favor al país", ha respost davant les crítiques per no tirar endavant un pacte on ERC hagués pogut assolir l'alcaldia. / Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta