15 de juliol del 2015

Bel defensa que hi ha consens per celebrar una consulta sobre el monument franquista de Tortosa


TORTOSA (Baix Ebre).- L’alcalde de Tortosa, el convergent Ferran Bel, ha refermat aquest dimarts la seua voluntat de celebrar una consulta sobre el monument franquista de la Batalla de l'Ebre. De fet, Bel ha remarcat que aquesta és una qüestió inclosa en l’acord de governança estable amb ERC. La setmana passada, el Síndic de Greuges, Rafel Ribó, va anunciar que havia obert una actuació d’ofici sobre el monument i, en concret, per analitzar les actuacions de l’Ajuntament de Tortosa per complir la Llei de Memòria Històrica que obliga a la retirada de la simbologia franquista dels espais públics.

Ribó va dir que veuria “inadmissible” que es busquessin subterfugis per no complir la Llei de Memòria Històrica. Bel ha respost aquest dimarts que l’Ajuntament de Tortosa respondrà de forma diligent el requeriment del Síndic de Greuges, però ha volgut remarcar que finalment hi ha un ampli consens per realitzar la consulta i que li sobta que sigui precisament ara quan el Síndic ha decidit actuar. Quant a la possible pregunta que es realitzarà a la ciutadania sobre el monument franquista, Bel ha dit que aquesta no està decidida, però que en tot cas s’ha de consensuar. / Via Canal 21 Ebre


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta