17 d’agost del 2015

Alerta ecologista per la mort de 26 cigonyes electrocutades en torres elèctriques del Mas de Barberans



MAS DE BARBERANS (Montsià).- L’entitat Gepec-Ecologistes de Catalunya han denunciat que 26 cigonyes han mort electrocutades en només dos dies en torres elèctriques al municipi del Mas de Barberans. Segons l’entitat ecologista, les cigonyes van ser trobades per agents rurals. Així mateix, adverteixen que la mort per electrocució s’ha convertit en la principal causa de mort d’alguns ocells de gran envergadura que utilitzen aquestes estructures per posar-se durant els seus viatges migratoris. Altres espècies greument afectades per l’electrocució són rapinyaires com els voltors, l’àliga marcenca o els aligots.

Davant d’aquestes fets, que qualifica de “greus”, l’entitat Gepec-Ecologistes de Catalunya ha demanat responsabilitats, tant a les empreses elèctriques com a l’administració. En aquest sentit, l’entitat ecologista afirma que cal aplicar urgentment sistemes de modificació de torres per evitar noves electrocucions. Uns sistemes que assenyalen són del tot coneguts, fàcils d’implantar tècnicament i assumibles econòmicament. També demanen a l’administració una reforma de la legislació que obligui a portar a terme aquestes modificacions i que faci responsables a les empreses elèctriques d’aquestes morts per electrocucions o xocs contra els filats elèctrics./ Via Canal 21 Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta