22 de setembre del 2015

La independència i les infraestructures centren el debat-col·loqui amb els candidats a l’Ebre



TORTOSA (Baix Ebre).- La independència, allò que es juga Catalunya, i en concret les Terres de l’Ebre, en les eleccions del 27 de setembre, la vegueria, les infraestructures i les propostes per impulsar l’economia del territori han centrat el debat-col·loqui amb els set candidats a la demarcació de Tarragona amb representació al Parlament de Catalunya, que el Col·legi de Periodistes de les Terres de l’Ebre havia organitzat per aquest dimarts al matí, junt amb alguns mitjans dels territori.

En general, els candidats han evitat el cos a cos i hi ha hagut poc debat. L’excepció l’han protagonitzat el candidat ebrenc del PP, Jaume Solé, i el candidat de Junts pel Sí, Germà Bel. Solé ha dibuixat un escenari força negre per una Catalunya independent, fet que ha provocat la primera picabaralla amb Bel, qui ha afirmat que el PP “és la plaga” de les Terres de l’Ebre. Al marge d’aquest fet, Bel ha defensat que el 27 de setembre els catalans es juguen dotar-se d’un Estat i poder fer polítiques que generin riquesa al país.

A preguntes dels periodistes i sobre la vegueria, la majoria de candidats s’hi han mostrat partidaris. Alguns, com el del PP, han remarcat que no hi estaran d’acord si la seva creació ha de suposar sumar més administracions, mentre que el candidat de Ciutadans, Matías Alonso, ha estat clar en mostrar-s’hi totalment en contra.

Quant a infraestructures, les solucions per posar fi a l’alta sinistralitat a l'N-340 ha estat en el centre del debat. La número 2 de Catalunya Sí que es Pot a Tarragona, Hortènsia Grau, s’ha mostrat partidària de l’aixecament dels peatges de l’autopista AP7 però ha insistit, amb el rerefons de la defensa d’un referèndum legal, que Catalunya necessita ser sobirana per negociar d’igual a igual amb l’Estat espanyol. Per la seva part, el candidat d’Unió, Tonio Polo, ha posat sobre la taula la necessitat de millorar les comunicacions a la Ribera d’Ebre per poder donar resposta davant una emergència nuclear. Mentre que la número 3 del PSC, Bibiana Porres, ha defensat el desdoblament de la C-12. / Via Canal 21 Ebre

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta