22 de setembre del 2015

L’Escola Remolins cedeix el fons documental a l’Arxiu Comarcal del Baix Ebre



TORTOSA (Baix Ebre).- L’Escola Remolins de Tortosa ha cedit el seu fons documental a l’Arxiu Comarcal del Baix Ebre. En total són 50 registres escolars que permetran saber la història d’aquest centre tortosí. Un dels documents més antics data del 1912, un fet que deixa la porta oberta per afirmar que l’Escola Remolins és centenària. La directora de l’escola, Eugènia Vela, ha detallat la resta de registres que s’han trobat. Per la seva banda, el director de l’Arxiu Comarcal del Baix Ebre, Albert Curto, ha explicat que la primera tasca de l’arxiu ha estat identificar i valorar tots els documents. Una feina que continuarà amb la seva posterior investigació i catalogació.

Finalment, el director d’Ensenyament de les Terres de l’Ebre, Antoni Martí, ha volgut fer una crida a la resta de centres escolars per animar-los a posar en relleu el seu fons documental. A més, ha remarcat que gràcies als llibres d’inspecció s’ha pogut esbrinar el desenvolupament del centre de Remolins. De moment tots aquests documents no seran accessibles al públic, encara que sí se’n podrà fer un ús de caire docent. / Via Canal 21 Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta