3 de setembre del 2015

Movem recorda que Tortosa està agermanada amb Tartous i que hauria d'adherir-se a la Xarxa de Ciutats i Pobles Refugi


TORTOSA (Baix Ebre).- El portaveu de Movem Tortosa, Jordi Jordan, ha volgut recordar aquest dijous que Tortosa està agermanada amb la ciutat siriana de Tartous des del 2006, i que no tindria cap sentit que la capital de l’Ebre no col·laborés per minvar "aquesta tragèdia humana de la qual Occident també n’és responsable". En el proper ple municipal, previst per al 14 de setembre, Movem Tortosa presentarà una moció relacionada amb el drama humà que s’està vivint aquests dies a Europa, arran de la fugida de milers de persones de la guerra de Síria. En aquest sentit, des de Movem Tortosa, es demanarà que la ciutat manifesti el suport a la creació i l’adhesió a la Xarxa de Ciutats i Pobles Refugi, per acollir aquelles persones que travessen Europa fugint dels conflictes armats als seus països d’origen. Tot plegat, segons Jordan “amb l’objectiu de coordinar municipis i administracions en l’acollida de les persones refugiades, així com també dotar de recursos la implementació dels programes d'integració necessaris”.

Així, la moció de Movem també demanarà la implicació de la Generalitat de Catalunya “perquè tingui un paper actiu oferint la seua col·laboració per acollir sol·licitants d’asil i persones refugiades i perquè aposti per la creació d’una taula nacional per a l’acollida de persones refugiades que integrin les entitats i organitzacions que defensen el dret d’asil i acollida de persones refugiades, les diferents administracions i els Ajuntaments que vulguin col·laborar”.

En un àmbit més internacional, també s’insta als caps d’Estat i de govern de la Unió Europea i a les institucions de la Unió a abordar el drama humanitari dels refugiats de forma conjunta com una qüestió de primer ordre en l’agenda política i un pas fonamental per a la construcció d’una veritable Europa no només econòmica sinó també política.

D’altra banda, Jordan ha recordat que “si moltes de les ciutats de Catalunya capdavanteres en la defensa dels drets socials ja estan fent aquests passos, Tortosa encara ho hauria de fer més perquè estem agermanats des de l’any amb una ciutat siriana, Tartous, i cal que l’agermanament amb aquest país no es quedi només amb paraules i actes folklòrics sinó també en una ajuda real davant de moments tant difícils per als siris que recorda a tants tortosins i catalans que també van haver de marxar a l’exili després de la guerra civil”. De fet, l'agermanament amb la ciutat de Tartous va nàixer amb la voluntat de desenvolupar la cooperació en els camp econòmic, social, cultural, comercial i turístic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta