3 de setembre del 2015

Deltebre rebutja el nou Pla Hidrològic de l'Ebre en la reunió del Consell de l'Aigua


SARAGOSSA.- L’Ajuntament de Deltebre ha rebutjat aquest dijous la proposta de Pla Hidrològic de l'Ebre davant del Consell de l'Aigua, ja que el document no inclou el cabal ecològic aprovat per la Comissió de Sostenibilitat de les Terres de l’Ebre L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha anat a la reunió de Saragossa en representació de la Generalitat de Catalunya i en substitució del també convergent Ferran Bel, ja que l'alcalde de Tortosa ha hagut de modificar la seua agenda a causa de les seues responsabilitats al Senat. Soler ha manifestat el seu ferm rebuig al Projecte de Pla Hidrològic de la Conca de l’Ebre. "Ens trobem davant d’un nou greuge per al territori i, en especial, per al Delta de l’Ebre i per als habitants que convivim en aquest indret”. L’alcalde ha afegit que “des de l’Ajuntament reiterarem la nostra negativa a un hipotètic transvasament i defensarem i exigirem un cabal ambiental mínim en el tram final del riu”.

El Consell de l'Aigua, en el seu informe de preguntes, observacions i suggeriments presentats a la proposta de Pla Hidrològic, ha desestimat les propostes formulades a les Terres de l'Ebre, a nivell institucional, per part dels ajuntaments de Deltebre i Tortosa, i pel Consell Comarcal del Baix Ebre, així com també ha ignorat els suggeriments proposats per la Generalitat de Catalunya. Soler ha recordat que “en l’anterior legislatura, com a president de l’ens comarcal del Baix Ebre, vam mostrar reiteradament en plenari la nostra negativa al transvasament i la nostra defensa al cabal ambiental òptim i per això vam presentar al·legacions al Pla, igual que també vam fer temps d'accedir a l'alcaldia de Deltebre".

Deltebre ha comptat avui amb tres vots al Consell de l'Aigua, que han estat representats per l'alcalde del municipi, Lluís Soler, i pel tinent d'Alcalde d’Afers Interns i Institucionals, Kilian Franch, en representació de l'Ajuntament i també com a integrants de la delegació de la Generalitat de Catalunya. El tercer vot del municipi ha estat protagonitzat pel president el Sindicat de Regs de la Comunitat de Regants de l'Esquerra de l'Ebre, Francesc Casanova. Els tres vots provinents del municipi de Deltebre han sigut contraris a la revisió del Pla Hidrològic. / Imatge Ajuntament de Deltebre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta