3 de setembre del 2015

Calaix de Sastre presenta la samarreta 'Dracs i bèsties de Tortosa' per la Cinta 2015


TORTOSA (Baix Ebre).- L'Ajuntament de Tortosa ha presentat aquest dijous la samarreta dels "Dracs i bèsties de Tortosa", dins el programa d'actes de les Festes de la Cinta. La samarreta, de color roig, hi té dibuixats els dracs Golafre, Carrau, Hydracus, Grafus, Xèron, el Boc Jordiet, la Cucafera i el Bou. És una iniciativa del taller Calaix de Sastre, que cada any trau al mercat un producte de marxandatge relacionat amb el folklore tortosí per difondre'l. De fet, aquesta és la segona samarreta amb elements de les festes populars que fa Calaix de Sastre, ja que per la Cinta del 2013 es va presentar la samarreta del Seguici amb els gegants, els entremesos i els nanos de la ciutat. La samarreta anterior va ser un èxit de vendes, havent de reeditar-la més d'un cop per satisfer les ganes dels xiquets i adults per tenir la seua. Aquesta vegada, però, s'ha centrat la temàtica de la samarreta en el Correfoc de Tortosa, un dels més antics de Catalunya.


El regidor de festes Domingo Tomàs, ha destacat la posada en valor de les entitats i els seus dracs representats en la samarreta, però sobretot de la feina humana que hi ha al darrera de cada colla i del gran esforç que suposa finançar i mantenir aquests elements d'imatgeria popular. Així mateix, ha posat en valor l'empenta de Joan Iniesta, propietari de Calaix de Sastre, per continuar difonent els elements de la festa i el folklore tortosí, amb les diverses iniciatives i productes que treu al mercat. Durant les Festes de la Cinta la samarreta es podrà adquirir a la parada de Calaix de Sastre, que aquests dies surt al carrer per apropar els productes als actes de la ciutat. Després es trobarà a la venda al taller, al número 9 del carrer Doctor Ferran. Divendres a la tarda, la parada s'instal·larà a la plaça de l'Ajuntament, pel Correfoc. Dissabte matí també es trobarà a la plaça de l'Ajuntament, mentre que dissabte a la tarda s'instal·larà parc municipl Teodor González, per la celebració de l'Ofrena./ Imatge CEDIDA

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta