23 de setembre del 2015

Polo (Unió) critica Convergència i Esquerra per no haver creat la vegueria de les Terres de l’Ebre


TORTOSA (Baix Ebre).- El número 3 d’Unió per Tarragona, el tortosí Toni Polo, ha acusat aquest dimecres Convergència i Esquerra d’haver tingut poca voluntat política per tirar endavant la vegueria de les Terres de l’Ebre. Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, Polo ha recordat que Unió va ser el primer partit en crear una organització intercomarcal per a l’Ebre, i que sempre ha tingut molt clar la necessitat de constituir la vegueria. En canvi, ha assenyalat que fa cinc anys que el Parlament va aprovar la llei de Vegueries, però que ni els convergents ni els republicans han fet res per impulsar la divisió de l’actual Diputació de Tarragona. Així, Unió proposa traspassar competències de les delegacions de la Generalitat a la nova vegueria. A més, Polo també ha parlat de la necessitat de crear un consell polític a la Diputació, perquè aquesta administració doni compte de la seua actuació a les Terres de l’Ebre.

Quant al programa per a les Terres de l’Ebre, Polo ha destacat la millora de les infraestructures, amb la construcció de l’autovia A7 i el desdoblament de l’eix de l’Ebre. Però també ha parlat de la necessitat de millorar les telecomunicacions, d’afavorir la implantació de noves indústries, i d’ajudar els petits i mitjans empresaris, a més de la pagesia i la pesca, perquè els productes del territori es puguen vendre amb valor afegit. Quant a la defensa del riu, ha remarcat que Unió té la voluntat de fer costat a la Plataforma en Defensa de l’Ebre (PDE), i molt especialment en la lluita contra els transvasaments a Brussel·les.

Polo ha explicat que durant aquesta campanya han notat el trencament de la federació amb Convergència des del punt de vist organitzatiu, però que noves altes han compensat la pèrdua de militants que va registrar el partit a l’Ebre fa uns mesos. El candidat ebrenc d’Unió ha sentenciat que Convergència ha desaparegut del centre polític, i que algunes persones han pres posicions molt radicals en relació a la independència. En canvi, Polo ha reivindicat la reforma de la Constitució espanyola per permetre el reconeixement de la singularitat de Catalunya.

Unió farà l’acte final de campanya a les Terres de l’Ebre aquest dijous al vespre, amb un míting que tindrà lloc a la sala d’actes del Patronat de Tortosa a partir de les vuit del vespre. A l’acte han previst l’assistència del candidat d’Unió, Ramon Espadaler, a més del president del comitè de govern del partit, Josep Antoni Duran i Lleida.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta