13 de desembre del 2005

Tortosa aprova el projecte de la rotonda de l'hospital, que costarà 585.000 euros

L'Ajuntament desestima les al·legacions de l'horta de Sant Vicent i amplia els compromisos del POEC

El ple de l'Ajuntament de Tortosa va aprovar ahir el projecte de la rotonda de la carretera Simpàtica que donarà accés a l'hospital, i que finalment tindrà un pressupost d'uns 585.000 euros. Fa unes setmanes, el preu de l'obra havia estat l'epicentre d'una polèmica entre el govern i l'oposició, que considerava excessius els 720.000 euros que havia fixat l'àrea d'Urbanisme. Però el debat més calent del ple va ser sobre les al·legacions d'un grup de propietaris afectats pel pla parcial de l'horta de Sant Vicent. El secretari municipal va haver d'improvisar un informe jurídic per avalar la desestimació de les al·legacions.

La rotonda de la carretera Simpàtica que donarà accés a l'hospital costarà uns 585.000 euros, però no inclourà la instal·lació de l'enllumenat públic, almenys en una primera fase. De fet, la rebaixa de més de 100.000 euros en relació amb les últimes previsions d'Urbanisme, que calculava que l'obra costaria entre 600.000 i 720.000 euros, s'explica per la renúncia municipal a una bona il·luminació de la rotonda. La decisió va ser força criticada pels grups del PP, ERC i CiU, que també van lamentar el retard del projecte i l'encariment progressiu de l'obra. «És ridícul que una obra d'aquesta importància, i amb un pressupost tan elevat, es quedi sense enllumenat», va afirmar Antonio Faura (PP). Lluís Martín (ERC) va acusar el regidor d'Urbanisme d'haver rebaixat el preu del projecte, renunciant a serveis «indispensables» com l'enllumenat, a causa de la pressió política, social i mediàtica. El republicà va afegir que l'Ajuntament ha demanat un ajut europeu per valor de 750.000 euros, i que a la mateixa sol·licitud afirma que l'obra estarà acabada al novembre del 2006. Ferran Bel (CiU) també va posar en dubte que l'Ajuntament puga acabar la rotonda en sis o set mesos, com el regidor José Martín havia dit minuts abans.
Amb tot, tots els grups municipals van votar favorablement al projecte. El regidor d'Urbanisme va admetre que la pressió ciutadana ha modificat l'ordre de prioritats del govern tortosí, i que la rotonda provisional ja era un «problema endèmic» que calia resoldre. José Martín va remarcar que la nova rotonda serà la primera peça del futur vial de circumval·lació per l'est, que enllaçarà Sant Llàtzer amb Remolins després d'haver foradat el turó de les avançades de Sant Joan.


> Un informe improvisat per resoldre dubtes

El secretari municipal va improvisar ahir un informe per resoldre els dubtes sobre la desestimació de les al·legacions presentades per un grup de propietaris afectats pel pla parcial de l'horta de Sant Vicent. El portaveu de CiU, Ferran Bel, va manifestar que l'informe de l'arquitecte municipal podria ser insuficient per desestimar unes al·legacions fetes amb criteris jurídics, i va aconsellar la redacció d'un altre informe. Però el secretari no només va avalar l'informe de l'arquitecte, sinó que va aportar un informe que havia preparat pel seu compte, i que va ser incorporat a l'expedient. La desestimació de les al·legacions representa un nou impuls a la construcció del centre lúdic i comercial de Ferreries. També l'aprovació del text refós del pla d'orientació dels equipaments comercials (POEC). El nou document incorpora els compromisos adquirits amb el Departament de Comerç: la transformació de l'avinguda en un passeig comercial, l'aprofitament del pont del ferrocarril com a passarel·la de vianants i la construcció d'un pàrquing subterrani al centre.

El Punt (13-12-05)

1 comentari:

  1. No sé. Molts de projectes però, una prioritat com és l'accés a un centre hospitalari, el més important del territori, no és tal prioritat. A hores d'ara el nyap de rotonda fa temps que hauria d'estar arreglat. Potser és que som ciutats molt petites a les Terres de l'Ebre per voler córrer molt, fer molts projectes i no saber d'on sortiran els diners per pagar-los.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta