26 de gener del 2006

L'Ajuntament de Flix inicia el procés per legalitzar el sistema de videovigilància, després de la queixa formal d'un veí


L'alcalde de Flix, Pere Muñoz (ERC-AM), va confirmar ahir que l'Ajuntament ha iniciat el procés per legalitzar el sistema de videovigilància que abans de les festes de Nadal va instal·lar a la façana de la casa de la vila. En aquest sentit, Muñoz va explicar que van retirar les càmeres després de rebre la queixa formal d'un veí que considerava que el sistema de videovigilància vulnerava el dret a la intimitat dels ciutadans. «Vam instal·lar les càmeres per provar-les i com a mesura coercitiva, ja que s'havien produït alguns actes vandàlics i també ens trobàvem amb el problema que cada any faltava alguna figura del pessebre», va argumentar l'alcalde. A més, Muñoz va afegir que l'Ajuntament flixenc també ha demanat permís per instal·lar les càmeres perquè vol controlar «les entrades i sortides» de la casa de la vila.D'altra banda, Muñoz va aclarir que el veí no havia presentat una denúncia contra l'Ajuntament, sinó que havia entrat una instància per saber si el consistori havia seguit el procediment establert per instal·lar les càmeres, és a dir, si tenia el permís de la Junta de Seguretat de Catalunya. Fonts municipals ja van admetre a Ràdio Flix que l'Ajuntament no havia seguit el procediment legal que ha de complir-se per poder fer aquest tipus d'instal·lacions. Segons va informar l'emissora municipal, les mateixes fonts van explicar que l'edifici de l'Ajuntament havia rebut agressions en forma de pintades i llançament d'objectes. Després de Reis, la mateixa càmera també va instal·lar-se darrere de l'ajuntament, per controlar l'ús del contenidor de deixalles del carrer Gombau. Alguns veïns incívics continuaven dipositant la brossa al lloc que els contenidors ocupaven al carrer Major, ara en obres.

El Punt (26-01-06)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta