20 de maig del 2006

El Baix Ebre insta l’Ajuntament de Tortosa a conservar el velòdrom

El PSC abandona el ple durant el debat

El Consell Comarcal del Baix Ebre va aprovar ahir una moció del grup d’ERC que insta l’Ajuntament de Tortosa a «desistir» de l’enderrocament del velòdrom. Amb tot, el debat no va fer-se amb normalitat, ja que el grup del PSC va abandonar el ple amb l’argument que la proposta era una «intromissió» a les competències municipals.

La moció sobre el velòdrom que va aprovar ahir el Consell Comarcal del Baix Ebre era la mateixa que ERC havia presentat a l’Ajuntament de Tortosa, i que l’alcalde Joan Sabaté (PSC) havia deixat fora de l’ordre del dia del ple del 8 de maig. L’encarregat de defensar-la va ser el nou portaveu del grup municipal d’ERC, Francesc Gas, que va apel·lar a la capitalitat de Tortosa per justificar la conservació d’una instal·lació esportiva que és «única i un referent» al Baix Ebre i en el conjunt del territori. Abans del ple, el grup republicà no havia acceptat la petició del portaveu del PSC, José Martín, que havia sol·licitat que la moció quedés fora de l’ordre del dia, amb l’argument que era una «intromissió» a les competències que són de l’àmbit municipal. «No és un bon camí, i hem obert una nova etapa d’una certa conflictivitat, perquè ara altres pretendran que el Consell Comarcal debati les actuacions de qualsevol ajuntament», va advertir Martín, que també és regidor d’Urbanisme a l’Ajuntament de Tortosa.
«Ens hem aixecat i hem abandonat el ple perquè no volíem participar en un debat sobre una qüestió que no correspon a aquesta institució», va dir. A més, Martín va recordar que el govern de Tortosa encara no ha decidit si és necessari enderrocar el velòdrom per executar el projecte de reforma i ampliació de les instal·lacions esportives. «Tot això només ha posat en evidència l’interès polític que té ERC de pescar al riu revolt de la manifestació de l’altre dia», va valorar Martín, que ahir substituïa com a portaveu el nou delegat de la Generalitat a l’Ebre, Miquel Castelló.

> «Nosaltres no prohibim mocions»

La proposta que insta l’Ajuntament tortosí a «desistir» de l’enderrocament del velòdrom va ser aprovada amb els vots dels consellers de CiU, ERC, IPE i l’independent Xavier Alegret. Per la seua banda, els dos consellers del PP van abstenir-se, i el president del Baix Ebre, Ferran Bel (CiU), va tenir dubtes a l’hora de definir la posició del PSC, que havia abandonat el ple com a mesura de protesta. «Al consell es poden debatre totes les mocions, i no és el nostre tarannà prohibir-les», va afirmar Bel, que també és portaveu de CiU a l’Ajuntament. Bel també va advertir que l’argument utilitzat pel PSC no és vàlid, ja que el Consell Comarcal no va interferir en cap competència municipal. «Hem sol·licitat assessorament legal i el portaveu del PSC ja ens ha dit que no presentarien cap contenciós administratiu contra l’acord, perquè ja sap que no hem concorregut en cap il·legalitat», va revelar Bel.

El minitransvasament

D’altra banda, el ple del Consell Comarcal del Baix Ebre també va aprovar la moció d’ERC sobre la «reducció planificada de la concessió del minitransvasament», que ja havia prosperat a l’Ajuntament de Tortosa. Amb tot, CiU va sol·licitar la inclusió d’una esmena per blindar els projectes dels canals Xerta-Sénia i l’Aldea-Camarles, que van quedar fora de la sol·licitud de «paralització i moratòria de nous regadius» fins que no estiga definit el cabal ecològic. La moció va ser rebutjada pel grup del PP, però també pel PSC. El socialista José Martín va afirmar que CiU i ERC estaven practicant un nacionalisme «de curta volada» i «insolidari», ja que estaven negant el dret a regar que també tenen els aragonesos.

El Punt (20-05-06)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta