13 de maig del 2006

ERC garanteix un traspàs de poders «responsable» al Camp i l’Ebre

Lluís Salvadó, molt crític amb Maragall, ajorna fins dilluns la seva dimissió


Gustau Moreno/Òscar Meseguer. Tortosa/Tarragona
ERC va assegurar ahir que farà un traspàs de poder «seriós, responsable i elegant» en els serveis territorials del govern al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre. Fins i tot «cordial», com va anunciar l’encara delegat ebrenc Lluís Salvadó, que va anunciar que no dimitirà oficialment fins dilluns. La federació republicana del Camp de Tarragona va garantir l’absència del més «mínim gest d’irresponsabilitat institucional», però alertava d’un punt mort perillós al territori.
«No només s’acaba aquí el canvi, sinó que sense Esquerra no hi ha canvi». Amb aquesta sentència el president d’ERC al Camp de Tarragona, el senador Lluís Aragonès, lamentava la fi del tripartit, però, tot i posar damunt de la taula una llista de projectes que podrien veure’s perjudicats per la sortida d’Esquerra del govern, va prioritzar l’última aportació republicana en el govern a «un servei públic de qualitat».
Per la seva banda, el delegat de la Generalitat a les Terres de l’Ebre, Lluís Salvadó, encara inaugurarà aquesta cap de setmana la fira de Camarles. Salvadó va detallar que tant el seu relleu com el de la resta de directors dels serveis territorials s’anirà completant durant les pròximes setmanes. De fet, Salvadó va precisar que la majoria dels directors dels serveis territorials són funcionaris, i que per tant encara podrien tardar un temps a recuperar la seua antiga plaça. «La nostra voluntat és facilitar al màxim el traspàs de poders a les persones que ens vinguin a substituir», es va comprometre Salvadó. El delegat va apel·lar al bé del territori i al bé dels ciutadans de les Terres de l’Ebre, i va garantir que la transició serà cordial.
Finalment, va remarcar que ERC ha sabut imprimir el seu segell a l’hora d’impulsar polítiques socials, com ara l’atenció a les dones, als joves i a la gent gran, així com donant suport al petit comerç i a la pràctica de l’esport i fent «un salt històric en matèria d’educació». A més, el delegat va reconèixer que durant els primers mesos l’encaix del tripartit a les Terres de l’Ebre, on hi havia obertes distàncies importants entre les tres forces, va ser difícil, però que després van saber trobar els mecanismes de treball i de diàleg amb els representants del PSC i ICV al territori. Amb tot, Salvadó va ser més crític a l’hora de valorar una possible reconciliació amb el PSC després de les eleccions. «El peix ja està venut, perquè ningú fa fora del govern l’únic partit que està disposat a fer-te president», va dir Salvadó, que va concloure: «Ara Pasqual Maragall només aspira a ser el conseller primer d’un govern presidit per Artur Mas.»

El Punt (13-05-06)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta