19 de juliol del 2006

La nova biblioteca de Tortosa il·lusiona

Ha costat molts anys, però ja la tenim. Ahir vaig rebre a casa un tríptic informatiu de la nova biblioteca Marcel·lí Domingo, que obrirà les portes demà, coincidint amb l'inici a Tortosa de la Festa del Renaixement. Als tríptics també hi figura l'adreça del web de la nova biblioteca, que he volgut consultar perquè encara tenia més ganes de saber més coses, però la pàgina encara no està activada. La inauguració del nou equipament, que segons l'Ajuntament ha costat uns 3 milions d'euros, anirà a càrrec del conseller de Cultura, Ferran Mascarell, i de l’alcalde de Tortosa, Joan Sabaté, a partir de les 17.30 hores de la tarda. Emplaçada al cor del nucli antic, entre els carrers del Vall i de la Mercè, la nova biblioteca té més de 1.850 metres quadrats distribuïts en tres plantes. A la planta baixa s’ha habilitat la sala infantil, el servei de préstec i informació amb un taulell únic, i el servei d’hemeroteca (revistes i diaris). A la primera planta s'ha ubicat el fons documental (55.000 documents, entre llibres, CDs i DVDs) i, a la segona planta, els audiovisuals, servei d’ordinadors amb connexió a internet i una sala multiusos. També hi ha punts de consulta, que permetran veure el fons bibliogràfic, els vídeos i DVDs a la mateixa biblioteca, de forma individualitzada. Un altre dels atractius del nou edifici són les restes arqueològiques andalusís que han estat recuperades i que podran observar-se a la planta baixa, a través d'un terra de vidre.
A la inauguració també assistirà l’arquitecte de l’obra, Ramon Valls, qui farà una breu descripció del projecte. L’Ajuntament també ha programat dos dies de portes obertes (21 i 22 de juliol) coincidint amb la celebració al nucli antic de la Festa del Renaixement, amb visites guiades a les 11.00 hores perquè tota la ciutadania puga visitar i conèixer el nou equipament cultural. A partir del dia 24 de juliol, la biblioteca estarà oberta al públic en horari d’estiu (de dilluns a divendres, de 9 a 15 hores; dissabte tancat). A partir del 15 de setembre entrarà en vigor l'horari d'hivern, dimarts i dijous de 10.00 hores a 13.30 hores i de 16,30 a 20,30 hores; els dilluns, dimecres i divendres, de 16,30 hores a 20,30 hores; i els dissabtes, de 10.30 hores a 13.30 hores.

2 comentaris:

  1. Home, imagina't si il.lusiona que ja han passat 7 Reis Mags i no arribava. Set anys per fer la biblioteca. FELICITATS.

    Bé, ara esperem que tots els ciutadans de Tortosa la puguem disfrutar com cal.

    Salut!

    ResponElimina
  2. Llàstima que porte el nom d´un polític espanyolista.
    Per a n´això, més hagués valgut que el nom se quedés tal i com estava que m´agradava més

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta