28 de juliol del 2006

La plataforma denuncia la presentació «electoralista» del nou pla del Delta

El moviment social i el Gepec estan molestos perquè no van ser convidats en l'acte de la ministra

Una de les portaveus de la Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE), Susanna Abella, va lamentar ahir que ningú convidés els grups ecologistes ni el moviment social, que són membres de la Comissió per a la Sostenibilitat de les Terres de l'Ebre, en la presentació del nou pla integral de protecció del Delta (Pipde). Abella, que va recordar que el document encara no està enllestit ni ha estat aprovat per la comissió, va afirmar que la visita de la ministra de Medi Ambient, Cristina Narbona, va ser «electoralista». A més, la portaveu va denunciar la poca contundència de la classe política de l'Ebre a l'hora de reclamar un cabal ecològic per al riu.

«La situació ens va molestar molt, perquè formem part d'una comissió de participació i ningú ens ha convidat quan ha vingut la persona que és la màxima responsable de la protecció del Delta», va afirmar la portaveu Susanna Abella, que també va recordar que la PDE havia sol·licitat reunir-se amb Cristina Narbona. Segons Abella, la visita de la ministra de Medi Ambient i la presentació del nou Pipde va ser «clarament electoralista», ja que la Comissió per a la Sostenibilitat de les Terres de l'Ebre només havia aprovat el preàmbul del document. «Després, vam començar a debatre cada punt del Pipde en les diferents comissions de treball, i encara calia incorporar les conclusions al text final, abans de passar-ho pel ple», hi va afegir. «El que ens sap més greu de no haver pogut veure la ministra és que volíem expressar-li la nostra inquietud perquè s'estan autoritzant nous regadius abans de fixar el cabal ecològic», va afirmar Abella.

> 250 metres cúbics per segon

Susanna Abella, membre de la comissió de treball sobre el règim hídric, va lamentar ahir la «poca contundència» de la classe política del territori a l'hora de reclamar la fixació d'un cabal ecològic per al tram final de l'Ebre. «Mentrestant, els polítics aragonesos han reaccionat ràpidament i ja fa temps que estan sol·licitant una reserva d'aigua molt important per a la seua comunitat», va advertir Abella. La portaveu de la PDE també va alertar que la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre està parlant d'uns cabals mínims de compromís, «perquè després de concedir tants regadius nous, ja no quedarà prou aigua per establir un bon règim hídric». En la mateixa línia, Abella va confirmar que la Comissió per a la Sostenibilitat ha parlat de proposar un cabal ecològic d'uns 250 metres per segon per al Delta, si bé els científics treballen en una forquilla d'entre 8.831 i 12.472 hectòmetres cúbics anuals.

El Punt (28-Juliol-2006)

2 comentaris:

  1. Si tenim una mica de memòria, recordarem qui va ser l'inventor del PHN. Fou el PSOE-PSC. Recordem el catalanissim ministre Borrell?
    Qui ha estat tan "pardillo" que es va creure res quan la victoria dels socialistes i solament carrega contra el PP? (En aquest aspecte més honrat perque diu lo que pensa)
    Qui no te ben present la postura de CiU en el tema?
    Amics romantics de la Plataforma (dels pocs que queden)de veritat us creieu que seguirem tenint un riu?
    Jo no.

    ResponElimina
  2. La gent de l’Ebre segur que estarà molt contenta amb les inversions a canvi de res, però els quatre radicals de sempre tenen que donar la nota!!!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta