3 d’agost del 2006

Ferran Sabaté o Joan Bel?

En el segon intent, el ple de l'Ajuntament van aprovar ahir el conveni amb l'empresa Tortosa Golf Resort, que aplana el camí per a la construcció d'un camp de golf de 18 forats, un complex hoteler i una urbanització amb més de 1.000 xalets a la partida de Xies, a la pedania de Vinallop. Per fer-ho possible, el PSC ha comptat, entre d'altres, amb els vots dels regidors de CiU, que s'ha pogut penjar la medalla d'haver aconseguit un conveni urbanístic amb més garanties. Una situació que fonts municipals asseguren que ja estava pactada des de dilluns, quan el convergent Ferran Bel va sol·licitar que l'alcalde, Joan Sabaté, deixés el conveni damunt de la taula.
D'aquesta manera, expliquen les mateixes fonts, CiU podria compartir amb el PSC la rendibilitat política d'un projecte que l'empresa va presentar a l'alcalde i també a Bel de forma gairebé simultània. I és que més enllà del conveni i la requalificació de les finques de Vinallop, el que ha aconseguit la promotora és enlluernar tant al PSC com a CiU, per garantir la viabilitat de la seua inversió passi el que passi. Això explicaria per què Sabaté i el portaveu de CiU van aparèixer ahir junts en roda de premsa, provocant una imatge absolutament insòlita. Van comparèixer junts perquè és un projecte de ciutat, però també perquè així ho havien pactat, en el primer gest polític que Sabaté té cap al principal grup de l'oposició en tota la legislatura, reiteren les mateixes fonts. La nostra opinió és que qui ha sortit guanyat, des del punt de vista de l'estratègia, és Bel, que ha aconseguit que Sabaté el posicioni davant dels ciutadans en el mateix nivell que l'alcalde de la ciutat. D'altra banda, cada vegada se senten més comentaris entre els socialistes tortosins, en favor d'un pacte postelectoral amb CiU, per conservar el govern municipal encara que siga a canvi de deixar entrar Ferran Bel al despatx de l'alcaldia. És això el principi d'un gran amistat? Serà Ferran Sabaté o Joan Bel, el pròxim alcalde de Tortosa?


Per saber més sobre el tema:
-Tortosa aprova el complex de Vinallop
-Tortosa retarda les vacances pel golf

9 comentaris:

  1. "Mmm... Bona pregunta, Manel!".

    La foto al.ludida deu ser per contemporanitzar amb la resta del món occidental i l'empat tècnic que s'escampa entre les nostres democràcies. Recordeu: Des del cas d'Alemanya fins el més pintoresc dels bessons polacs o el darrer, el d'Ucraïna.

    Què els passa als grans partits? Sembla que cap té prou força per governar. Estaran malalts? I si és així, s'encomana? Quina és la vacuna? Serà de marca o podrem obtenir genèrics?

    A Tortosa, l'agost polític sol ser mogudet. Ja ho vaig dir en un altre espai, fa anys: deu ser per animar la sosa graella televisiva.

    ResponElimina
  2. ja es igual
    vist un vistos tots
    capitalistes xanxulleros.
    no hi ha política
    només canvis de comisionistes
    igual que a la generalitat
    fan cagar!
    3% a on estaràs?
    a la butxaca de Bel o a la de Sabaté?
    o, potser encara al carrer san ildefons 12, 2a?, la seu de Tortosa Golf Resort.

    ResponElimina
  3. En l’article en qüestió és diu “D’altra banda, cada vegada se senten més comentaris entre els socialistes tortosins, en favor d’un pacte postelectoral amb CiU, per conservar el govern municipal encara que siga a canvi de deixar entrar Ferran Bel al despatx de l'alcaldia”. En la meva humil opinió estic en desacord amb aquest comentari i és la primera noticia que tinc. Molt malament hauria d’estar el pati per pensar d’aquesta manera, i crec que no és el cas. De totes maneres cadascun té la seva opinió.

    Salutacions a la resta de tertulians...

    ResponElimina
  4. "Sabata que bela perd lo mós"

    ResponElimina
  5. collons!
    a quin planeta viuen los socialistes?

    ResponElimina
  6. quants favors i quants interessos deu i defensa l'alcalde per rebaixar-se tant??? Molinets??? Horta Sant Vicenç???? Complexe comercial de Ferreries???? Golf???? Curiosament Tothom d'acord: Bel & Sabaté. Visca lo socialisme!!!!!

    ResponElimina
  7. Si tres regidors del govern municipal desautoritzen la voluntat de l'alcalde per construïr una macro-urbanització a Vinallop, m'imagino que els fotra fora com va fer amb los d'ERC. O potser a aquestos tres no fan tanta por?
    Joan

    ResponElimina
  8. Aquest xicot, hem refereixo a Bel té fusta de bon polític. A mi personalment no em sabria mal que tingués l'ocasió de dirigir la ciutat de Tortosa.
    A Sabaté ja el comencem a coneixer els tortosins, ja ens ha enganyat prou. Alguns que el varem votar al 99 ja no el varem votar al 2003 (no era aigua clara). Ara es confirma la decepció.

    ResponElimina
  9. bel, sabaté
    mismos perros distintos collares
    i l'alien qual la pela mana.
    sera bon chicot cinto, quan dorm.
    lo deixes a l'ajuntament i fotocopia alcaldes anteriors.
    ni cinc de calaix

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta