22 de setembre del 2006

Lo Círcul Artístic de Tortosa, niu d'una secta?

Aquesta setmana m'he quedat al·lucinat amb el contingut d'una carta publicada per la revista L'Estel. La carta està signada per Isabel Mangrané, i porta per títol Lo Círcul Artístic, niu d'una secta. Segons l'autora, el mateix espai que havia estat escenari d'exposicions "glorioses, com les del gran pintor Ferran Arasa, ara s'omple dels crits i exorcismes d'una secta". Pels que no sou de Tortosa o sou massa joves per recordar-ho i no teniu ganes de furgar als llibres d'història, el Círcul Artístic era una entitat cultural, nascuda l'any 1949, que tenia la seu social al carrer Pintor Gimeno, just damunt de l'actual botiga de pintures Jabs. El Círcul Artístic va ser una de les entitats clau en la recuperació cultural i associativa durant tota la postguerra i els últims anys de la dictadura, sobretot a partir de la fundació d'Òmnium Cultural a Tortosa (1971). Així, el ja rebatejat Cercle Artístic va sobreviure només fins al 1982, després d'entrar en una crisi del món associatiu que també va afectar, amb més o menys virulència, altres entitats tortosines com el Centre del Comerç, el Club de Tennis, el Patronat, els Cantaires de l'Ebre i el Club Universitari.
En fi, segons aquesta veïna, el local del Cercle Artístic és ara el niu d'una secta, tot i les denúncies que han fet durant els últims mesos, com "cridar a la policia local cada cap de setmana". La signant de la carta lamenta el poc interès de l'Ajuntament pel tema, i adverteix que faran noves accions de protesta per denunciar la situació...

1 comentari:

  1. Ens arriven ja els subproductes de la globalització. Grupets fanàtcis, religiosos, racials, familiars, etc es multipliquen i amb ells, importants modificacions socials.
    Per exemple que s'autoritze, fent la vista grossa, la realització de ceremònies colectives (crits i extasis inclosos)en pisos.
    Cap lloc de culte públic pot estar a un edifici d'habitatges, primer, segon, tercer, etc.
    S'han d'aturar les violacions de la convivència ciutadana i dirigir a aquestes sectes cap a espais oon los seus "¡Jesús, salvame!" no ens condenen a la resta.
    Molt malament per a la nacional, mossos, local, i per un ajuntament cada cop més "paperina" i desengantxat del poble.
    Recordem que psicològicament, i físicament molts cops, totes, totes les sectes son destructives.
    Per cert, i si l'alcalde acudis a escoltar-ho personalment?
    O el fiscal?

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta