4 de novembre del 2006

Els pous es desconnectaran del CAT quan netegin el pantà de Flix

L'ACA afirma que es tracta d'una mesura «preventiva»

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) va garantir ahir que, quan acabi la descontaminació del pantà de Flix, els pous que l'Estat té previst construir a Tortosa per garantir l'abastament alternatiu del minitransvasament seran «desconnectats» de la xarxa del Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT). Segons l'ACA, els pous formen part de les mesures «preventives».

L'ACA va recordar que la construcció dels pous és una de les mesures de caràcter preventiu que s'han programat per garantir «tots els usos» aigües avall de Flix, i va assegurar que el seu funcionament serà «temporal». L'agència va dir que els pous que s'han de construir entre els barrancs de Sant Antoni i de la Galera, a Tortosa, «en cap cas» comportaran un increment de la dotació d'aigua que té el CAT. De fet, la Plataforma en Defensa de l'Ebre va alertar aquesta setmana que els dotze pous representen un reforçament del minitransvasament al Camp de Tarragona, i va denunciar que no s'han previst aquest tipus de mesures per prevenir els efectes d'un possible incident tòxic a la vall de l'Ebre i al Delta. L'ACA també va remarcar que els pous seran propietat de l'Estat, i que vetllarà pel compliment dels acords entre la societat estatal Acuamed i el consorci del minitransvasament, perquè les captacions es desconnectin quan acabin els treball de neteja del pantà. L'agència governamental va afegir que garantiran l'abastament a tota la població.

El Punt (4-Novembre-2006)

2 comentaris:

  1. Que curiós que quan es fa una canonada, encara que porte al no res, sempre hi acaba passant aigua.
    Em sembla que el CAT i l'ACA no saben, ni han sapigut, ni han volgut fer mai la seua faena.
    Fer dependre a la població d'una única font de recursos acostuma a ser, a la curta o a la llerga, un suicidi tècnic que acabem pagant entre tots.
    I torno a preguntar.
    Que en tots estos anys de minitransvasament no s'han recarregat els acuifers del Camps de Tarragona?
    En tots estos anys no s'han preocupat ni una mica en tindre alternatives pròpies a l'aigua de l'Ebre?
    No han pogut fer ni una mala cisterna?
    Han sigut estúpids també els ajuntaments que s'han conectat al CAT i s'han despreocupat de tot?
    PATÈTIC!!!!!
    Estem rodejats de xupopters incompetents.
    12 POUS, 12 PUNYALADES A L'EBRE!

    ResponElimina
  2. Jo tinc una caseta de camp en una cisterna de 50.000 litres que recull l'aigua de pluja de la teulada i en tota la sequera que hem patit, a mi no m'ha faltat mai aigua.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta