4 de novembre del 2006

Revolta veïnal a Tortosa per aturar el traçat de la variant de l'eix de l'Ebre

La Plataforma Salvem Lo Canalet reclama suport municipal i la retirada de l'estudi de Carreteres

Un grup de veïns afectats pel traçat de la variant del desdoblament de l'eix de l'Ebre (C-12) per l'oest de Roquetes i Tortosa han decidit unir-se en la Plataforma Salvem Lo Canalet, després d'una assemblea que dissabte passat va aconseguir aplegar unes 80 persones. De fet, la plataforma pretén coordinar les accions d'un col·lectiu de petits i mitjans propietaris de Roquetes i de les partides del Canalet i de Sant Bernabé, a Jesús, que es consideren «greument afectats» per l'única alternativa de traçat que ha proposat Carreteres a l'actual estudi informatiu del projecte. Els veïns reclamen el suport dels ajuntaments i la paralització del procés.

«Els tècnics de Carreteres van entrar a les nostres finques sense permís, i han marcat un traçat que té una afectació molt gran, perquè en aquesta zona les propietats són molt petites, amb xalets i primeres residències de gent treballadora», va advertir ahir un dels portaveus de la Plataforma Salvem Lo Canalet. Segons la mateixa font, el corredor que preveu Carreteres té uns 500 metres i afectaria moltes finques. «Hauran d'enderrocar alguns xalets i deixaran algunes cases al peu dels talussos, i els accessos d'algunes finques quedaran tallats», va dir. Els veïns, que dissabte passat van celebrar una assemblea amb la participació d'unes 80 persones, ja han recollit 300 signatures per reclamar el suport de l'Ajuntament, però sobretot per forçar la direcció general de Carreteres a retirar l'estudi informatiu. De fet, alguns han tingut accés a part de la documentació que s'està redactant, com ara estudis topogràfics, informes arqueològics i estudis d'impacte, que podrien sortir a exposició pública al desembre.
La plataforma veïnal, que fa uns dies va reunir-se amb l'alcalde, Joan Sabaté, desconfia de l'estratègia de l'Ajuntament tortosí, que consisteix a presentar al·legacions per aconseguir que la variant de l'eix de l'Ebre vagi encara més a l'oest i s'apropi al canal Xerta-Sénia, com preveia el nou pla d'ordenació urbana municipal (POUM). Per la seua banda, Sabaté va explicar que l'Ajuntament ja ha acceptat el traçat provisional, més proper als nuclis de Roquetes i Tortosa, però que la Generalitat ja sap que no estan d'acord «per què hi ha una trencadissa excessiva del territori». Sabaté va afegir que la variant hauria d'allunyar-se de la zona d'influència urbana de Jesús i dels xalets del Canalet. Però la plataforma creu que l'alcalde hauria de pressionar més políticament, per evitar que l'estudi de traçat surti a informació pública, i no descarta mobilitzar-se per forçar un traçat alternatiu.

El Punt (4-Novembre-2006)

18 comentaris:

  1. Això passa per fer les coses malament. M'agradaria saber si tota la gent que ara protesta i demanen a l'Ajuntament que prengui part i més decisió política, van acudir a ell alhora d'aixecar les casetes, si van demanar la pertinent llicència,si van presentar el pertinent projecte, si es van ajustar a alguna planificació urbanística... O si simplement es van fer el Canalet perquè estava de moda i perquè es creien els amos de fer el que vulguessin al seu troç. No és poden defensar suposats drets obtinguts de forma al·legal (per no dir il·legal).

    ResponElimina
  2. Tu has intentat fer lo que dius?
    Fer una casa legal?
    No saps que és gairebé impossible?
    I, si us plau, per favor, no culpes la penya de drap i fregat a dependre de les immobiliàries.
    OK?
    Si los guapos de l'ajuntament haguessin fet la seua faena tots estaríem legals i amb serveis.
    Ara, ni legals ni amb serveis.
    Que tots tenim dret a viure sota sostre, ho diu la constitució.
    Podríem comprovar los xaletets dels darrers alcaldes i regidors, si son legals de bo o legals apanyats.
    Igual et sorprèn.
    I no parlem dels regidors d'uns quants pobles, retratats als diaris.
    I al fons, lo poble pensa que "A mamar tant de cabron!"

    ResponElimina
  3. Aquest es el problema en el que es topa quan les coses no es fan be, els ciutadans el que fins ara em fet es lo que s'enten com "els fets consumats" es a dir, jo faig i algú ho arreglarà, i el cert es que molts d'aquests projectes que com ha ciutat tenim que fer els tenim que fer, i es per aixó que encoratjo els nostres gestors públics altrament dits politics que fagin el que tinguin que fer i que les plataformes son tot politiqueos baratos. Per cert jo no visc ni tinc cap casa aillada ja que penso que aqusta manera de viure no es SOSTENIBLE.

    ResponElimina
  4. Puc entendre l'il.lusió de qui als anys 70 i 80 volien gaudir de la natura fent-se les seves cases de forma totalment irregular. Fins i tot entenc l'esforç económic i les moltes hores i sacrifici que aixó els hi ha comportat. Peró també s'ha de reconèixer la actitud laxa dels diferents equips de govern, que ho han permés durant molts anys..De vegades, una "garrotada" a temps ens pot estalviar molts problemes..

    ResponElimina
  5. I perquè les grans constructores tenen permís de fer hotels a la vora mateix de la mar??
    O sigue, lo particular no té dret a res i està il·legal, però los que tenen lo poder poden fer lo que els hi dona la gana i estan completament legals.
    Pos mira que bé!!
    En això no vull dir que tothom fasse lo que vulgue ni molt menys. Lo que crec que les lleis no son igual per a tots i sempre paguen los que tenen menys quartos.

    ResponElimina
  6. Aquesta caseta amb cisterna de 50000 litres i que no et fa falta mai l'aigua, també es d'aquestes?

    ResponElimina
  7. Constitució!

    ResponElimina
  8. Pos ho sento mc calan però no xalaras, xato bis
    però contesta a la meua pregunta , com és que hi ha gent que no té dret a fer res i altres poden fer hotels de quatre i cinc estrelles a la vora mateix de la mar???

    ResponElimina
  9. este govern tot ho fa malament, només sap generar conflictes

    ResponElimina
  10. Resposta a "Comedianta"...La Llei es la mateixa per tothom.. Si tu creus que algu l'hagi infringit,estás obligada a fer la denùncia pertinent, sino ets una còmplice més.

    ResponElimina
  11. mc calan,
    feta la llei feta la trampa

    ResponElimina
  12. ...I a mí que em contes..!!! Jo no he fet cap trampa...!! Tú si ??

    ResponElimina
  13. Encara espero resposta sobre la caseta amb cisterna de 50.000... Es d'aquestes..??

    ResponElimina
  14. Sr mc.calan,
    veig que no sap llegir. Li diré ben claret per a que ho entengue.
    No, no és d'aquestes.
    Ara, aclarit això que tan li preocupava, contestem a la pregunta.
    Perquè los ajuntaments poden fer el que volen saltant-se totes les lleis de costa i el que fasse falta, corrompen tot el que toquen com a Marbella i el pobre particular no es pot fer res ni als seus propis terrenys?
    Feta la llei feta la trampa.
    Però la trampa la fan los que tenen lo poder de fer-la.

    ResponElimina
  15. Molt sencill , estimada "Comedianta"...Perque la ZMT (Zona Marítimo Terrestre) de fá uns quants anys ; ja no es competència exclusiva dels municipis...Si vol fer política informis millor...Es un consell!

    ResponElimina
  16. Aixì digue-li a l'alcalde de l'Ampolla!
    Lo que dia:
    Feta la llei feta la trampa!

    ResponElimina
  17. anda que no hay terreno por donde pasar un eix y no tan solo un eix tambien una autopista y hasta un aeropuerto y mas y mas y mucho mas y si no que le pregunten a los del Mas, lo que pasa es que los del Mas
    no son propietarios de esas casitas
    levantadas con sudor de los fines de semana y no las legalizan para algun dia tener Mas y mucho mas se llama especulacion pero comedianta esto vd. ya lo sabe mire lo que le pasa a los gallegos y tienes razon con lo de la ley o por lo menos desde el banco del parque al solito
    se ve de esa manera

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta