9 de gener del 2007

Tortosa accelera les obres del pavelló i al nucli antic, en la recta final del mandat

L'Ajuntament ja ha començat la rotonda de la Simpàtica i espera desbloquejar la reforma de les instal·lacions esportives

El govern de Tortosa està convençut que podrà arribar a les eleccions municipals amb un balanç d'obres iniciades o acabades més que acceptable. En la recta final del mandat, la màxima prioritat del govern de Joan Sabaté és enllestir el nou pavelló firal i poliesportiu de Remolins, desbloquejar la reforma de les instal·lacions esportives, i iniciar algunes de les obres més emblemàtiques del pla integral del nucli antic de Tortosa (Pincat), com la millora dels principals eixos viaris, la nova plaça de la Catedral o l'Espai Sant Domènec. A més, ja han començat les obres de la polèmica rotonda de la carretera Simpàtica, i en els propers dies també podria fer-ho la rehabilitació de l'antic mercat del peix, gràcies a la iniciativa d'un grup de comerciants i empresaris locals.

Les obres del pavelló de Remolins estan molt avançades i la previsió del govern municipal és poder inaugurar el nou equipament al març, amb alguna fira monogràfica. A més, l'alcalde de Tortosa, Joan Sabaté, va explicar que han decidit fer més obres sobre la marxa, i que això ha provocat un increment del 10% en el pressupost inicial de les obres, que era de 6,7 milions d'euros. Segons Sabaté, incorporaran un sistema de refrigeració a la calefacció i la renovació de l'aire del pavelló, i també es construiran uns accessos provisionals, ja que «la rotonda definitiva anirà vinculada al nou pont sobre l'Ebre». D'altra banda, Sabaté també va explicar que els primers mesos de l'any començaran els treballs de demolició de les cases de davant de la catedral, afectades pel projecte de la nova plaça i la reconstrucció de les escales de la façana principal. Segons l'alcalde, l'enderrocament serà «net i ràpid», i no afectarà el trànsit de l'avinguda Felip Pedrell, principal via d'accés per arribar al pavelló multiús de Remolins. Altres obres que començaran al nucli antic són la reforma del portal del Rastre, plaça Mossèn Sol, carrer de la Rosa, plaça de l'Olivera, carrer del Vall i carrer Sant Domènec. En aquest sentit, l'Ajuntament també preveu enllestir l'Espai Sant Domènec, que serà una gran sala polivalent. A més, també han de continuar les obres al centre cultural L'Escorxador i ha de fer-se el centre d'interpretació del Renaixement, mentre que a Remolins podrien començar les obres de la caserna de la policia local. A la zona del centre, finalment començaran les esperades obres de l'antic mercat del peix, que l'Ajuntament ha cedit a inversors privats per fer-hi galeries comercials.

Per saber més:
-Obres en la recta final del mandat a Tortosa


El Punt (9-Gener-2007)

1 comentari:

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta