9 de gener del 2007

L'Ajuntament de Tortosa decideix enderrocar l'antiga oficina de turisme

L'Ajuntament de Tortosa ha decidit enderrocar l'antiga oficina de turisme municipal de la plaça del Bimil·lenari, després de l'incendi que divendres a la nit va cremar totalment part de l'edifici. L'antiga oficina d'informació turística, que té forma de cub i és un edifici catalogat al nou pla d'ordenació urbana municipal (POUM), estava abandonada des de fa anys, tot i que la intenció de l'Ajuntament era rehabilitar-la i cedir-la a diferents entitats, com l'associació de comerciants del Temple. Fonts municipals van confirmar ahir que ara el govern tortosí ha decidit tombar l'antiga oficina de turisme i netejar tot l'entorn, que de moment es convertiria en una zona enjardinada. Més endavant, l'Ajuntament decidirà si ha de fer-se alguna cosa més, encara que les mateixes fonts van insistir que ara l'edifici serà enderrocat de manera immediata, i que els treballs de demolició podrien començar durant els propers dies.

>Xarxa turística

D'altra banda, el ple de l'Ajuntament va ratificar ahir al vespre la participació de Tortosa en la xarxa de centres turístics de Catalunya, una iniciativa que impulsa la Generalitat amb l'objectiu d'ampliar l'oferta turística i la difusió del patrimoni històric i cultural del país. De fet, el govern català va seleccionar Tortosa amb les poblacions de Berga, Castell de Mur, Cervera, Les, Montblanc, Puigcerdà, Ripoll, Sallent i Vilajuïga. «La constitució de l'associació és el primer pas d'un projecte que tindrà tres anys de durada, i que servirà per habilitar deu centres turístics a Catalunya», va afirmar la regidora de Turisme de Tortosa, Dolors López. En aquest sentit, a Tortosa es construirà un edifici a base de mòduls, que podria ocupar uns 300 metres quadrats, i que funcionarà com a punt d'informació turística. A més, també hi podria haver una botiga, un servei de guies turístics, un bar cafeteria i una sala audiovisual per explicar la història i el patrimoni cultural de la ciutat. En el cas de Tortosa, el temari atorgat pel programa de la Generalitat és explicar l'al-Àndalus i el paper de Tortosa com a ciutat fronterera. De fet, en els propers tres anys treballaran documentalment aquest període històric de Tortosa, i després caldrà enllaçar les propostes de les altres ciutats i constituir un producte turístic específic, «basat en la història i la identitat catalanes».


El Punt (9-Gener-2007)

Per saber més:
-Deixadesa en flames (Deroquetesvinc.blogspot.com)
-Tortosa formarà part de la primera xarxa de centres d'acollida turística de Catalunya (nota de premsa)
Foto: Deroquetesvinc.blogspot.com

15 comentaris:

  1. Quina vergonya, arribar amb aquesta situció, es preferible que es creme i s'ha dixat perdre abans de cerdir-lo a les entitats que ho han demant perque no es deixaba fer reformes amb les garanties de que la juventut por fer lo que li ve de ganes trencar el vidres, fumar-hi porros dins, pixarse, etc.. i no tindre una garantia de que es pugues conservar el local de no estari fen el gasto cada vegada que un crio malp... trenques els vidres o fesi una altra cosa, ja podeu verure aquest es el resultat l'enderrocament de un edifici que si el que te que mantindre-ho pasa de tot axi anem a Tortosa.

    PRIMERES ES FA, SE GASTEN DINERS DE TOTS I DESPUES ES TOMBA, AMB DINERS DE TOTS ELS TORTOSINS I TORTOSINES I DESPUES EN D'ESTAR DEMANAN DINERS AL BANC AMB UNS INTERESOS QUE TE CHUPEM LA SANG I A LA CAIXA DE L'AJUNTAMENT NO HI-HA MAI UN DUROO0O.....

    ResponElimina
  2. esta és la política constructiva de l'Ajuntament: deixar caure les coses i llavors enderrocar-les. L'alcalde hauria de caure-li la cara de vergonya!!!! PATÈTIC.

    ResponElimina
  3. QUINA VERGONYA PER TORTOSA!
    un cop més sabaté i sus muchachos han deixat perdre una instal.lació que les entitats del barri feia temps que demanaven que s'arreglés. Com sempre a Tortosa gràcies al nostre magnífic alcalde es perden les coses (es cremen i tot) i anem tard i malament

    ResponElimina
  4. Si hagues estat ben conservat tambe s'hauria calat foc?.
    Repeteixo lo dit per altres motius:
    INCOMPETENS.
    I el que em dol, a mes a mes, es que ¡¡ son dels meus !! ... encara que algu ja va dir " al suelo que vienen los nuestros "

    ResponElimina
  5. Aquesta tarda he passat per davant, i ja es a terra. Si que duen pressa per al que els conve.

    ResponElimina
  6. Pos no se que dir-vos.
    Era un fenòmen paranormal des de la seva construcció
    la seva demolició és un regal a la vista i a la decència urbanística
    I no penso en cap entitat que pugues sobreviure en aquell antro calent i gelat.
    Si calen locals ... que siguen com cal, no ex-votos!

    ResponElimina
  7. De ex-votos Tortosa està plena.

    Pot ser si que feia mal a la vista,pero una vegada fet no calia deixar-lo degrada.

    ResponElimina
  8. Lo que haurien de fer es pensar...., si es que n'he saben, estan un grapat d'anys per arreglar-ho i dien que no es pot tombar perque es un edifici catalogat i no se que....enves de tindre una entrada en les codincions que es mereix la nostra.... Citutat.

    Sabeu los Tortosins i Tortosines quan va costa aquest edifici....
    molt!! per l'us que se n'ha fet....
    i aixi suma i sigue......
    Es igual qui mane si tots estan per la mateixa linea.... 20 ANYS CONVERGENTS.... RECORDEU!!! I ARA 8 ANYS SOCIATES... SI ARA HA FER-HO TOT DE COP ... I QUAN PASEN LES ELECCIONS, QUE?

    ResponElimina
  9. Estic d'acord en el primer anònim i el segon, però només replicar una cosa els crios no són "malparits" sinó maleducats. Però és només culpa seva i de les seves famílies? Tenen llocs on esbargir-se i fer esport en condicions? Quina ha estat la política esportiva i juvenil a Tortosa en dècades? 0!!! I com a molt s'ha gastat tot en futbol de 3a divisió (no de base que és el que dóna fruit). Doneu èines a les associacions juvenils, esportives i potser no estaran fumant porros pel carrer!!!
    A més a més, la policia local no fa prou quan se'ls crida perquè hi "camellets" a les portes dels col·legis. Falta plantilla? Doncs contractreu-la !!! i menys dedicacions exclusives!!!!

    ResponElimina
  10. Per mi es el millor i encertat acord que ha pres el nostre Ajuntament..Aplaudiments..!!!

    ResponElimina
  11. Si, molta pressa a tombar-lo. Però allí ho han deixat.

    I a veure quans dies esta així?

    ResponElimina
  12. Em referia amb tota la legislatura...

    ResponElimina
  13. Aquest edifici ja està decit a l'AV del Temple des de fa temps, i no han tingut collons d'arranjar-lo i utilitzar-lo, i quan l'ajuntament li ha posat els vidres i pintat, el mateixos del barri, perquè són els fills dels qui viuen al Temple, s'encarreguen de trencar-los. Tots sabem qui són aquests nois,no?

    ResponElimina
  14. L'enderrocament ha estat la especialitat d'aquest govern municipal. I es que "lo viejos ende-rockeros nunca mueren..."

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta