15 de febrer del 2007

Amposta crearà la plaça de cap de premsa

L'Ajuntament d'Amposta té previst crear de forma imminent la plaça de coordinador de mitjans de comunicació, vacant a la plantilla laboral del consistori. Dimarts passat, el Butlletí Oficial de la Província (BOP) de Tarragona publicava les bases específiques que han de regir el concurs d'oposició lliure per cobrir en propietat la plaça. Com a periodista, no puc fer més que celebrar la creació d'aquesta nova plaça professional, precisament en un ajuntament tan important al territori com el d'Amposta. Amb tot, no tinc més remei que expressar el meu desconcert, ja que amb una lectura ràpida de les bases hem detectat que l'Ajuntament no demana que els aspirants, com a mínim, tinguin la titulació universitària de llicenciats en Periodisme. De fet, es limita a demanar que els aspirants han d'acreditar que "estan en possessió d'un títol de gradut en educació secundària o equivalent". A més, en la puntuació de mèrits previs, tant l'experiència professional en mitjans de comunicació com la realització de cursos, jornades i seminaris, el jurat podria atorgar fins a 5 punts i 6 punts, respectivament. Per contra, algú que haja acabat la carrera de Periodisme només rebrà 0,6 punts.

Vegeu l'anunci i les bases del concurs públic, clicant aquí mateix.
Aquí també podeu descarregar-vos el document del BOP, en PDF.

13 comentaris:

  1. Claro, Gustau, que no veus que abans de marxar del govern d'Amposta CiU ha de deixar la vida laboral solucionada a l'actual "cap de premsa"? Places a mida, i després es queixen si els altres demanen currículums.

    ResponElimina
  2. Aquesta configuració del barem de mèrits fa la impressió de ser un vestit a mida.

    No obstant, Gustau, no oblidis que això també significa el nivell de prestigi (o de desprestigi) de la titulació universitària de periodisme. Desprestigi bastant merescut per cert, i t'ho diu que ha estudiat precisament això.

    No s'atrevirien a fer el mateix amb una plaça de metge. És a dir, potser la regalarien igual, però no s'atrevirien a donar-la a un que no tingués el títol de metge i que hagués fet un curset de primers auxilis.

    Un últim comentari sobre el prestigi del periodisme en general, no tan sols de la titulació. En la darrera enquesta del CIS sobre valoració de diferents institucions socials, la premsa apareixia per sota de la prostitució. L'únic consol que ens queda als periodistes és que la política i els partits encara surten més baix que nosaltres.

    ResponElimina
  3. Aquestes bases són vergonyoses. Quina cara. Periodistes, no sé per a què invertiu quatre o cinc anys treient-vos un títol universitari... pel que es veu és millor llepar culs i assistir a seminaris i cursets d'afeccionats.

    ResponElimina
  4. Exacte, com s'ho veuen magre, abans de marxar volen dixar lligats i ben lligats als seus de forma flagrant.
    Mira que per ser cap de premsa no demanar, com crec que és de lògica, la titulació de periodisme o, si més no, comunicació audiovisual... Lògica aplastant!

    Però clar, si és un tratge a mida i qui volen col·locar només té secundària... pos demanen secundària iau. Al puesto!

    Es la tècnica CiU de tota la vida, sinó repassem tota l'escala funcionarial de la Generalitat, Consellls Comarcals... allò que critiquen que fan los atres, encara que els atres a part e demanar curriculums fan taules de contractació obertes (que vol dir que pot estar si vol, opinar i votar l'oposició), cosa que no feia CiU. Com Amposta ara

    ResponElimina
  5. I el col·legi de periodistes no pensa impugnar aquesta convocatòria? potser hi podria fer algo no?

    ResponElimina
  6. Ja que la cosa s'anima, tot i que amb signatures anònimes, algú sap com es diu aquest beneficiari del vestit a mida tan reiteradament citat?

    ResponElimina
  7. el colegi de periodistes tendria que dir algo, es bastant evident si el que es vol o preten es dignificar una profesió, però tinc que dir-vos que dins al mateix ja gent que no tenen ni el graduat escolar i diuent ser periodistes, suposo que Gustau ho sap i ens explicarà el per que de tot plegat.
    I per altra part esta es la manera de procedir de CIU de sempre o si no aneu a quasevol delegació i sobre tot consells comarcals veureu com molts(no tots) dels que hi treballen porten a la boca un document (que no es per fitxa l'horari) es un carnet d'afiliació política.
    Es per tot aixó que segur que aquesta convocatoria esta feta com se sol dir a mida.
    Per altra part aixó pot ser una bona noticia per l'oposició a l'ajuntament, ja que es pot interpretar com un final de regim i per aixó es vol deixar a tots els servents de la causa amb el cul a resguart.

    ResponElimina
  8. Que parle-hu de M. Ramon?

    ResponElimina
  9. Quan em vaig assabentar de tot això, no em va extranyar gens. Si jo em pensava que ja tenia la plaça. Però la veritat és que és increïble que no es demani la llicenciatura en periodisme, o similar, per cobrir aquesta plaça. Com a periodista em sento insultada. No sé perquè hem invertit cinc anys de la nostra vida estudiant aquesta carrera, si després, qualsevol persona pot ocupar càrrecs públics relacionats amb els mitjans. I el que és més indignant: a sobre cobrarà com si fos un grup A (o sigui un llicenciat), quan potser només hauria de cobrar com a nivell D o C. Hauria de ser obligatori demanar els estudis corresponents relacionats amb la plaça. O és que per ocupar la plaça d'arquitecte, m'hi puc presentar jo, que sóc llicenciada en periodisme. Això és exactament el mateix.
    Estic totalment d'acord amb les persones que em precedeixen.
    Espero que el col.legi de periodistes es pronunciï. Però potser estem davant d'una persona que està col.legiada també...? En qualsevol cas, proposo que tots els llicenciats/des en periodisme, o similars, ens hi presentem. Al menys tindrem 0,60 punts més que ell. Això ja el faria patir... i el govern de CiU que ho ha convocat quedaria en evidència. A veure què hi diuen els partits a l'oposició...

    ResponElimina
  10. Molta llicenciatura peró tret de Antoni Gallardo, ningu escriu amb el seu nom, ni de qui esteu parlant amb claredat.

    ResponElimina
  11. Em sembla que els que treballem de fa molts anys en aquest món, ja sabem de qui parlem. Per cert, el nom s'ha dit en algun comentari. No és cap secret.I per cert, tampoc t'identifiques tu. Podríes practicar amb l'exemple...

    ResponElimina
  12. Per a l'ultim anonim:
    Efectivament , Jo tampoc m'identifico, peró no denuncio res ni ningu ni tampoc soc del ram com sembleu la majoria dels
    "corporativistes" que feu els comentaris, per tant no crec que la meva identitat interese.
    Que sapigues tambe, que si algu ha SUGUERIT algun nom he estat jo mateix en l'entrada de mes amunt de les 8:29
    Apa..

    ResponElimina
  13. De corporativisme res de res. Només demanem que es facen les coses ben fetes amb els diners de tots i totes.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta