1 de febrer del 2007

Què pot fer ICV a Tortosa?

Com que el conec des que érem molt menuts, mai m'he parat a pensar si Jaume Forcadell serà un candidat d'ICV conegut o desconegut per a la gran majoria de la gent de Tortosa. Ara no sé què dir-vos... L'altre candidat novell a la ciutat, Ricard Forés (ERC), ja té l'estigma socialment acceptat que és una persona desconeguda, i que els republicans hauran d'arremangar-se si volen donar-lo a conèixer abans de les eleccions. Inicialment, penso que Forcadell té el punt a favor que ja va integrar l'última llista d'ICV a Tortosa (al número 3), i que és l'actual president d'Iniciativa a les Terres de l'Ebre. A més, va ser el número 2 per Tarragona dels ecosocialistes en les últimes eleccions al Parlament. D'entrada, sembla prou rodat, no? A més, per demà divendres ICV ha preparat una curiosa visita, en bloc, de tot el grup parlamentari d'ICV-EUiA, i una roda de premsa del portaveu Jaume Bosch al pati central dels Reials Col·legis. La coalició va pujar en vots a les eleccions catalanes, i segur que espera fer el mateix als comicis municipals. En el cas de Tortosa, què és capaç de fer ICV? Després de quatre anys al govern de Joan Sabaté, amb els actuals dos regidors públicament enfrontats, un candidat nou... Sé que Forcadell ho pot fer bé, però considero que tot dependrà del grau de bipolarització de la campanya entre Sabaté (PSC) i Ferran Bel (CiU), i sobretot de si els possibles descontents amb els socialistes opten pel canvi o bé per fer un gir més a l'esquerra.

21 comentaris:

  1. home, per poc que faci, sempre serà millor que l'inútil integral de lahosa o'ls xaqueteros de sabaté i martín.

    Gustau, una vegada més, vull admirar públicament la teva enorme feina.
    Una abraçada,

    ja saps que amb aquesta colla de "quilapayuns", m'esvero)

    ResponElimina
  2. Que entre nou gent a l'ajuntament d'una vegada per totes! Cal millorar la ciutat i renovar els candidats. Forcadell és una bona opció

    ResponElimina
  3. No necessariament els candidats nous han de mostrar actituds noves. Si a Tortosa es reprodueix mimèticament el tripartit. Tot seguirà igual. Candidats nous, alcalde nou.

    ResponElimina
  4. Ara que no anira Sisco lahosa que el porten a fer la llista de Roquetes que com a minim li enseñaran com es fa un complecse en piscina i gimnas.i com volen fer llista.

    ResponElimina
  5. si és de la beta del Gimeno
    malament
    barraquisme a Tortosa
    si vol poder
    lo poder se'l minjarà
    si vol servir a la comunitat
    que collons fa a n'esta ICV descafeinada i pro-sociata?
    sigles=corrupció!

    ResponElimina
  6. Votar a ICV és lo mateix que votar a Sabater!
    En lo meu vot no, gràcies!

    ResponElimina
  7. Comediata yo ya ho tinc clar a qui votaras pp a tots els altres ya els has crusificat .

    ResponElimina
  8. no, la comedianta votara a CIU, ella es així de dretes,oi?.

    ResponElimina
  9. Bel financia ara monuments antitranvasament...

    erc ha dubtat de votar a favor o no del camp de golf de tortosa , i als altres pobles on governen n'estan construint

    qui és hipòcrita?

    ell pp es salva pk diu el que creu

    ResponElimina
  10. Tortosa necessita un canvi però, desgraciadament, ICV pot acabar perpetuant el govern actual. Sense voler qüestionar la persona del cap de llista, això ja és motiu suficient per no votar-los...

    ResponElimina
  11. Aneu molt equivocats.
    Sinó canvien les coses, i no trobo a ningú que defense el emu pais i la meua ciutat enfront dels ocupants espanyols, passaré a formar part de la llista més votada. L'abstenció! Penseu que som el 50%, quin pastís més bó, no?

    ResponElimina
  12. Forcadell és un candidat justet, més que justet. La gent dd'esqueres estem decebuts. Ens tocarà votar a Sabaté.

    ResponElimina
  13. socialisme i 69. Lo del 69 és allò de jo xupo i tu també. Sabaté no és d'esquerres. Prou ho ha demostrat. I a més n'estic fart. Ser d'esquerres és guai. Ser de dretes és dolent. Quin discurs més poc racional. Estem en una partitocràcia i els partits ja no són de dretes ni d'esquerres. Són grups d'interès de les persones que ocupen les direccions dels partits que aprofiten la ideologia per a perpetuar-se en el poder. Demanar llistes obertes és de dretes o d'esquerres? Doncs ni un ni altres ho porten endavant. Xao!

    ResponElimina
  14. jo estic d'acord amb el darrer anònim.

    ResponElimina
  15. Jo també hi estic completament d'acord.
    Llistes obertes, ja!

    ResponElimina
  16. Gràcies per estar d'acord. Un altra volta de cargol. Perquè els partits d'esquerra s'omplen la boca que són d'esquerra si quan arriben al govern no acaben de fer polítiques d'esquerra? En canvi els partits de dreta no s'omplen la boca que són de dreta. Perquè? Perquè ho són i punt. Llavors els partits d'esquerra haurien de reflexionar: menys dir que són l'esquerra i més demostrar-ho en polítiques i justícia social. I en fa falta tanta de justícia social i això que a Tortosa, Catalunya i l'Estat Espanyol estem governats per l'esquerra!!! Aquí falla algo, no?

    ResponElimina
  17. Doncs jo aposto per una llista Rumana, ara poden em sembla no?

    Ja que els d'aqui no es posen d'acord i no saben fer res bé.

    A veure si els de fora ens ho arreglen.

    ResponElimina
  18. forcadell és un bon candidat per tortosa

    ResponElimina
  19. Deia Herodoto que hi havia una tribu (no me'n recordo del nom) on es triava un lider que no fos de la tribu, així evitaven les disputes entre ells.
    I si el nou líder ho feia malament, cap problema, fora i un altre.
    Proposo com a líders a escollir a Sancho el "Gallinatapada" o a Casanova "Lo canalerolista".
    A més, ja és coneixen lo poble.
    I ja sabem a lo que aniràn.
    Consell:
    I abans de votar, penseu bé quina paperera ho feu!

    ResponElimina
  20. ICV en Tortosa hara reir

    ResponElimina
  21. Nomes en queda un de candidat de l'esquerra plural amb garanties, capacitat, honestedat, i treball però sembla retirat: Pepe Bayerri

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta