22 d’octubre del 2007

AFATE agraeix l'anunci de l'expresident Maragall sobre la seua malaltia d'Alzheimer

L’Associació de Familiars d’Alzheimer de les Terres de l’Ebre (AFATE) ha volgut manifestar públicament el seu agraïment a l’expresident de la Generalitat de Catalunya, Pasqual Maragall, per haver fet públic el seu diagnòstic d’un principi de la malaltia d’Alzheimer. Segons ha manifestat la presidenta d’AFATE, Ana Algueró, a través d'un comunicat de premsa, “agraïm el gest de l’expresident Maragall per la seva valentia i estem segurs que el seu anunci servirà, si més no, de consol i suport per a moltes famílies que conviuen amb l’Alzheimer”. La presidenta d’AFATE també ha agraït públicament que Pasqual Maragall anunciés que treballarà per combatre la malaltia de l’Alzheimer. “Esperem que el seu treball doni molts fruits positius tant en l’àmbit de la recerca com en la implicació de les administracions públiques en la lluita contra l’Alzheimer”, ha afegit Ana Algueró.

7 comentaris:

  1. Endavant President!!!

    ResponElimina
  2. No hi ha dubte que les declaracions d’una persona pública com el President Maragall en aquest sentit han estat colpidores, mouen i commouen aquesta societat. Fins i tot son d’una valuosa utilitat per la consciencia col•lectiva dels qui pateixen aquesta infermetat. Ja es ben sabut que no solsament la pateixen els subjectes afectats directament per aquesta, sinó també els familiars que l’envolten.
    L’administració encara no esta a la alçada de les demandes socials que es deriven d’aquests pacients. El desenvolupament de la Llei de la Dependència esta essent un vertader fracàs, primer perquè entrava en un solapament competencial, desprès per no estar pressupostàriament dotada, desprès per la lentitud en la formació dels SAADs ( Sistema per la Autonomia Atenció a la Dependència) en cada Consell Territorial, desprès per la formació del cos de tècnics per fer les valoracions EVADs, i finalment per les tramitacions de les oportunes Resolucions. Això sense encara saber quines línies d’ajut rebrà cada cas... Portem quasi un any de la aprovació de la Llei ! Mentre, va el Ministeri de treball i amenaça en no fer cap contracte a cuidadores estrangeres sense donar-les d’alta a la Seguretat Social...
    Senyor Maragall; tot i la trista noticia que ens ha donat, sàpiga que nosaltres també patim amb vosté...

    ResponElimina
  3. Sr. McCalan, hem sembla patètic que aprofiti una noticia com aquesta per criticar la Llei de dependència i li diré una cosa, al menys aquest govern a fet una llei, cosa que no s’havia fet mai i confio que entre totes les administracions la vagin desenvolupant adequadament. Per cer vaig viure a Barcelona durant tots els anys en que el Sr. Maragall va ser-ne alcalde i estic convençuda de que han sigut els millors de Barcelona.

    ResponElimina
  4. Apreciat/da Kurt Valander; si vostè ha llegit bé la meva denuncia veurà que no menciono per a res el període en que el Senyor Maragall va ésser alcalde de Barcelona. Probablement, jo he estat ciutadà de Barcelona mes anys que vostè, però aquesta no es la qüestió i en cap moment haurà llegit una paraula meva de desconsideració vers la figura d’en Maragall. Per altra part deixi’m dir-li que jo critico amb arguments a la mà el que em sembla i sempre procuro fer-ho amb coneixement de causa. No es gratuïta la aparició als mitjans d’informació, televisió inclosa, del propi director del “Prodep” Jordi Tudela que reconeixia públicament les mancances en el desenvolupament d’aquesta Llei. Vostè parla de patetisme, i per mi lo patètic es que es fan lleis de cara al aparador i que moltes vegades son redundants amb les ja existents per purs interessos de vegades inconfessables, mentre els pacients d’aquesta infermetat i els familiars que la pateixen en viu i en directe, veuen con passen els dies sense cap resposta de l’administració. Fer Lleis es relativament molt senzill, el difícil es desenvolupar-les i dotar-les de pressupost. La situació actual si que es patètica...! No vull ésser massa profús encara que tinc molts arguments al respecte que si vol li puc donar en privat... Moltes gracies

    ResponElimina
  5. "...confio que entre totes les administracions la vagin desenvolupant adequadament."
    Kurt Valander,La Llei porta un any de vigència i en confiar no n'hi ha prou, S'ha d'exigir el seu acompliment ! O no ?

    ResponElimina
  6. Sr. McCalan, no era la meva intenció molestar-lo sinó simplement manifestar que trobava mol rebuscat el aprofitar la noticia de la malaltia del Sr. Maragall per criticar una llei socialista. Vostè que escriu tant i esta tan pendent de totes les noticies segur que pot aprofitar qualsevol altre bloc (inclòs el propi si el te) per fer els comentaris que cregui oportuns, sense esperar que Gustau faci alguna entrada escaient.

    ResponElimina
  7. Moltes gracies pel seu oferiment, però tinc que dir-li que la meva critica ; no la Llei sinó al seu desplegament; ha estat feta ja amb anterioritat en altres fòrums. Deixi’m dir-li també que la meva llibertat d’expressió (com la de tothom) va lligada a la meva llibertat de elecció, altra cosa seria que m’ho publiquessin o no.
    Per acabar, només manifestar-li que en absolut me he sentit ofès ni molest pels seus comentaris, al contrari . Resto a la seva disposició.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta