15 d’octubre del 2007

El 51% dels lectors que contesten l'enquesta de La Marfanta donen un excel·lent al govern de Bel, mentre que el 29% suspenen els primers 100 dies

El 51% dels lectors que van contestar l'enquesta de La Marfanta sobre els primers 100 dies de govern de Ferran Bel a Tortosa van donar una nota d'excel·lent a la gestió feta pel govern de CiU i ERC. L'enquesta ha estat oberta diverses setmanes, i un total de 647 persones han participat en el sondeig. Un 8% de les respostes dóna un notable als primers 100 dies de Bel, mentre que un 4% aprova la seua gestió amb un , i un 3%, amb un aprovat. En canvi, un 29% de les respostes suspèn els primers tres mesos del govern de CiU i ERC, ja que un 12% li dóna una nota d'insuficient, mentre que un 17% l'ha castigat amb un molt deficient. El que més em crida l'atenció dels resultats és la bipolarització tan gran de l'opinió al voltant dels que pensen que Bel ho està fent molt bé, i els que consideren que ho està fent de pena. Així, un 59% posa al govern un notable-excel·lent, mentre que un 29% el suspèn amb un insuficient-molt definicient. En total, les opinions situades als extrems sumen el 89% de les respostes. D'altra banda, aquest 51% dels lectors que donen un excel·lent és un percentatge molt semblant al 49% que sumen els vots obtinguts per CiU i ERC a les eleccions del 27 de maig. De la mateixa manera, el 29% dels suspensos del govern de Bel a l'enquesta són molt semblants al 29,93% dels vots aconseguits pel PSC a les municipals. Vistos els resultats del sondeig, tot i admetre que les garanties científiques de les enquestes que poden fer-se a un bloc s'agafen amb pinzes, el que està clar és que aquesta enquesta ens ha proporcionat una radiografia de l'estat d'opinió actual, i que la situació ha variat molt poc des de la nit del 27 de maig. El que no sé si és bo o dolent...

10 comentaris:

  1. Gustau al titular no et surten els numeros.
    No es un 35% sino un 29% que suspenen la gestió, baix a la noticia ho posses be.
    Anims i felicitats per la participació a l'enquesta.

    ResponElimina
  2. Les enquestes son manipulades i si mes no sols voten els allegats a la miseria, sols cal passar pel cas antic , temple, ferreries,remolins, rastre, i no veigesem les pedanies , fa plorar veure la merda al carrer , xiquets mitg despullat a les fonts.
    PATETIC

    ResponElimina
  3. Què l'enquesta és totalment irreal. Perquè? Perquè jo vaig votar al menys 5 o 6 vegades i sempre com a molt deficient. El mateix, però a l'inversa ho van poder fer altres persones. O no?

    ResponElimina
  4. Tenies raó, primer anònim. Ja està arreglat el titular de l'entrada.
    D'altra banda, senyor Sapo Roig, aquesta enquesta és tan irreal com qualsevol altra. De fet, jo mateix ja he advertit que aquestes enquestes electròniques que es poden fer als blocs de Blogger tenen poques garanties científiques. Si vostè ha votat 5 o 6 vegades haurà estat, com a mínim, des d'ordinadors diferents, ja que del contrari Blogger no haurà compatabilitzat el vot. Però crec que com a sondeig d'opinió és força útil... D'altra banda, dubto que vostè hagués confessat el seu pecat si el resultat del sondeig hagués estat un altre.

    ResponElimina
  5. doncs jo he votat molts cops i des del mateix ordinador, te raó el sapo roig.

    ResponElimina
  6. Una cosa és que votessis i l'altra, molt diferent, és que els teus vots quedessin comptabilitzats. T'asseguro que això no era possible més d'una vegada si votaves des del mateix ordinador.

    ResponElimina
  7. Ni hay "argumentos" serios para aprobar la gestión del Sr. Bel y Cía, ni hay "argumentos" serios para suspenderla.

    Dejemos pasar el tiempo y ya valoraremos la gestión con más criterio que no sea la de los "hooligans CiU" ni la de los "anti-Bel PSC".

    Por cierto, yo no voté.

    ResponElimina
  8. Està que aquestes enquestes són molt "irreals" ja que pot votar molta gent favorable a Bel i votar amb Excelent i molta anti-Bel i votar Molt Deficient, per això crec que ens hem de quedar amb els Aprovats, ja que aquestos són donats "la majoria" per gent que vota el que pensa o el que veu al carrer. En tot cas, crec que els 100 dies de Bel i cia són d'aprovats.

    ResponElimina
  9. gustau sento contradir-te peró jo des del meu ordinador he votat i s'han comptabilitzat els vots molts cops i sempre del mateix ordinador.

    ResponElimina
  10. Teniu raó, i us he de demanar disculpes. Ara ho he descobert. Per les característiques tècniques del servei, els usuaris que no accedeixen a La Marfanta des d'un compte de Google poden votar més d'una vegada a l'enquesta, i per tant el resultat del sondeig podria no ajustar-se a la realitat.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta