13 d’octubre del 2007

El consell assessor de Campredó lidera l'oposició al traçat de la nova autovia

Els veïns assistiran al ple de Tortosa en què es debatran dues mocions contra la proposta de Foment

La sala polivalent del casal Francesc Llop va quedar menuda dijous a la nit, amb motiu de l'assembla informativa que havia convocat el consell assessor de Campredó sobre l'afectació del traçat de la nova autovia de l'interior. De fet, el consell assessor i la resta d'entitats de Campredó ja s'han adherit a la campanya Entre Campredó i Font de Quinto ni parlar-ne, que ja ha reunit un miler de signatures contra el traçat previst per Foment. De moment no han convocat mobilitzacions, tot i que el consell assessor va fer una crida perquè els veïns de Campredó vagin dimarts al ple de l'Ajuntament de Tortosa, on es debatran dues mocions sobre el tema.

El representant de l'alcalde de Tortosa al poble de Campredó, Joan Sanahuja, va valorar ahir molt positivament la resposta dels veïns i de les diferents entitats a l'assemblea informativa que havia convocat el consell assessor de Campredó. Sanahuja va remarcar que els veïns estan molt interessats pel tema, ja que els preocupa l'impacte que l'autovia podria causar al poble. Així, l'alcalde pedani va recordar que el traçat dibuixat a l'estudi informatiu de Foment separa Campredó i la barriada de Font de Quinto amb un talús d'entre 10 i 12 metres. «Això provocarà un fort impacte paisatgístic i ofegarà definitivament el futur creixement del poble», va dir.
«Ara ja estem envoltats pel polígon industrial Baix Ebre i pel nou polígon Catalunya Sud, i la banda de Font de Quinto és l'única que ens queda lliure quan mirem pel balcó i volem veure el camp i el riu», va afirmar. En aquest sentit, Sanahuja va lamentar que Foment no haja tingut en compte el consens viari que els ajuntaments de les Terres de l'Ebre i la Generalitat van assolir el 2005, i va recordar que hi havia altres traçats que no trinxaven tant el territori de Campredó. «La gent està convençuda que cal lluitar per evitar aquest traçat que no acabem d'entendre, i ja s'han recollit un miler de signatures», va comentar Sanahuja en relació amb la campanya Entre Campredó i Font de Quinto ni parlar-ne, que ha iniciat l'Associació Campredó Jove. De fet, l'assemblea informativa de dijous també va servir per presentar als veïns el nou logotip de la campanya, que mostra un ciutadà partit pel mig. De moment, el consell assessor de Campredó no ha convocat cap mobilització, i només ha convidat els veïns a assistir al ple extraordinari que l'Ajuntament de Tortosa farà dimarts al matí. En realitat, seran dos plens extraordinaris: al primer es votarà una primera moció del PSC en què es proposa un traçat més proper a Tortosa, mentre que després es debatrà una moció de CiU.

> «Acceptarem qualsevol opció que no ens separi de Font de Quinto»

Pel que va deixar entreveure l'alcalde pedani, Joan Sanahuja, la moció de CiU proposarà al Ministeri de Foment que s'adopti qualsevol opció que no travessi Campredó i Font de Quinto, que estiga consensuada amb els ajuntaments veïns, i que tinga el suport de la Generalitat. «Si Campredó ha de sacrificar terrenys més avall de Font de Quinto, estarem d'acord en benefici del consens amb el territori», va dir Sanahuja, que va remarcar que els veïns acceptaran «qualsevol opció que no separi Campredó de Font de Quinto». Per la seua banda, el portaveu del PSC, Joan Sabaté, va recordar que la seua moció proposa un traçat pel nord i a l'altura de Soldevila, ja que pel Mas de la Missa també afectaria la zona de la Carrova, a Amposta.

El Punt (13-Octubre-2007)

Fotos: Associació Campredó Jove.

1 comentari:

  1. Ànim a tota la ciutadania de Campredó per poder fer possible que aquesta separació no sigui una realitat.
    Espero que el Govern Municipal estigui a l'altura de defensar davant Foment una situació tant preocupant per als seus conciutadants campredonencs

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta