13 d’octubre del 2007

Tivenys dedica la Fira d'Artesania i Turisme a l'ofici dels antics forners

El nou pavelló firal de Tivenys és des d'ahir al matí l'escenari de la XI Fira d'Artesania i Turisme, que aquest any està dedicada a l'ofici dels antics forners. El regidor de Fires, Miquel Piñol, va explicar que la brigada municipal ha construït al parc de Tivenys un forn de llenya, on ahir van començar a fer les primeres fornades de pa artesà. Cada any, la fira recupera un ofici antic, i com la resta de construccions d'altres edicions (una carbonera, un mur de pedra seca o un aljub), el forn artesà també quedarà integrat al parc de Tivenys, perquè puga ser utilitzat pels veïns. Piñol va dir que aquest any l'organització ha volgut aprofitar els tres dies del pont del Pilar, programant activitats complementàries per atraure més visitants. Així, han previst un taller d'elaboració de pastissets i estrelletes, demà al matí i a la tarda, per engrescar els més menuts del poble. A més, també hi haurà actes lúdics a la nit, amb un bingo popular i una festa.
El regidor de Fires va remarcar que aquesta edició servirà per aprofitar al màxim les possibilitats del nou recinte firal, que Tivenys va inaugurar fa poc més d'un any, encara amb algunes mancances. Piñol va detallar que han aconseguit ampliar el nombre d'expositors, que ja arriben a la quarantena, i que, si continua el bon temps, la fira de Tivenys podria rebre fins a 15.000 visitants durant tot el cap de setmana, cosa que seria un èxit. «La fira de Tivenys està consolidada, i de moment sembla que la pluja ens està respectant, amb un temps gairebé primaveral», va afegir-hi Piñol. El regidor va recordar que l'objectiu de la fira és reforçar els atractius de Tivenys, portar-hi gent de fora del poble i que els expositors puguin vendre els seus productes, sobretot articles elaborats de manera artesanal. Així, Piñol va destacar els embotits, els formatges i la mel, però també el guarnicioner de Tivenys, un dels oficis més antics del poble, a més de la ceràmica i la terrissa, que també és molt típica de la població.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta