12 d’octubre del 2007

Els promotors eòlics de la Terra Alta anuncien l'inici «imminent» de les obres de la subestació de la Fatarella

La societat Aprofitament de les Energies Renovables de la Terra Alta (Aerta), que agrupa els promotors dels diferents projectes eòlics a la comarca, va anunciar ahir el començament «imminent» de les obres de la subestació elèctrica que han de construir a la Fatarella. Les obres poden tirar endavant un cop Aerta ja ha completat la tramitació administrativa del projecte i després d'haver obtingut totes les autoritzacions necessàries. Així, el projecte d'execució de la subestació elèctrica de la Fatarella va ser aprovat per la direcció general d'Energia i Mines amb una resolució del 9 de gener. La finalitat de la subestació és evacuar l'energia elèctrica que es generarà als parcs eòlics dels promotors associats a Aerta. De fet, la subestació forma part de les infraestructures elèctriques que, a través d'una línia de doble circuit de 132 quilowatts, recollirà l'energia dels parcs eòlics de la Terra Alta. A la subestació de la Fatarella s'elevarà la tensió de 123 quilowatts a 220 quilowatts. D'altra banda, la subestació ocuparà una superfície de 5.100 metres quadrats, i tindrà un pressupost de 3,7 milions d'euros. Aerta està integrada per les empreses Copcisa, Eòlic Partners, Fercom i Cater, que van agrupar-se seguint les indicacions de la Generalitat. La implantació eòlica suposarà una inversió d'uns 480 milions d'euros, i els parcs de la Terra Alta generaran el 2% de l'energia elèctrica catalana.

El Punt (12-Octubre-2007)

2 comentaris:

  1. Son 123 i 220 quilovolts (kV) no quilowatts (kW). El kV és una unitat de tensió equivalent a 1.000 volts i el kW és una unitat de la potència elèctrica equivalent a 1.000 watts

    ResponElimina
  2. Aprofiteu per fer fotos de la Terra Alta actual, que d'aquí uns mesos no la coneixerà ni la mare de l'Alfonso Guerra.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta