27 de novembre del 2007

Bel diu que l'ordenança de civisme s'ajustarà a les necessitats de Tortosa

L'Ajuntament tornarà a consultar les associacions de veïns i altres entitats per redactar el nou text

L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, va confirmar ahir la suspensió de la tramitació de la polèmica ordenança de civisme, aprovada poc abans de les eleccions municipals i fins ara en fase de contestació d'al·legacions. De fet, Bel va dir que és durant la resolució de les al·legacions que el departament de dret local de la URV ha aconsellat a l'Ajuntament l'anul·lació dels tràmits. L'alcalde va afegir-hi que començaran la tramitació «des de zero», consultant les associacions de veïns i també les entitats que van presentar al·legacions a l'anterior projecte d'ordenança. A més, va remarcar que tindran en compte les necessitats reals de Tortosa.

Bel va explicar que el govern municipal està analitzant la realitat de Tortosa, per determinar les necessitats actuals i els aspectes que caldria regular amb la nova ordenança de civisme. «No ens podem fixar en les ordenances d'altres ciutats més grans com Barcelona, sinó saber quines són les necessitats de Tortosa i fer-ho amb una certa perspectiva, ja que ara tenim 40.000 habitants», va assenyalar. L'alcalde va manifestar, com ja va avançar El Punt en la seua edició de diumenge, que l'ordenança aprovada abans de les eleccions tenia algunes «mancances jurídiques», però que les al·legacions eren de caràcter polític i massa genèriques. Per tant, ni el projecte d'ordenança ni les al·legacions eren «una eina útil» per rectificar el text, ja que l'Ajuntament tampoc hauria pogut retocar els articles que no haguessin estat objecte de cap al·legació. «Davant d'aquesta situació ens hem plantejat fer una ordenança nova, i sobretot fer-la bé», va remarcar. Bel va afegir-hi que el nou projecte d'ordenança serà molt més ampli, ja que regularà altres àmbits i refondrà alguna de les normatives ja existents sobre l'ús de la via pública. Amb tot, l'alcalde va precisar que l'ordenança de civisme no inclourà la regulació de l'obertura de nous locutoris, que tindrà una ordenança pròpia.
Tot seguit, va garantir que treballaran a partir de diversos esborranys, que es consultaran amb l'oposició, amb la Federació d'Associacions de Veïns de Tortosa i «per descomptat» amb les entitats que van presentar al·legacions: el casal popular Panxampla, l'Associació Musical Blak Fly i Skatosa. Amb tot, va advertir que no podran satisfer «totes les aspiracions» dels diferents col·lectius, encara que la nova ordenança serà «molt més participativa» i menys estricta en el règim sancionador i en la definició de les faltes punibles. «Serà una normativa molt més àgil, més moderna i més aplicable que el text anterior», va dir Bel just després d'avançar que la nova ordenança de civisme podria entrar en vigor cap a l'estiu del 2008.
Però l'exalcalde i portaveu del PSC, Joan Sabaté, va lamentar que Tortosa estarà sense ordenança de civisme un any més. «Això provoca indefensió a la Policia Municipal i també als ciutadans que fa temps que la reclamen i la necessiten», va dir Sabaté. A més, va recordar que CiU i la Federació d'Associacions de Veïns ja van donar suport a l'ordenança que ara ha quedat suspesa.

El Punt (27-Novembre-2007)

9 comentaris:

  1. Això es "cinisme". Que no la van votar a favor els Srs. de CiU amb Bel al capdavant? Ah!!!! Si!!!! Ja recordo, es que ho van fer perque estavem al damunt de les eleccions. Es a dir, avans fins i tot es podia votar allò que estava mal fet, no fora cosa que perguesin algún vot, i ara ho farem bé!!! Visca la coherència!!!!
    Malgrat tot, me'n alegro de que, de fet, la retirin, perque era un autentic "nyap". Per cert, que no pateixi el Sr. Sabaté, hi han instruments legals suficients per mantenir l'ordre a la via publica atés que moltes de les conductes que regulava l'ordenança estan contemplades com infracció administrativa en altres lleis i, fins i tot, com a falta, al Codi Penal. Només cal que s'ho mirin i ho apliquin.

    ResponElimina
  2. Per a cinisme el de l'ex-alcalde (espero que per molts anys) Sabaté: no va ser capaç de fer-la en 8 anys (!!!) i ara es lamenta perquè es retardarà uns mesos per fer-la millor i desfer el "nyap" que ell va fer. Quant a que CiU en el seu moment la va votar, evident: més valia (i val) una ordenança fluixeta però millorable que no tenir-ne cap.

    ResponElimina
  3. Creu l'anònim de les 10:19 AM que CiU va passar de 5 a 10 regidors perquè va votar l'ordenança ? Jo crec que els de CiU van ser coherents: l'ordenança era i és necessària; la van votar per responsabilitat i, ara que poden, canviaran algunes coses per intentar fer-la millor. Això és coherència i no la de Sabaté que, com diu l'anònim de les 10:29 va tenir 8 anys per fer-la i no els va aprofitar

    ResponElimina
  4. Si Bel segueix com ara porta el camí de ser el millor alcalde de la democràcia a Tortosa. Ànim. Les mesures que realitzes són asenyades i necessàries: Control del padró, control de locutoris, una ordenança cívica amb garanties jurídiques, una activació del desenvolupament urbanístic de la ciutat, una adequada relació amb les administracions superiors.... Ja poden esbufegar els acòlits del Sr. Sabaté. Ell ha estat el pitjor alcalde de la democràcia.

    ResponElimina
  5. Benvolguts amònims de les 10:29 i 10:46, l'ordenança, que jo sàpiga la varen fer Sabaté i el seu equip al final del mandat anterior. No tergiverseu les coses per a penjar a CiU medalletes que no li toquen que se us veu el "plumero".
    Responsabilitat? Coherencia de CiU? Mireu, si no he llegit malament Bel diu que faran una ordenança nova (no camviaran "algunes coses") perque la que van votar anteriorment i ara retiren té greus mancances jurídiques. I si es així, jo em pregunto, primer, si es responsable per raons d'oportunitat politiques i electorals aprovar una ordenança en aquestes condicions malgrat coneixer d'antuvi les "greus mancances" i, en segon terme, si es pot considerar coherent votar a favor de l'ordenança fa uns sis mesos i ara retirar-la per ferne una de nova al·legant que es molt i molt dolenta. Jo, sinceremante, crec que no es responsable ni coherent. I de fer-ho bé, ja ho veurem, però malament comencen.
    Per acavar, erreu el tir si creieu que defenso a Sabaté. Ben bé al contrari. L'ordenança en qüestió no s'hagues hagut d'aprovar mai, perque, ja ho he dit, era i es un "nyap", com s'ha demostrat amb el temps, i, a´més, no era ni es necesària en absolut.
    Que tingueu un bon dia.

    ResponElimina
  6. Si estic d'acord, l'oposició del senyor Bel va ser MODELICA, crec que no n'hi ha agut cap en l'univers.

    En quan a que serà el millor alcalde? Bé el temps ho dirà jo no tinc cap bola de vidre ni tiro les cartes. Ara una cosa si que la puc afirmar el més ben pagat si que ho és, i a temps parcial que si arriba a ficar-se dedicació exclusiva passa davant a Bush en quan a salari, en ineficacia ja l'ha avançat.

    ResponElimina
  7. Ah! ja ha aparegut? Ja ha tornat de Turquia o ´d'allí on fos? Algú es va emportar el pernil virtual que regalava Gustau?

    ResponElimina
  8. eikkkkksssss
    lo sivisme sus lu haurieu d'implantar al serebelo dels politics en forma de kaguerada kòsmica katalana, pa ke tingue 3 kas.
    sa de ser sivic germans i germanes!
    (fluixeu la mosca)
    pero no passar-se de sivic i denunsiar la korrupsió, les komisions, les inepktituts, i lo tarambanerisme sosià.
    kus ollen sivics!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta