7 de novembre del 2007

Salvadó dóna la xifra bona del pressupost a l'Ebre, que serà de 209 milions

El mareig de xifres del pressupsot de la Generalitat del 2008 a les Terres de l'Ebre continua. Si dilluns al matí el PSC anunciava que la inversió al territori superaria els 174 milions d'euros, la tarda del mateix dia ERC rectificava els socialistes i afirmava que l'esforç inversor del govern català a les Terres de l'Ebre arribaria fins als 200 milions d'euros. Però ahir el delegat de la Generalitat, Lluís Salvadó, encara va anar més enllà, i va afegir-hi nou milions més, ja que segons va dir el pressupost pujarà fins als 209 milions d'euros. En només 24 hores, i per les coses de la política i el context preelectoral, el pressupost de la Generalitat s'havia incrementat en 35 milions d'euros, gairebé 6.000 milions de les antigues pessetes. Ja era hora que algú (i precisament l'únic autoritzat institucionalment per donar-la) donés la xifra bona. Amb tot, tampoc m'importaria que el pressupost encara continuï sobrecreixent, a un ritme de 35 milions per dia. Siga com siga, entre les actuacions més importants, Salvadó va destacar la carretera que connectarà Batea amb l'Aragó, el pont de Sant Jaume d'Enveja a Deltebre, la construcció del campus universitari a Tortosa o les obres del canal de regadiu Xerta-Sénia. En aquest sentit, el president d'ICV a les Terres de l'Ebre, Jaume Forcadell, també va fer ahir un primer balanç del pressupost del 2008, i va advertir dels "clarobscurs" que continua tenint el Xerta-Sénia. Forcadell també va dir que el pressupost era millor que altres anys per la construcció de les noves casernes dels Mossos d'Esquadra, que han de desplegar-se al territori l'any 2008, una qüestió que afecta directament ICV perquè és la força responsable del Departament d'Interior. Amb tot, Forcadell va dir que valoraria el pressupost més a fons després de saber el balanç institucional que havia de fer Salvadó, i va lamentar que PSC i ERC valoressen el pressupost per separat, abans que la Delegació del Govern. De fet, va demanar-los que deixen de banda el context preelectoral i també que tinguen present que són socis d'un mateix govern.

Per saber més:
-Salvadó diu que el govern invertirà 209 milions a les Terres de l'Ebre

-El PSC i ERC posen cara als euros que rebrà la Generalitat

11 comentaris:

  1. Si Iniciativa com a convidat de pedra demana que s'actuï com a govern, potser primer hauria de parlar amb els socialistes perquè van ser els primers en fer una roda de premsa, totalment fora de guió

    ResponElimina
  2. la generalitat va presentar els presupostos oficialmenet i quan el psc els va valorar ja eren de domini public, tot aixo nomes son ganes de sortir als diaris

    ResponElimina
  3. Els números per si sols no diuen absolutament res... Manca el detall de les partides i la capacitat per executar-los.

    ResponElimina
  4. Per qui sápiga llegir les expresions, li recomano que amplii la foto i veuran com parla per si sola.....

    ResponElimina
  5. "Destacades" les obres del canal Xerta-Senia! Potser per aixo, ara té sentit la noticia de que el PP ja no insisteix en el transvasament cap al sur - si ja ho tenen, perque ho han de demanar? I és que, poc a poc, l'aigua anirà passant de Senia cap a la Marina d'Or i més allà gracies a la llei de gravetat o, millor dit, la llei del mercat.

    ResponElimina
  6. I per dalt el Ter-Llobregat es conecta al Maresme
    http://www.gencat.net/acordsdegovern/20071106/04.htm

    i ara, un dia, com aquell que no vol la cosa, el CAT es connecta al Ter-Llobregat, que ja no falta tant, us recordo que l'aigua del CAT ja arriba més amunt del Vendrell, i en un plis plas en foten un gol per l'esquadra, i el porter nostre, un tal Paco Demetrio Ernestos, mirant les mussaranyes, o millor dit, mirant la gespa de color roig butacó on tant comodament esta asegut

    ResponElimina
  7. Crec que s'hauria de posar quin es el total del pressupost de la generalitat i quin % correspon a les Terres de l'Ebre.
    Parlar amb macro xifres és molt fàcil, però s'ha de veure en que es gasten aquests 209 milions.
    En aquestes terres tots els politics diuen que tenim deficit de inversions, pos que es noti en el pressupost.
    Per altra banda trobo lamentable com actua el tripartit, cada partit a la seva bola, així ens va el país...

    ResponElimina
  8. jo vull ser gironí mama!

    ResponElimina
  9. Lo pressupost ja és minso, però és que a més, se gastaran lo que voldran. Sempre pressuposten més de lo que de veritat se gasten, si no vos ho creeu feu la comparativa dels altres anys.
    Això a casa meua se diu cornut i pagar el beure.

    ResponElimina
  10. Torno a preguntar.Als pressupostos de la Generalitat es suma tot, als Generals només Foment.Això s'anomena Llei de l'embut?

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta