11 de gener del 2008

L'EMD de Jesús vol fer una piscina a la zona esportiva de la pista d'atletisme

El complex inclou dues pistes poliesportives però depèn de la compra d'uns terrenys embargats

La junta veïnal de l'Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de Jesús ha aprovat recentment la memòria valorada de la futura piscina i els vestidors que projecta construir a la nova zona esportiva del poble, als terrenys situats al costat de la carretera de Roquetes. De fet, el ritme de les obres dependrà de l'adquisició dels terrenys per l'Ajuntament tortosí, una operació «complicada» que el govern municipal preveu que puga fer-se enguany. Les obres de la piscina, una «reivindicació històrica» dels veïns de Jesús, podrien començar l'any que ve, d'acord amb la subvenció atorgada pel pla únic d'obres i serveis (PUOSC).

El president de l'EMD de Jesús, Pere Panisello, va detallar que les obres de la piscina i dels vestidors tenen un cost de 871.200 euros. De fet, va afegir-hi que ara han aprovat la memòria valorada del projecte perquè volen aspirar a una subvenció important del PUOSC, ja que l'EMD de Jesús no podria assumir sol un pressupost tan elevat. Segons Panisello, el projecte preveu la construcció d'una piscina descoberta de 25 metres de llargària per 12,5 metres d'amplada, així com dels vestidors i d'una piscina més petita per als xiquets. «Es tracta d'un dels projectes més reclamats pels veïns de Jesús, fa temps que el tenim pendent i és una veritable reivindicació històrica», va valorar. Panisello va concretar que les instal·lacions d'aigua es construiran a la nova zona esportiva de Jesús, i que per tant la piscina compartirà terrenys amb la pista d'atletisme de Tortosa. A més, també s'han projectat dues pistes poliesportives als mateixos terrenys.
En aquest sentit, Panisello va precisar que perquè el projecte puga esdevenir una realitat han de complir-se una sèrie de condicions. Així, l'Ajuntament hauria d'adquirir primer els terrenys, i l'EMD també hauria de garantir-ne el finançament, amb la subvenció del PUOSC i els ajuts que puga sol·licitar a altres administracions. «A la sol·licitud del PUOSC demanem fer les obres al 2009, per poder fer l'adquisició dels terrenys enguany», va dir. Panisello, que també és regidor d'Esports de l'Ajuntament tortosí, va destacar que la nova requalificació dels terrenys, que ja són zona d'equipaments esportius al nou pla d'ordenació urbana municipal (POUM), facilitaria la seua expropiació. Així, Panisello va afegir-hi que el pressupost de Tortosa per al 2008 preveu una partida per adquirir els terrenys, que actualment estan embargats per diferents bancs, després de la fallida que va registrar l'empresa que hi preveia una operació urbanística. En aquest sentit, el febrer del 2006, el Consell General de l'Esport ja va deixar l'Ajuntament sense una subvenció per finançar la pista d'atletisme, ja que el consistori no havia acreditat la requalificació ni la propietat dels terrenys. A més, Panisello va recordar que els bancs no deixen adquirir els terrenys si els compradors no es queden també el lot complet de les propietats de l'empresa. «Ara hi ha algú que vol comprar tot el lot de l'antiga promotora embargada, i l'Ajuntament podria arribar a un acord amb els nous propietaris», va dir Panisello.

> Al costat de la renovada carretera de Roquetes

Segons Pere Panisello, el govern de Tortosa està convençut que podrà adquirir els terrenys de la nova zona esportiva de Jesús dins de l'exercici del 2008. El regidor d'Esports i president de l'EMD de Jesús va remarcar que el complex poliesportiu quedarà en una zona «molt potent», al costat del nou passeig que s'urbanitzarà amb les obres de millora de la carretera que uneix el nucli de Jesús amb la població veïna de Roquetes. Panisello va avançar que la pista d'atletisme, que tindrà 400 metres i serà una de les prioritats de la nova societat mercantil que gestionarà les instal·lacions esportives municipals de Tortosa, serà de caràcter comarcal. En canvi, la nova piscina serà competència de l'EMD de Jesús. D'altra banda, Panisello va confirmar que els pròxims dies s'adjudicaran les obres de la carretera de Roquetes a Jesús, un projecte que s'ha tramitat a través de la mancomunitat de Tortosa i Roquetes. «Ja s'ha fet l'obertura de pliques, i estem pendents de l'informe tècnic per poder adjudicar els treballs», va concloure el regidor.

El Punt (11-Gener-2008)

9 comentaris:

  1. Des de la ignorancia, voldria preguntar:
    Donada la destinacio prevista d'aquest terreny, no es podria procedir a l'expropiacio independenment de qui sigue el propietari? ,o precisament per qui es el propietari, no es vol expropiar?
    No s'ha fet aixi amb el pavello firal i es fara amb la variant de la C12?
    A mes a mes, penso que d'aquesta manera no caldria adquerir tot el lot, com es diu a la noticia, O estic equivocat?

    ResponElimina
  2. Increible: en un radi de pocs kilometres i per a nuclis de població petits, propers i molt bem comunicats entre ells,tenim i projectem un munt de piscines i espais esportius que costen una pasta, no sols de cosntruir sino de mantindre (fet que a la llarga deriva en una infrautilitzacio i depreciació galopant de les instalacions) en lloc de fer un o dos (com a màxim) grans centres esportius que optimitzen les economies d'escala, de duració i de qualitat.
    Peró ja ho sabem, determinada política i determinats polítics(cal que vos ho feu mirar)pensen més en ells i en les seves apetencies o dèries personals que no en els ciutadans (als que, sovint, mareijent a uns o compren, per quatre rals,a altres).¡ no tirem els diners!¡gestionem amb eficàcia i eficiència!¡ siguem honrats amb la ciutadanía!
    Signat: PPRPP

    ResponElimina
  3. Ja et vaig dir que et sobren "pes" pero be, estic totalment d'acord, de totes maneres el poder possar mitja dotzena de persones "endollades" tambe conta no? . Lo lamentable es que es va fer a Roquetes ( amb un color) i es fara a Jesus-Tortosa amb un altre.
    A mes si les pistes d'atletisme han de tindre un caire comarcal, ( que trobo be )no crec que la ubicacio sigue la mes adequada.

    ResponElimina
  4. I de l'estat deplorable de les piscines de Tortosa ja no se'n parla? Qué farem amb el velòdrom? El farem servir per fer sopars de festes? El faran servir els de les bicis? El farem servir per anar a fer porros? Mentrestant anem planejant noves piscines (les quals em pareixen perfectes), anem despistant a la ciutadania. No seria millor fer-ne una de nova al poliesportiu de Ferreries i una altra a la part del Temple? Per exemple, i equilibrar la ciutat sense concentrar-ho tot a la part de Ferreries i Roquetes?

    ResponElimina
  5. on està la picineta??? la picineta on està?? la gent de jesus podria fer una quiniela, i segur que filariem prim, per endevinar qui treballarà les instal·lacions de la piscina que fa mes de 15 que se li demana a pataca!!!!

    ResponElimina
  6. cal ser tan maleducat i despectiu per parlar d´una persona? quina confiança tens tu per parlar aixi algu? em sembla recordar que es diu Pere...

    ResponElimina
  7. Ja fa molt de temps que vaig fer un comentari del tenor d'aquest ultim anonim. Ara be, no fa molt, en aquest mateix bloc el seu fill va dir que si no es deia amb to insultant, que no importaba, i crec recordar que ho portava amb molt d'orgull i que venia de s'un iaio.
    Per tant, no cal ser mes papista que el papa.

    ResponElimina
  8. Que en dirà demà el PAM d'això??????

    ResponElimina
  9. A l'anonim de les 12:30, si te refereixes a Pere Panisello és "pataqueta" i no "pataca".

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta