14 de febrer del 2008

Tortosa reclama a la Generalitat més línies d'autobusos i millores als serveis ferroviaris

El govern de Tortosa ha decidit presentar al·legacions al Pla de Transports de Viatgers de Catalunya 2008-2012, presentat fa uns dies pel Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat. En una compareixença en què només hi havia els regidors d'ERC, Ricard Forés i Valentí Marín, el govern tortosí va manifestar que el pla que ha presentat el tripartit és «insuficient» per millorar el transport públic de viatgers de Tortosa i de les Terres de l'Ebre. Segons el regidor de Mobilitat, cal una millora de les línies de transport públic, tant per carretera com ferroviàries, per vertebrar el territori i possibilitar que Tortosa exerceixi realment com a capital de la futura vegueria. Marín va reclamar la creació d'un consorci del transport públic de les Terres de l'Ebre, ja que el pla de la Generalitat només preveu la creació de cinc consorcis a l'àrea metropolitana de Barcelona, Girona, Lleida, Tarragona i el Bages. Entre les peticions que preveu presentar l'Ajuntament, hi ha la creació de serveis nocturns per a la línia Tortosa-Jesús-Roquetes i a la que uneix Alcanar amb Xerta, passant per la Ràpita, Amposta, l'Aldea, Tortosa i Aldover. A més, també reclamen línies d'autobús fins als polígons industrials; la creació de serveis exprés fins a l'Aldea, Amposta, la Ràpita i Alcanar, i dos nous serveis fins a la Ribera d'Ebre. A més, també volen que s'incrementi la freqüència dels trens regionals; l'impuls a una xarxa de rodalies entre Tortosa, Campredó, l'Aldea i Deltebre, i aconseguir que l'Euromed s'aturi a l'estació de l'Aldea.

El Punt (14-Febrer-2008)

Foto: Ajuntament de Tortosa

8 comentaris:

  1. Aquests regidors d'ERC s'han venut l'enteniment. L'altra dia en contra de canviar un nom franquista a la ciutat. Ara, els seus propis socis de govern, CiU, els deixen sols reclamant una cosa contra el tripartit català, on ells mateixos hi formen part. Atontadets, Bel us fot el pèl.

    ResponElimina
  2. No veig que te a veure la pertinença a un partit que governa a la Generalitat amb la petició d'un impuls en les comunicacions de les Terres de l'Ebre i a que pare l'Euromed a l'Aldea.

    ResponElimina
  3. Pos que aixo es fa al despatx del Conseller a Barcelona, i no en una roda de premsa a Tortosa. Que no tenen amics del partit a Barcelona.

    ResponElimina
  4. Valentí, estic d'acord amb tu. A veure si puc tenir bones convinacions i anar a treballar amb transport públic!

    ResponElimina
  5. per fi algú demana que pari l'Euromed a l'aldea!!!

    El que s'ha de demanar es que entre les estacions de Tortosa - Tarragona - Barcelona, es posin regionals d'alta velocitat.
    A més hauria d'haver com a mínim un tren d'anada i un de tornada al dia, que paressin només a Tarragona i Barcelona sense para a cap més lloc.

    ResponElimina
  6. Els veig molt cansats a n'estos xics. Bel, no els facis treballar massa, home, que cauran malalts.

    ResponElimina
  7. El que se deuria de demana es que el autobus al seu pas per Jesus tinguesa una parada nova a la part alta del poble, a Jesus tot u tenim concentrad a la part baixa. no tardarem gaire que ens tocara agarra el autobus a ferreries

    ResponElimina
  8. En bicicleta hem d'anar.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta