7 de juny del 2008

El bisbat de Tortosa acudirà al jutjat si Patrimoni no atura l'obra amb vistes al claustre

L'Ajuntament confirma l'obertura d'un expedient de sanció

El degà president del capítol catedralici, Josep Maria Tomàs, va explicar ahir que ja han buscat assessorament legal per aturar la rehabilitació de les cases de la plaça de la Cinta que tenen vistes al claustre de la catedral. «Qui té la força per aturar les obres és Patrimoni, però si Cultura no pot fer res anirem als jutjats, per evitar aquesta obra de fets consumats», va dir mossèn Tomàs.

Tomàs va recordar ahir que el capítol catedralici ja va comunicar a la delegació de Cultura, fa un any, el seu malestar per les obres de rehabilitació que l'arquitecte Xavier Rollan està fent en dues cases de la plaça de la Cinta. «A Cultura ens van dir que estiguéssim tranquils, i per tant nosaltres hem anat aguantant», va assenyalar. «Però el que més ens preocupa és que les obres han continuat i ningú ha pogut fer res per aturar-les», va dir. Tomàs va remarcar que la reforma de les cases perjudica «greument» el conjunt de la catedral, i va detallar un conflicte de veïnat amb Rollan per l'ús de les servituds, les vistes, les llums i les mitgeres. «Ja hem consultat els nostres advocats, però ens han dit que ara tota la força està en mans de Patrimoni», va dir. «Tenim la paraula del responsable anterior, Alfons Llorca, i del seu responsable actual, Ferran Torta», va afegir-hi.

Així, Tomàs va explicar que el bisbat de Tortosa «confia» en la comissió territorial de Patrimoni, ja que Cultura els va dir que les obres no tenien cap permís. De fet, la regidora d'Urbanisme, Meritxell Roigé, va explicar a El Punt que tant l'Ajuntament com Patrimoni han obert dos expedients sancionadors, i que han requerit la paralització de les obres. Segons Tomàs, és Cultura qui ha de protegir el patrimoni cultural, i va recordar que sempre que el bisbat ha hagut de fer obres a la catedral ho ha fet amb tots els permisos. A més, Tomàs va lamentar que Rollan haja construït un gran finestró amb vistes al claustre. Encara que les cases de la plaça de la Cinta estaven abans en un estat de degradació molt avançat, Tomàs va dir que «la gent ja estava acostumada» a veure-les així. En canvi, el representant del capítol catedralici va explicar que molta gent els ha comunicat que la nova façana posterior de les cases, amb el gran finestral, «fa molt mal efecte».

El Punt (7-Juny-2008)

Més informació:
-Un pis amb vistes al claustre

1 comentari:

  1. "tant l'Ajuntament com Patrimoni han obert dos expedients sancionadors, i que han requerit la paralització de les obres"

    És molt curiós quin munt de paperassa sense sentit s'arriba a generar. Quantes obres més sense permís es deuen dur a terme en el barri vell de la nostra ciutat?

    Es trist però sembla que l'assumpte, si està en mans dels advocats, acabarà als jutjats. I el més curiós, com diu la regidora, és que els responsables públics de Tortosa solament fan arribar papers amb l'ordre d'aturada, perquè de les seves paraules no se'n desprèn res més.

    Si les cases estan en mal estat, doncs s'han de reparar i rehabilitar, però tampoc cal ficar el nas a casa del veí, que aquí hi ha gent que va d'un extrem a l'altre d'una manera vertiginosa... I el patrimoni l'hauríem de conservar tots.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta