15 de juliol del 2008

Dol a ICV de Tortosa per la mort de Pepe Ramos

L'exregidor de l'Ajuntament de Tortosa i fotògraf jubilat Pepe Ramos, militant històric del PSUC i d'ICV, va morir divendres a Gijón a l'edat de 85 anys. El portaveu d'ICV a Tortosa, Jaume Forcadell, va lamentar ahir la mort de Ramos amb un article en què va destacar la seua «coherència ideològica», així com la seua capacitat de diàleg i el seu caràcter afable, qualitats que el van convertir en un «referent per a les persones que es dediquen a fer política». Ramos va descobrir el comunisme als anys cinquanta, arran d'un viatge a Cuba, on un familiar seu col·laborava amb Fidel Castro. Anys més tard, per motius laborals, Ramos es va traslladar a Ginebra, des d'on es va posar en contacte amb el Partit Comunista i va començar a col·laborar-hi en projectes solidaris. L'any 1964 va tornar a Tortosa, es va afiliar al PSUC i va començar a treballar en la clandestinitat. Fins i tot va rebre una ordre d'expulsió del país, que no va prosperar gràcies a un amic falangista. Ramos, que havia estat un dels referents de la lluita antifranquista a Tortosa, va ser regidor pel PSUC amb la democràcia i un dels pocs militants que va quedar-se a ICV l'any 2000, quan Joan Sabaté va liderar el pas de la majoria dels ecosocialistes ebrencs al PSC. De fet, va rebre l'encàrrec de reconstruir el partit a la ciutat. A més, també va estar vinculat a entitats esportives, va presidir la Federació d'Associacions de Veïns de Tortosa, i va ser membre del consell editorial del diari El Punt a les Terres de l'Ebre. A l'abril del 2007, Ramos va ser homenatjat durant la presentació de les llistes electorals d'ICV a l'Ebre, amb la presència de Joan Saura.

El Punt (15-Juliol-2008)

4 comentaris:

  1. Hi ha una generació, a la qual devem molt, que es va apagant. Moltes vegades sense que els haguem agraït els sacrificis personals fets perquè ara visquem millor.

    Als joves d'avui la lluita contra el franquisme els deu semblar la batalleta de l'avi. És un luxe que ens podem donar gràcies precisament a "avis" com Pepe Ramos. No hauríem d'oblidar-ho.

    ResponElimina
  2. Una abraçada i el meu condol a Pepe Ramos fill

    ResponElimina
  3. El meu record i l'estima per un gran home i millor persona. També el meu pare Josep Otero, encara que li falle la memória i la parla, segur que li envia tot un seguit d'abraços per l'amistad que han mantingut tota la vida i les cents de fotos que li va fer Pepe Ramos jugant al futbol amb el CD Tortosa.
    El meus condols a tota la seva familia.
    Joan Otero

    ResponElimina
  4. No el coneixia bé. Les referències indirectes que tinc de terceres persones són favorables. Quina llàstima que moltes vegades les lloes aflorin quan una persona ens deixa.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta