15 de juliol del 2008

Tortosa canviarà els contenidors de la recollida selectiva a l'agost

L'Ajuntament havia anunciat la substitució abans de la Festa del Renaixement

L'Ajuntament de Tortosa va confirmar ahir que la instal·lació dels nous contenidors de la recollida selectiva encara haurà d'esperar unes setmanes. L'alcalde havia dit que la substitució de totes les illes de contenidors de la recollida selectiva havia de fer-se abans de la Festa del Renaixement, però el procés s'ha retardat pels efectes de la vaga de transportistes, i els nous contenidors es desplegaran a l'agost. El nou sistema, a càrrec del consorci comarcal Rebé, es presentarà aquest dijous a l'Aldea.

L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, va dir fa dues setmanes que els primers contenidors nous de la recollida selectiva s'instal·larien abans de la Festa del Renaixement, que comença el 24 de juliol. Bel va precisar que el nou sistema de recollida de residus arribarà a càrrec del consorci comarcal Rebé, i que els contenidors es desplegarien entre juliol i setembre. Però el regidor de Serveis, Joan Sanahuja, va dir ahir que no serà possible complir el calendari previst, ja que els contenidors arriben d'Itàlia i el seu transport va quedar afectat per la vaga. «En teníem alguns d'acumulats, però el Rebé encara els està rebent i abans també voldríem fer una campanya de divulgació», va dir. De fet, Sanahuja va detallar que encara han de comunicar als regidors de barri els punts exactes en què s'instal·laran les 80 illes de contenidors que hi haurà al conjunt del municipi. Sanahuja va remarcar que en totes les illes hi haurà contenidors per als vidres, cartrons, envasos i fracció orgànica.

>Onada de contenidors cremats

L'àrea de Serveis i l'empresa concessionària Cespa van haver de reajustar ahir el servei de recollida dels residus sòlids urbans, davant l'onada de contenidors cremats que va registrar-se diumenge a la nit a Tortosa. En total, 13 contenidors d'escombraries van quedar afectats per les flames, ja que els presumptes piròmans van seguir un itinerari que va començar al barri de Remolins, va continuar pels carrers del centre (carrers Pare Cirera i Màrtirs de 1640) i per l'avinguda Felip Pedrell, i va acabar al barri de Ferreries i a la població veïna de Roquetes. El regidor de Serveis, Joan Sanahuja, va explicar que l'Ajuntament té alguns contenidors en estoc, però que van preferir redistribuir els contenidors dels punts que registren menys càrrega de brossa, amb l'objectiu que el servei estigués restablert i operatiu ahir mateix a la nit.

El Punt (15-Juliol-2008)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta