18 de juliol del 2008

La carta d'una ebrenca a Antoni Bassas


Avui que Antoni Bassas s'ha acomiadat de la seua audiència amb un programa emotiu que passarà a la història, no he pogut evitar tenir algunes sensacions contradictòries. Per una banda, m'ha sabut greu la forma amb què s'ha prescindit d'un company que al llarg dels anys ha demostrat ser un professional molt solvent, però també que Bassas esdevingués, ell mateix, el subjecte d'una notícia. De fet, no he pogut evitar fer un somriure escèptic, quan he sentit que Bassas havia dit que el país necessita uns mitjans públics "plurals i independents". Podem estar d'acord en aquesta frase, però a l'Ebre encara coincidiríem més amb ell, si Bassas ens hagués demostrat aquesta pluralitat i aquesta independència més sovint, durant la recent polèmica pel transvasament a Barcelona. De fet, al correu encara guardo una carta que una ebrenca, seguidora d'El Matí de Catalunya de Ràdio, va escriure al programa durant la forta ofensiva política i mediàtica per la crisi de la sequera. Bassas li havia "fallat" i li anunciava que passava a escoltar Rac 1. Pel que van dir-me després, el mateix Bassas va parlar amb ella per telèfon, i van quedar que tornarien a parlar-se per intentar acostar posicions. Crec que ara no val la pena fer sang i reproduir íntegrament aquella carta, però com a mínim el cas serveix per recordar que Bassas i els seus tertulians, que avui tant ha defensat, no van fer un tractament òptim de la crisi de la sequera i de la polèmica del transvasament. En dies com avui, en què la política eleva els superperiodistes a la categoria de màrtirs, també cal tenir el cap fred i dir les coses que no ens han agradat, de la feina recent d'Antoni Bassas. Això no treu, però, que ens solidaritzem amb ell i que li desitgem molta sort.

També a l'ebresfera:
-Bassas i la llibertat d'expressió (Manel Zaera)
-El PSOE s'ha carregat en Bassas (Emigdi Subirats)

Foto: Comunicació 21

11 comentaris:

  1. A part de les discrepàncies que podem tenir amb el tractament de l’ interconnexió de xarxes per part d’Antoni Bassas, es mes que evident que ha estat la política qui la fet màrtir. Un cap molt ben moblat amb una trajectòria professional impecable, pot fer molt de mal si s’ho proposa...Senzillament se’ls hi anava de les mans.....

    ResponElimina
  2. Una de les grans patums mediàtiques del país, derribada per la pugna entre les dos grans tendències polítiques del mateix país. No dubto que serà un gran professional dels mitjans, però no crec que se mereixque lo qualificatiu de màrtir. Tard o pronte algú altre ocuparà lo seu lloc, sigue d'una tendència o d'una altra. Les figures dels grans "formadors d'opinió" i "creadors de consens" no solen donar per a molta sorpresa.

    ResponElimina
  3. Es que realment hi han “creadors de consens” que ja no tenen massa futur (versus tripartit).

    ResponElimina
  4. Sr Moreno tot és opinable però el que no podem negar és que la politica que ara està exercint el tripartitt és la de fer desaparèixer tot rastre del que fa olor al pasat,a TV3 i Catalunya Ràdio,una politica identica a la del partit popular la qual ells tant critiquen,el pitjor de tot són les excuses a les quals recorren la Sra Cullell i els Srs Sarsanedas i Saez per a realitzar aquesta absurdidad que tan sols intenta beneficiar a determinats partits politics AUTODENOMINADS progressistes,ja controlen
    La SER
    El PAIS
    CINCO DIAS
    GESTION DE MEDIOS IMPRESOS
    PROGRESA
    UNION RADIO(controla el 80 per cent,l'altre ho controla el grup godó amo de l'emissora)
    40 Principals
    M80 Ràdio
    Cadena DiaL
    Maxima FM
    Radio Ole
    ONA FM
    Sogecable(CANAL PLUS etc)
    QUATRO
    LOCALIA
    i ara TV3 I CATRADIO
    ANEM AL PENSAMENT UNIC,"VISCA LA DEMOCRACIA I LA LLIBERTAT D'EXPRESSIÓ"

    ResponElimina
  5. Senyor Escursó, siguem justos. Li asseguro que la llista de mitjans conservadors és encara molt més llarga.

    ResponElimina
  6. Molta llibertat d’expressió i democràcia, però qui més la predica es qui menys l’aplica!
    Els socialistes són pitjor que PP i CIU, ja que a la dreta te la veus vindré, però a l’esquerra te va fen lo llit, mentre te dona un copet a l’esquena. I el que està passant amb els mitjans públics de Catalunya es vergonyós. Primer es carreguen la Rita marzoa la qual presentava un programa líder d’audiència de tres a quatre de la tarda (programa que parlava dels països catalans).
    Després li va tocar a la Mònica Terribas, la qual la posen de directora de TV3, per tal de fer-la callar de la manera més desimulada possible.
    I per últim li toca al Bassas, el qual la manera de tancar-li la boca sense que la gent se li rebotés, era portar-li la contraria en les negociacions per a la pròxima temporada.
    El PSOE ja es van carregar RTVE, per favor evitem que facin el mateix amb la els mitjans públics catalans.

    P.D. Estant esperant que el programa de TV3 Polònia, perdi una mica d’audiència per carregar-se’l.

    ResponElimina
  7. Han caigut ales meves mans un Butlletí informatiu de l’agrupació local del PSC de Tortosa anomenat “La Rosa de Tortosa” corresponent al mes de Juliol 2008. Les vuit pagines que totalitzen l’esmentat butlletí son comparables a l’oposició que des de el PP es feia criticant l’acció de govern d’Espanya del PSOE. La crispació i la visceralitat contra l’actual equip de govern de l’Ajuntament de Tortosa omplen cada paràgraf i cada línia d’aquest butlletí. Realment m’ha sorprès que un partit de una inqüestionable arrel democràtica com es el PSC, hagi caigut en el parany de repetir la mateixa estratègia de la que ells mateixos varen ésser objecte per part del PP en l’anterior legislatura.
    Les desqualificacions sistemàtiques exposades en forma barroera, fins i tot he pogut detectar mentides, ....si si mentides ! Fins i tot a la pagina 7 una adaptació del “chiqui chiqui” que pel seu contingut diu molt poc a favor d’un butlletí seriós d’una formació política de l’envergadura d’un PSC . En fi; no vull fer-me pesat, però si cau a les vostres mans podreu jutjar per vosaltres mateixos . Molt trist !

    ResponElimina
  8. Possat's a fer historia radiofonica... abans de Rita Marzoa no hi eren els de "postres de music"? amb Barnils, Vendrell etc. Jo diria que el que governaba aleshores era CIU.
    Per cert, per a demostrar la pluralitat s'ha de mantindre Polonia fins que vulgue Toni Soler? encara que l'audiencia li gires l'esquena, o com ha de funcionar aixo?
    El que no acaba de lligar massa es la manera que han tingut de fer callar a Monica Terribas: posant-la de directora, ni mes ni menys.

    ResponElimina
  9. a mi ja em sembla be que el canvien al bassas,
    este tio es un egocentric que es pensa qu lo que diu senta càtedra,
    és lo mal que tenen molts periodistes d'aquests tipus de programa que acaben fent-se una colla d'egòlatres i mentres tant xafen i humillen a qualsevol

    ResponElimina
  10. Per això tu vas anar al programa de TV3 d’En Josep Cuní...VERITAT?

    ResponElimina
  11. Ximo, mc calan, krupp,

    Tots fan el mateix.
    Quan ténen poder, canvien periodistes, programes, etc., etc.

    I quan estan a l'oposició, també fan el mateix. En lloc d'ajudar a l'equip de govern amb propostes raonables per beneficiar al conjunt de la població, s'entesten en editar "panflets", amb una vulgaritat esgarrifosa.

    Recordes, mc calan, les "revistetes" de CiU durant els 8 anys d'oposició???.

    Tan o més lamentables que la que cites. I aquesta m'ha sorprés, ja que no era la norma habitual de "La Rosa de Tortosa".

    En fí, potser hi ha que ser avui més agressius, que passat l'estiu tindrem congressos territorials i locals, i pareix que tothom s'està situant al punt de sortida ...

    Sr. Escursó, m'agradaria que ens informés del llistat de mitjans de les dretes, catalana i espanyola, per comparar. ( Com vosté pareix que està tan a l'aguaït ).

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta