18 de juliol del 2008

Polèmica entre Tortosa i la Generalitat per la instal·lació dels Mossos en barracons provisionals

El secretari general del Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Boada, no havia tingut prou amb provocar la setmana passada un conflicte diplomàtic entre Catalunya i Itàlia. Per això, aquesta setmana s'ha abonat a una polèmica més local, i quan falten tres mesos per al desplegament dels Mossos d'Esquadra a les Terres de l'Ebre, ha dit que l'Ajuntament de Tortosa hauria d'assumir el cost d'instal·lar els agents en barracons provisionals. Diu Boada que l'Ajuntament hauria de pagar el milió d'euros que costen les caragoles, ja que va ser Tortosa qui va retardar-se en la cessió dels terrenys on s'ha de construir la comissaria regional dels Mossos, al pla parcial Temple Sud. Per això, a l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, li va faltar temps ahir, per rebutjar frontalment aquesta opció, tot advertint que l'Ajuntament no pensa assumir el cost dels barracons. La realitat és que ja fa temps que totes les parts sabien que els Mossos havien de desplegar-se l'1 de novembre del 2008, i que Interior ja fa més de dos anys que buscava uns terrenys a Tortosa. Si la cessió dels terrenys s'ha retardat ha estat per la llarga tramitació del pla d'ordenació urbana municipal (POUM), en què la Generalitat també ha estat implicada, com a administració competent. En qualsevol cas, no és just que Boada acuse el consistori actual de la tardança, ja que el govern de Bel va començar a tramitar el pla parcial Temple Sud a l'octubre del 2007, abans que entrés en vigor el POUM, precisament per guanyar temps. La comissió d'Urbanisme va aprovar el pla parcial al desembre del 2007, i al febrer d'enguany ja va començar a parlar-se de la instal·lació de barracons provisionals a la zona d'aparcaments de l'actual comissaria de trànsit, al barri de Ferreries. En paral·lel, a l'abril l'Ajuntament va fer una cessió avançada dels terrenys, perquè la caserna regional dels Mossos es puga construir al mateix temps que la urbanització del sector. De fet, qui s'està retardant ara és Interior, ja que la previsió era que les obres poguessen començar abans de l'estiu. En concret, es tracta d'una superfície de 4.361 metres quadrats, que l'Ajuntament cedeix a la Generalitat per facilitar la instal·lació d'un equipament d'abast territorial. La capitalitat s'exerceix amb mesures com aquesta, la cessió d'uns terrenys en què l'Ajuntament també hauria pogut construir algun equipament públic per a la ciutat. Però tot i així, ara no entendríem que els ciutadans de Tortosa haguéssim de costejar en solitari la falta de planificació de la Generalitat en aquesta qüestió. Boada demana massa, i Tortosa no va gaire llarga, de diners...

Foto: El Punt (EFE)

17 comentaris:

  1. la marfanta la millo fikeume a recomanats plis"!!!!

    ResponElimina
  2. El desdoblament de l’Eix de l’Ebre i ara el retard de la caserna dels Mossos, van en la mateixa línia d’unes deteriorades relacions a nivell institucional. I es que pronunciar-se clarament en contra de la interconnexió de xarxes , entre altres, te un cost.

    ResponElimina
  3. El problema no és el cost que es s'haigi de pagar o no per prendre una decisió,el problema és que en el govern tripartitt hi ha uns polítics totalment ineptes que no serveixen per res i al no estar capacitats cada dia ho demostren mes,tan sols serveixen per a coartar la llibertat d'expressió i arribar al pensament únic,s'està demostrant diàriament en TV3 i CATRADIO

    ResponElimina
  4. Les “patades” al fem ara ja s’exporten al estranger. Es mes que evident que l’actual govern es d’ una contrastada incompetència. Això no vol dir que no hi hagin elements molt competents, però dissortadament la imatge final es molt pobra. Desitjo que l’autocomplaença i l’autobombo, pel bé de Catalunya; no sigui el resultat final del Congrés del PSC.

    ResponElimina
  5. Aquesta gent d'Iniciativa per Catalunya no n'han tingut prou. Des de l'agència Catalana de l'aigua, gestionada per ells, es va obrir l'esboranc del trasvasament a Barcelona.

    La mateixa ACA atura el desenvolupament urbanístic a Tortosa perquè en zones on hi ha barris consolidats, resulta que descobreixen que són inundables (se'n van donar compte que per Tortosa passava un riu i per solucionar la inundabilitat el volien eixugar) i no es pot construir. Precisament en algunes d'aquestes zones tenien que anar-hi equipaments d'abast territorial, com el Campus Universitari, ja solucionat, i la caserna dels MOssos.

    Quina colla d'inútils (amb perdó dels inútils).

    ResponElimina
  6. "Campus Universitari, ja solucionat" .....perque ho porta Esquerra potser?
    Parlant de rius, com passa per Valladolid.....
    Anda ya, anda ya.

    ResponElimina
  7. Doncs no cucafera. ET pot la "socialitis". Ho han arreglat entre l'Ajuntament de Tortosa (Ciu-ERC), el Departament d'Innovació, recerca i empresa (ERC), la pròpia Agència Catalana de l'Aigua (IC) i la Universitat Rovira Virgili (Universitat Pública de les comarques de Tarragona).

    Si hagués volgut ficar medalles ja les hagués ficat abans. Ara, m'has obligat a ficar-les.

    ResponElimina
  8. No importa el “QUI” sinó “EL QUE”... Mentre no tinguem clar aquest “teorema” anem aviats !

    ResponElimina
  9. imili nieto alcover, aixo de la "socialitis" es un mal? .
    Vigila que no t'hagi deixat alguna seqüela a tu mateix.
    I parlant de mals i malalties,
    "L'esquerropublicanitis" tambe ho deu ser?

    ResponElimina
  10. Doncs si Mc calan. Estic d'acord. Per això en el meu primer post criticava uns fets.

    Però avui, els mateixos culpables de que no s'hagin pogut cedir els terrenys, tenen la barra de dir que els tortosins pagarem els barracots dels Mossos.

    Som els últims de Catalunya en desplegament dels Mossos i damunt han de passar aquestes coses.

    Vergonya col.lectiva.

    ResponElimina
  11. Per cert cucafera.No havia vist el teu post. No tinc ni socialitis ni republicanitis. Allí i aquí, quan hi ha alguna cosa que no m'agrada la dic. La diferència és que allí es depurava a la brava i Robespierre era tot un ídol

    ResponElimina
  12. Que li diguin a Antoni Bassas...

    ResponElimina
  13. ON està ara la gent ICV de Tortosa per defensar els interessos de la ciutadania????

    ResponElimina
  14. EL Govern de la Generalitat ara esta defensant precisament la promoció de l’obra publica com pal•liatiu de la crisi immobiliària. També es parla d’ajudar al dèficit del finançament local a conseqüència de la inactivitat de la construcció. Perquè dons es neguen en rodó a tirar endavant el desdoblament del Eix de l’Ebre i a la construcció de la caserna dels Mossos a Tortosa? Qui em pot respondre a la meva pregunta...?

    ResponElimina
  15. divendres, 23 de juny de 2006
    >
    El pla urbanístic de Tortosa penja ara d'un fil perquè la major part del terme municipal és inundable


    L'altre problema és la taca de terrenys requalificada a la zona del Canalet

    GUSTAU MORENO. Tortosa
    El pla d'ordenació urbanística municipal (POUM) de Tortosa està bloquejat perquè la nova llei d'urbanisme estableix que està prohibit edificar en terrenys inundables, i la major part del terme municipal ho és. La situació és tan greu, des del punt de vista tècnic i jurídic, que l'Ajuntament ha previst convocar una reunió a tres bandes amb els responsables d'Urbanisme i de Medi Ambient de la Generalitat, ja que una aplicació estricta de la normativa podria hipotecar el creixement urbà de Tortosa.


    El regidor d'Urbanisme, José Martín, va confirmar ahir que el POUM de Tortosa es troba «bloquejat» per una situació tècnica i jurídica molt complexa. Martín va explicar que preveu convocar una reunió amb els responsables d'Urbanisme de les Terres de l'Ebre i del Departament de Medi Ambient, que podria fer-se la setmana que ve. De fet, l'objectiu de la trobada a tres bandes serà desencallar l'aprovació del POUM abans de la pròxima reunió ordinària de la comissió d'Urbanisme de les Terres de l'Ebre, que serà el 14 de juliol. «En qualsevol cas, la nostra intenció és poder aprovar el POUM de Tortosa en el marc d'una sessió extraordinària de la comissió, que podria celebrar-se al llarg del mes de juliol», va dir el regidor.

    ResponElimina
  16. ...Y no el varen desencallar...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta