12 de setembre del 2008

ERC denuncia la desaparició d'una estelada de 50 metres penjada al pont del tren de Tortosa

Per segon any consecutiu, ERC de Tortosa va organitzar un vermut popular i altres activitats reivindicatives, amb l'objectiu d'apropar la celebració de l'Onze de Setembre i el partit als ciutadans. El vermut es va fer a l'embarcador del Club de Rem, a la vora del riu, per remarcar «el caràcter antitransvasament d'ERC en un any difícil, en què hem viscut un intent de transvasament per part del govern de l'Estat», va explicar el president local, Felip Monclús. Els republicans de Tortosa van comptar amb la presència del secretari de Política Lingüística de la Generalitat, Bernat Joan, i també van commemorar els 300 anys de l'ocupació de la ciutat per part de les tropes borbòniques. Però els actes d'Esquerra van quedar enfosquits per la desaparició de l'estelada de 50 metres que havien penjat al pont del ferrocarril. Així, l'agrupació d'ERC va denunciar a la policia el robatori de l'estelada gegant que havien penjat al migdia al pont sobre l'Ebre. Monclús va explicar que la senyera estava molt ben lligada i que la seua desaparició només s'explica per un acció intencionada, ja que fins i tot van buscar l'estelada al fons del riu.

9 comentaris:

  1. Al menys aquesta bandera haurà servit per a algo útil: amb 50 metres es podran fer uns quants llençols ara que ve època de crisi

    ResponElimina
  2. Suposo que es tracta de metres quadrats, no?
    En 50 metres quadrats no es poden fer tants de llançols.
    Però una pena, ja que als focs hagues quedat bé l'estelada penjada.

    ResponElimina
  3. Aproximadament uns 12

    ResponElimina
  4. quin greu que em sap aixo de la desaparicio jo teni que anar a la festa però per motius de treball no he pogut

    ResponElimina
  5. Ja em disculpareu que em posi on no em toca, sobretot considerant que visc a un territori que es beneficia de l'actual transvasament.

    Llegeixo que el senyor Monclús, a qui no tinc el gust de conèixer, parla d'un any difícil per haver viscut "un intent de transvasament per part del govern de l'Estat".

    Home, que el transvasament en qüestió no s'havia de fer a instàncies del govern de la Generalitat? On estava la presumpta emergència i qui va arribar a perdre els nervis, resant-li fins i tot a la Moreneta?

    Que no va votar-hi a favor ERC a la corresponent sessió del consell executiu?

    Ja sabem que, desprès, al Parlament es van abstenir, al Congrés dels Diputats van votar en contra i a les mobilitzacions figuraven entre els convocants.

    No creguin que no em faig càrrec del paperot que els va caure a sobre a les organitzacions ebrenques de les forces del tripartit. I sé apreciar, sense ironia, l'habilitat d'ERC per tocar la campana i anar a la processó. De debó: se n'ha de saber molt de passar la maroma.

    Però per això mateix em sembla que hi ha coses que no caldria regirar-les gaire.

    ResponElimina
  6. Bé, crec que ERC Tortosa ha deixat clar sempre que és CONTRÀRIA a qualsevol transvasament de l'Ebre.

    Per desgràcia, en el moment que el conseller d'ICV va proposar el perllongament del minitransvasament no hi havia gaires alternatives a la sequera. (la única viable la va provocar la natura: va ploure!!!).
    L'ACA no havia fet bé la feina (recordem que va parar dos anys la construcció de la desaladora més gran de Catalunya perquè hi havia un parell d'aus nidant!).

    En canvi, la gent d'ERC a Tortosa i l'Ebre vam fer tota la pressió interna que vam poder. Vam reunir-nos amb Carod i Puigcercós i els vam "cantar la canya", perquè no ho van fer bé.
    ERC (país) no ho va fer bé i en el congrés nacional va haver una forta xiulada de la gent de l'Ebre en el moment que alguns liders van defensar la gestió.

    El que vam provar de fer l'11 de setembre d'enguany és guanyar aliats en la nostra lluita contrària als tranvasaments. Recordem la importància del parlament europeu. I per desgràcia altres patits com el PSC i CiU es declaren en els seus textos ideològics trasvasistes.

    Quan ens equivoquem hem de rectificar, però potser ERC a Catalunya es va equivocar, però en aquest cas ERC a Tortosa NO!

    ResponElimina
  7. si, pero l'intent de transvasament va ser cosa de l'Estat de la Generalitat, dels dos...com queda aixó?

    ResponElimina
  8. Primavera de Praga,

    Em sembla oportuna i encertada la teva apreciació, però no hi estic completament d'acord.

    Jo m'he fet un fart de criticar els partits monolítics en què tothom es quadra quan des de dalt es toca el xiulet. Però també dic que a la política, i en particular al govern, s'hi està a les dures i a les madures.

    A les representacions del tripartit a les Terres de l'Ebre els ha tocat un difícil paper i em costa dir que, si bé no són culpables, tampoc són del tot innocents. Al final, qui més qui menys, a Barcelona o a Tortosa, s'ha salvat per la campana. Beneïda pluja!

    No, el que he dit va més aviat en un altre sentit. Tot i que no tothom ha tingut la mateixa actitud, dins dels mateixos partits, no es pot fer veure que certes coses no van amb un. Menys es pot falsejar la realitat.

    Vull pensar que intentar reconduir les coses des de dintre va ser més útil que estripar els carnets. Però això no dóna dret a dir coses que no són.

    I perquè no quedi cap dubte, també recordaré que els partits transvasistes de primera hora se'n reien perversament de les dificultats del tripartit amb la sequera, oblidant que ells sí que es van quadrar al toc de xiulet.

    ResponElimina
  9. quina p* amb els diners que val.

    si te la prenen perquè volen fer-ne ús propi, mira ... però l'han pres per llençar-la.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta