12 de setembre del 2008

Estampes de la Diada a les Terres de l'Ebre

L'Ajuntament de Tortosa finalment no va afegir-se a la campanya de la comissió 100 anys d'Estelada, que pretenia que els ajuntaments pengessin aquesta senyera al balcó consistorial durant la Diada. Amb tot, el govern de CiU i ERC sí va penjar, per segon any consecutiu, únicament la Senyera al balcó consistorial. A la demarcació de Tarragona, Montblanc i Móra d'Ebre van ser les úniques capitals de comarca que van penjar l'estelada, que ahir també lluïa a la seu del Consell Comarcal del Montsià, governat pel PSC i ERC. Segons fonts d'Esquerra, la senyera també va onejar durant el dia d'ahir al balcó d'altres ajuntaments ebrencs, com Flix, Rasquera, Miravet, Benifallet, Deltebre, el Perelló, la Fatarella i Sant Carles de la Ràpita. També va fer-ho al cim de Caro, on va ser pujada, entre d'altres, pel rapitenc Carles Pasqual i l'alcalde de Roquetes, Francesc Gas. Amb tot, Gas no va poder penjar l'estelada al balcó de l'Ajuntament roquetenc, ja que Esquerra no té la majoria i alguns dels seus socis de govern no estaven d'acord.
D'altra banda, a Móra d'Ebre l'acte institucional de la Diada Nacional de Catalunya va celebrar-se al monument de l'Estela per la Llibertat, situat davant del Club Nàutic i inaugurat l'any passat. Després de la lectura del manifest, que va remarcar la necessitat de defensar l'Estatut i de mantenir la unitat de la societat civil i les forces polítiques del país, l'alcalde Josep Solé Biosca (PSC) va destacar la presència de l'estelada al balcó de l'Ajuntament, per reclamar la recuperació de la sobirania de Catalunya. Tot seguit, més d'una cinquantena d'entitats i associacions morenques van fer l'ofrena floral al monument, que recorda els homes i dones que van morir per aconseguir els drets que avui en dia tenen els catalans. Finalment, des de dues muletes, les pubilles i hereus de Móra d'Ebre van finalitzar l'ofrena floral llençant pètals de flors al riu. Després, membres de l'Agrupació Excursionista la Picossa, amb la col·laboració de la Creu Roja, van desplegar dues senyeres gegants al pont de Móra d'Ebre.
Per la seua banda, l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, va aprofitar la presentació de la conferència de la Diada, que ahir va anar a càrrec de la professora i presidenta veïnal Alícia Gamundi, per analitzar els moments que Catalunya està vivint actualment, amb l'objectiu d'arribar a assolir de forma definitiva un finançament just, que el país reivindica des de fa temps. A més, també va parlar d'un Estatut que es troba sota l'ombra d'esperar una sentència del Tribunal Constitucional, que podria retallar part dels seus continguts, tot i que va rebre el suport majoritari del poble català i de les Corts Espanyoles. Durant l'acte, l'Orfeó Tortosí va interpretar un repertori de cançons catalanes, com Sota de l'Om, El Cant de la Senyera, El Cant dels Ocells i Els Segadors, moment que il·lustra el següent vídeo...

3 comentaris:

  1. L'alcalde de Roquetes va pujar a caro i no va penjar-la a l'ajuntament?. Que vol dir això, servitud de la dependència de l'alcaldia?. Efectivament un dels vots que el sustenta es la de la representant que es va presentar pel PP,( que es va dir que seria expulsada, i "nada mas se supo")
    Nacionalista/independentista si, però......Recordo perfectament que, quant es recriminada a Esquerra el seu pacte amb el PP ( dimoni banyut) s'argumentava que ja no ho era. JAJAJAJAJAJA.

    ResponElimina
  2. Cucafera, potser penses que els politics d'ERC son persones especials?
    Doncs no, la realitat ens demostra que son com la resta, i entre ells hi han que si poden foten mà a la caixa, si poden col·loquen als seus germans, i el que faci falta...

    ResponElimina
  3. Marfanta a Tivenys, per cert, es fan moltes activitats i poques vegades ho comentes, es clar, hi ha un grup molt majoritari, PSC i Iniciativa, respecte a CIU, la essència de "lo català" té poca activitat al nostre poble. Aquí també es va penjar l’estelada al balcó de l’ajuntament, i prèviament es van fer un seguit d’actes reivindicatius i el dia 11 un acte amb molta gent a l’assut de Tivenys. Gràcies, visca Catalunya.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta