11 de setembre del 2008

Mascletada problemàtica a la plaça Alfons XII

La mascletada de diumenge al migdia a Tortosa, en el marc de les festes de la Cinta, va trencar una quinzena de rajoles de la plaça Alfons XII. Un grup d'operaris de la brigada municipal van reparar durant el matí d'ahir uns desperfectes que s'haurien pogut evitar en una plaça menys fràgil.
De fet, la fragilitat de les rajoles de la plaça Alfons XII és un fet tan conegut pels tortosins que ens estranya moltíssim que l'Ajuntament programés la mascletada en aquest espai, sense que ningú preveigués les conseqüències que podria tenir. És molt habitual, fins i tot, que les rajoles (instal·lades d'una forma no fixa i inestable des de la construcció del pàrquing subterrani) es trenquen pel simple fet de travessar la plaça a peu. Per tant, no calia ser massa pessimista per endevinar que hi hauria una trencadissa tan monumental com la mascletada, si es carregava de petards la superfície de la plaça. D'altra banda, cal tenir en compte les molèsties que la mascletada va provocar als veïns de l'edifici on hi ha Caixa Tarragona, que no van poder utilitzar les portes properes a la plaça en els moments previs i posteriors a l'encesa dels petards per motius de seguretat. Estem convençuts que en tota Tortosa hi havia un lloc molt millor, per fer petar una bona traca...

10 comentaris:

  1. tornem al tortosinisme estancat, allò que s'ha fet bé s'ha de criticar, sinó no estem contents

    a la mitat dels pobles de les terres de l'Ebre passen los bous per davant de les portes de les cases, barrant el pas a molta gent també, i encara és hora que escrigues una notícia denunciant-ho

    ResponElimina
  2. Si critico la mascletada és perquè considero que no s'ha fet en bon lloc, no perquè vulga criticar gratuïtament. Tampoc me considero un tortosinista estancat, i si això és el que penses de mi, em demostres que no em coneixes gens. D'altra banda, la prova que la mascletada s'ha fet en mal lloc és que s'han trencat un munt de rajoles. Si això ho hagués fet el govern de Sabaté, ja m'agradaria veure quina és la teua reacció...
    Sobre lo dels correbous, crec que és un exemple que no és vàlid. Segur que molta gent d'aquests pobles es queixaria més pel fet de no tenir correbous a les festes que pel fet d'haver de patir els bous per davant de les cases.

    ResponElimina
  3. Lo de la mascletà va ser l'empastre més gros en anys... els nacionals que avui ens governen encara no saben que es una mes de les "obres " ruinoses del seu fatidic i dolent llegat dels anys i panys que ens van desgovernar.
    Demano des d'aqui i a tots els canals que tingui a la mà que tornin a refer la plaça que podriem anomenar la "plaça de trencar cames i demés parts del cos", no es broma jo he presenciat la caiguda d'una senyora que li va petar baix als seus peus una de les manises i es va trencar el genoll.
    Una pena peró una realitat: el govern de Bel i cia volen mirar com sempre cap un altre lloc, esdevenint així un govern cec i prepotent... cqc.
    Per cert em consta que quan es va decidir la ubicació de la mascletà algunes veus "poc importans pel resultat" ja van advertir que el lloc era poc idoni "peró que els importants" van dir que en cas de produir-se desperfectes estos serien arreglats.
    Per tant cal arreglar tota la plaça i si molt m'apures el parking, sap algu com va repercutir als cotxes que en aquell moment eren estacionats a sota?

    ResponElimina
  4. No sembla lògic que un paviment flotant com el de la plaça d’Alfons pugui cedir pel simple fet de caminar pel damunt. Segurament algunes de les peces deuen estar consentides o badades per bretolades (que també n’he vist) i al passar qualsevol pel damunt puguin haver cedit.
    L’ona expansiva d’una traca pot concentrar una quans Kg/cm2 i possiblement no s’hagi triat be el lloc per fer-la esclatar, però per caminar pel damunt si no estan prèviament badades no m’ho crec.

    ResponElimina
  5. pere, pere. Posats a dir, i fent historia, veuríem que aquesta plaça es va fer governant uns al cap d'avant i estan al mateix govern uns altres; després, aquests altres van estar al govern en uns altres "altres" i ara aquells "uns" governen en aquells "altres". I ningu li ha possat remei.
    No se si queda clar.
    "Que cada palo aguante su vela"

    ResponElimina
  6. Jo aquesta vegada no estic d'acord en tu Gustau, crec que el lloc es l'apropiat, millor que el de l'any passat que va ser (si no recordo malament) a la vora del riu on aquest any hi ha una barra, que quedava petit per la gent que ho va anar a veure.
    El problema com apunta algun comentari anterior es que la plaça esta mal feta, jo no soc arquitecte però no es podria canviar i que no sigui flotant?
    Quin lloc altenatiu proposes per fer la mascletà?

    ResponElimina
  7. El passeig de l'Ebre, la plaça Francesc Macià, o millor encara: el Monumento a los Caídos, és clar! ;-)

    ResponElimina
  8. no entenc el comentari sobre Sabaté... Que jo sàpigue en los 20 anys que tinc he participat en els actes que han organitzat tots els governs que ha tingut Tortosa.
    Pel que fa a la plaça, no és cap secret que és un desastre, però que se trenquen les rajoles per a mi no vol dir que el lloc no sigue bo. Considero molt idoni l'emplaçament, en tot cas es podria dir que la plaça alfons XII dóna problemes cada vegada que s'utilitza

    ResponElimina
  9. "idoni -ònia

    [1390; del ll. idoneus, -a, -um, íd.]

    adj Que té les qualitats necessàries per a alguna cosa"

    Si la plaça no té les qualitats necessàries per fer la mascletada, el lloc que no és bo per fer-la.

    ResponElimina
  10. Doncs mira, ja que uns són raonablement crítics i altres adueixen raons partidistes a les crítiques, m'aprofitaré.

    Si critico que el concert de Jarabe de Palo, que va ser un éxit de públic, va comptar amb una patètica organització de barres, ho faig de forma partidista'

    No fote'm. El concert un éxit. Les barres, patètiques. En un concert gratuït, on es poden obtenir recursos amb la recaptació de les barres, com es pot permetre que hagi una sol lloc on venen tiquets i una sola barra. Mínim dues, em sembla. Cues quilòmetriques, mal servei... Em sembla que corregir això no és tan difícil. O és que organitzem els concerts pensant que no hi anirà ningú?

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta