6 de setembre del 2008

Solé Biosca, del PSC, torna a l'alcaldia de Móra d'Ebre 14 mesos després

Duran deixa el càrrec i avança que potser no repetirà com a candidat d'ERC

Josep Solé Biosca (PSC) ja torna a ser alcalde de Móra d'Ebre, només 14 mesos després d'haver cedit el càrrec al republicà Joan Josep Duran. El recanvi a l'alcaldia formava part de l'acord signat després de les eleccions, que reeditava el pacte de govern entre el PSC i ERC del mandat anterior. Solé Biosca va situar el benestar dels ciutadans com a principal repte de l'acció de govern i va aprofitar el discurs d'investidura per oferir a l'oposició de CiU «consens» en els grans temes del municipi.

El portaveu del PSC i fins ara regidor de Festes, Hisenda i Urbanisme, Josep Solé Biosca, és des de dijous a la nit el nou alcalde de la capital de la Ribera d'Ebre, a partir del pacte de govern que van signar després de les eleccions municipals amb el grup d'ERC. Finalment, Solé Biosca va ser l'únic candidat a l'alcaldia que els grups del govern van presentar, tot i que en les últimes setmanes s'havia especulat que els republicans, malgrat respectar el pacte amb el PSC, podria ser que presentessen com a candidata la regidora Elisenda Jardí. De la mateixa manera, a Móra d'Ebre també havien circulat alguns rumors que assenyalaven que Solé Biosca no seria el candidat proposat pel grup del PSC, però finalment el portaveu socialista va ser l'aspirant i, per tant, va recuperar el càrrec que ja havia ocupat en el mandat anterior. Per la seua banda, el grup de CiU va proposar el regidor Joan Piñol com a candidat, després que Jordi Borràs i Clara Rodríguez, números 2 i 3 de la llista electoral que en les municipals del 2007 havia encapçalat Manel Saltor, renunciessen en favor de Piñol.
Duran, que una hora abans del ple havia inaugurat una exposició sobre motociclisme a Catalunya, va afirmar que havia estat «un honor» haver ocupat el càrrec d'alcalde, des del punt de vista «personal i polític». A més, va avançar que molt probablement renunciarà a ser el cap de llista d'ERC en les properes eleccions municipals.

>Atenció a les persones

Josep Solé Biosca afronta el seu segon mandat com a alcalde de Móra d'Ebre amb el compromís de posar «tot el seu coneixement i voluntat» al servei dels ciutadans, i també amb l'objectiu de trobar el consens amb CiU. L'alcalde va remarcar que posaran un èmfasi especial a aconseguir el benestar de les persones, i en especial de la gent gran, i va destacar projectes com ara el nou centre d'atenció primària, la millora de l'IES Julio Antonio i l'ampliació del polígon industrial de La Verdeguera. A més, Solé Biosca va anunciar la renovació de carrers i la millora del nucli antic gràcies a la subvenció de la llei de barris, així com un impuls al desenvolupament urbanístic, tot i la crisi de la construcció.

El Punt (6-Setembre-2008)

Foto: Ajuntament de Móra d'Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta