6 de setembre del 2008

Tortosa estrena avui les Festes de la Cinta amb la tradicional ofrena de flors

El repartiment del típic panoli pels carrers de la ciutat, amb l'acompanyament de les colles de grallers, dolçainers i tamborers, marcarà aquest matí l'inici de les Festes de la Cinta, que Tortosa celebrarà enguany fins al 13 de setembre. Una de les novetats del programa és que, a més del seguici de pubilles, també hi haurà punts de venda del panoli en diferents punts de la ciutat. Amb tot, l'acte més destacat del matí serà la festa social que es farà a l'hospital de la Santa Creu de Jesús, amb motiu de la inauguració de la nova unitat de radioteràpia de les Terres de l'Ebre, en un acte al qual també assistiran el president de la Generalitat i la consellera de Salut.
Ja a la tarda, a partir de les vuit del vespre, tindrà lloc la tradicional ofrena de flors i fruits en honor de la Cinta. El recorregut serà amenitzat per la Banda de Música de la Lira Roquetense, la Banda de Música Manel Martínez i Solà de Jesús i la Banda Municipal de Música de Tortosa, i l'Ajuntament convida els veïns a participar-hi amb vestits típics. A partir de dos quarts de dotze de la nit, es farà la presentació de les penyes i una festa a la nova plaça del Mercat, amb discjòqueis de prestigi estatal com Alfredo Pareja i Vicent Belenguer.

6 comentaris:

  1. Va passar la Festa del Renaixement i ha arribat la Festa Major, que a Tortosa fa anys que no és esplèndida precisament. Voldria recordar que el grup municipal d'ICV va presentar una proposta de model de Festa major ben elaborada, que no ha estat debatuda malauradament, ja que era presentava un canvi de concepció de la festa que hauria pogut ser molt interessant.

    ResponElimina
  2. Com sempre Emigdi, ICV fa les coses fora d'hora, ICV va estar 8anys al govern de Tortosa, perque va esperar a no estar per presentar la proposta de canvi de festes? I no em val que eren gent diferent, perque suposo que no van entrar al partit uns dies abans de les eleccions, ja hi devien ser, i podien parlar en els seus regidors, o no?
    Tothom parla de canviar el model de festes però ningú dona una idea coherent per poder fer-ho.
    A mi el pa i circ no em serveix, en moments de crisi o de necessitat el primer que suprimiria serien les festes, o em gastaria menys.

    ResponElimina
  3. El que a mi m’estranya es que amb el que està caient encara tinguem festes. Es evident que la crisi esta portant als municipis a una situació econòmica molt compromesa .

    ResponElimina
  4. Josep Maria,
    Jo no sé si sempre ICV fa les coses fora d'hora. Primerament, perquè quan jutgem un partit sempre ho fem de manera parcial (jo el primer), a partir de la nostra ideologia particular. El que sí que et puc dir és que els partits presenten les propostes en un marc determinat i depenent de les persones que l'encapçalen. ICV a Tortosa va sofrir l'estocada que li va donar Sabaté, que va anihilar la formació. Després va haver-hi tot un un seguit de problemes amb els anteriors regidors, amb la qual cosa no val la reflexió "ja han estat al govern". A més, el que importa és que la proposta de nou model de festes era bona, i es podia discutir i alterar amb allò adient. Malauradament, res no ha canviat. Jo no sóc tortosí, potser fins i tot algú em podria dir que no hauria d'opinar llavors, però he fet el comentari senzillament per reivindicar la bona feina que realitzaren alguns amics meus, membres d'ICV, que volien donar un nou caire a la festa major. De fet, vàrem enregistrar a Antena Caro Roquetes un programa-debat (en què participaren Jordi Jordan, Domingo Tomàs, Jordi Roig i Artur Gaya, i jo mateix) per debatre el tema. Tot ha quedat en aigua de borraines.
    salut des de Campredó,
    emigdi

    ResponElimina
  5. Pos mira, Emigdi, m'ho has tret de la boca....si no ets tortosi?.
    Ara, no t'ho he dit abans perquè esperava que em diries que pagues també a Tortosa i suposo que votes, per tant, tens tot el dret.
    Peró analitzat-ho be,i fent una mica de paral·lelisme, veritat que a tu no t'importen les festes de Dos Hermanas, Coslada o Sestao? tot i tributar també allà?

    ResponElimina
  6. Ximo,
    Ja he dit que potser opinava sobre una cosa que no em tocava, malgrat pagar-hi impostos (com tu dius). Només feia el comentari per defensar la feina d'uns amics i polítics, que sí que són tortosins, i sí que tenen interès en canviar el model de festes. Als campredonencs ens han impedit ser poble legalment, però no poden impedir que tinguéssim sentiments de poble bona part dels habitants (jo mai no generalitzo).
    salut,
    emigdi

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta