4 de setembre del 2008

Tortosa «posa ordre» en la despesa de la Festa del Renaixement

L'edició d'enguany ha costat 423.000 euros, un 10% menys que l'anterior

El govern de Tortosa va donar ahir per tancada la liquidació del pressupost de la XIII Festa del Renaixement, que ha costat un 10% menys que l'edició del 2007. L'alcalde Ferran Bel, que quan era a l'oposició va ser molt crític amb el «desgavell» pressupostari de la Festa del Renaixement, va detallar que enguany la despesa ha estat de 422.960 euros, mentre que els ingressos han assolit els 91.826 euros. Segons Bel, la Festa del Renaixement també ha estat un èxit des del punt de vista econòmic.

Ferran Bel va admetre que aplicar un control més estricte de la despesa en l'organització de la Festa del Renaixement era una de les «obsessions» del seu govern. L'alcalde tortosí va garantir que s'ha fet una gestió correcta de la despesa pública, ja que s'ha seguit tot el procediment de contractació dels espectacles i dels serveis. «Feia falta posar una mica d'ordre, perquè això és el que permet optimitzar els recursos, i obtenir idèntics o millors resultats», va remarcar. Bel també va felicitar el regidor i el director de la Festa del Renaixement, Jordi Folqué i Domingo Tomàs, perquè s'havien ajustat als paràmetres del pressupost. Així, l'alcalde va detallar que enguany la Festa del Renaixement ha suposat per a l'Ajuntament una despesa corrent de 422.960 euros, mentre que en l'edició de l'any passat la despesa va superar els 464.300 euros. La xifra és encara més positiva si es compara amb les edicions anteriors, ja que la Festa del Renaixement va costar 471.000 euros l'any 2006 i més de 557.800 euros el 2005.
D'altra banda, Bel va aclarir que enguany ha estat necessari fer una inversió d'uns 11.000 euros, per renovar el vestuari, les banderes i la roba dels engalanaments, així com per millorar l'enllumenat del recinte de les Avançades de Sant Joan, la llum i reforçar la senyalització dels diferents espais. En paral·lel, els ingressos per venda d'entrades, subvencions, patrocinadors i anunciants han assolit els 91.826 euros, una xifra superior als 72.000 euros de l'any passat i que s'acosta molt al 25% de la despesa, que seria «una situació més que òptima». «Amb aquestes xifres arribem a la conclusió que es pot fer una gran Festa del Renaixement, més participada, amb més públic i amb més projecció, però amb un pressupost més reduït i ajustat a la realitat econòmica actual», va valorar l'alcalde. A més, Bel va assenyalar que la despesa s'ha administrat de forma correcta, ja que no hi ha hagut factures fora del pressupost i els contractes «s'han fet quan s'havien de fer». La millora de les xifres també ha estat propiciada per la millora dels ingressos per la venda d'entrades, després que 3.420 persones assistissin als espectacles de pagament. Així, en l'edició d'enguany els ingressos per aquest concepte han estat de 35.826 euros, per damunt dels 22.772 euros de l'any passat. L'alcalde va precisar que en l'increment de la venda d'entrades ha influït el major aforament de l'espectacle La taverna d'Enrico, possible pel trasllat a les Avançades de Sant Joan.

>«Encara hi ha aspectes a millorar»

L'alcalde de Tortosa va fer ahir una valoració «extremadament positiva» de la nova direcció de la Festa del Renaixement i de la feina de l'àrea de Festes. Ferran Bel va remarcar que ha estat «un punt d'inflexió» i un «revulsiu», i que l'organització ha hagut d'adaptar-se al fet que alguns espais tradicionals de la Festa del Renaixement, com el carrer de la Rosa, estaven afectats per les obres al nucli antic. Amb tot, l'alcalde va voler evitar un discurs «autocomplaent», i va admetre que «encara hi ha aspectes a millorar». Bel va concretar que caldria millorar la senyalització, algun espectacle i algun acte propi, així com l'accés a les Avançades de Sant Joan i l'emplaçament d'algunes tavernes de La Ruta de la Saboga. Però Bel va afegir-hi que «no serà fàcil», ja que l'any que ve també hi haurà altres espais afectats per les obres, com la plaça del Rastre, la plaça de Sant Joan i el carrer Croera. Segons el director de la festa, Domingo Tomàs, han previst iniciar una ronda de reunions amb les entitats i col·lectius que hi participen, per «escoltar la gent» i copsar «tots els punts de vista» sobre els aspectes que cal millorar.

El Punt (4-Setembre-2008)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta