5 de setembre del 2008

L'alcalde de Roquetes acusa el portaveu del PSC de difamar-lo "sense proves" per la piscina

L’alcalde de Roquetes, Paco Gas, ha acusat el cap de l’oposició i tinent d’alcalde de l’anterior equip de govern de la ciutat, Miquel Castelló, de mentir de forma intencionada en la polèmica sobre la piscina municipal coberta, així com d’emetre acusacions del tot infundades i de difamar el govern actual. Gas va negar que hagués ajornat la inaurugació de la piscina per motius polítics, ja que és al govern actual qui els ciutadans han demanat explicacions pel retard. De fet, l'alcalde va recordar que va haver de rectificar dues vegades sobre la data d'obertura de la piscina, una a la tardor i l'altra a l'hivern, perquè es pensava que les instal·lacions podrien entrar en funcionament molt abans. Per tant, segons Gas, "Miquel Castelló s’ha dedicat a difamar el govern municipal i a fer unes declaracions falses, intencionades i sense proves".
L'alcalde de Roquetes, a més a més, va acusar el candidat del PSC d’amagar informació pública de forma premeditada sobre l’obra de les piscines durant sis mesos, per no fer-la pública abans de les eleccions municipals del maig del 2007, amb la intenció que la resta de grups polítics no poguessin qüestionar el projecte i criticar-lo durant la campanya electoral. Gas feia així referència a la no inscripció dels terrenys al Registre de la Propietat i a les obres addicionals, que n’augmentaven els cost final. L’alcalde va donar a la premsa la cronologia de les gestions sobre les obres de la piscina des que l’equip de govern actual va assumir-ne la responsabilitat. L’equip de govern anterior no va registrar una de les cinc finques dels terrenys on s’havia d’ubicar la piscina. Per tant, una vegada es va inscriure la finca al Registre de la Propietat, es van haver d’unificar totes les firmes en una sola escriptura per poder dividir-la posteriorment en dues: una per ubicar-hi la piscina coberta i l’altra, per al futur pavelló municipal. El fet que no estigués inscrita al Registre de la Propietat va provocar que l’empresa constructora de les piscines, ARC, no pogués accedir a cap mena de crèdit per poder tirar l’obra endavant. Aquest tema va quedar resolt finalment el 19 de novembre de 2007. El govern de Gas va renegociar a la baixa el contracte signat per l’empresa, amb un estalvi de 675.000 euros al final dels 20 anys en què s’haurà de pagar l’obra, sense repercutir en la qualitat d’aquesta ni en el benefici de l’empresa.
D’altra banda, i en resposta a la resta d’acusacions de Castelló, com ara la que feia referència als aparcaments exteriors de les piscines, l’alcalde va manifestar que aquesta és una qüestió que l’anterior govern municipal no tenia prevista en el projecte i que es tracta, per tant, d’una obra addicional més que l’actual govern sí que contempla i que serà duta a terme quan estigui enllestit el pavelló municipal. Finalment, Gas també va donar a conèixer que la nova piscina no està adaptada perquè puguen utilitzar-la persones amb la mobilitat reduïda, tot i el compromís adquirit pel govern anterior amb l’Associació de Minusvàlids de les Terres de l’Ebre (AMITE), a qui van garantir que s'instal·laria una grua hidràulica.




Més informació:
- L'alcalde de Roquetes acusa l'oposició de mentir i amagar informació (El Punt)

Foto: Ajuntament de Roquetes

1 comentari:

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta