5 de setembre del 2008

Multicinemes d'Amposta: llicència per pentinar

Ahir, l'acudit inevitable davant de la notícia del tancament dels cines d'Amposta, era que la única llicència vàlida que deuen tindre a la multisala del polígon de Tosses és la "llicència per pentinar" que acompanya el títol de la pel·lícula Zohan, una de les novetats que aquesta setmana integra la seua cartellera. Amb la cara de perplexitat que posa al cartell Adam Sandler ens vam quedar molts de nosaltres, quan vam assabentar-nos del tancament imminent dels multicinemes d'Amposta perquè havia estat funcionant set anys i mig sense els permisos necessaris. L'alcalde d'Amposta, Manel Ferré, que va destacar la bona predisposició de l'empresa a tancar voluntàriament i fer les reformes per poder obtenir la llicència d'activitat, va afirmar a l'Agència Catalana de Notícies que no tenia constància que el multicinema estigués funcionant de forma irregular, ja que suposava que ja tenien llicència. Una afirmació que ahir ja va aixecar tot tipus de dubtes, sobretot en alguns blocs ampostins com els de Manel Zaera o Jordi Perales, ja que Ferré era precisament el regidor de Governació (responsable de tramitar les llicències d'activitat) en l'anterior govern de Joan Maria Roig. Segons llegim avui al diari El Punt, el cas s'ha destapat després d'una denúncia presentada per una empresa aragonesa del sector de la construcció, que va demanar informació sobre la situació legal de Cinemes Amposta 11 Sales i també d'altres establiments d'oci, així com de projectes urbanístics de la ciutat. El termini màxim que tenen els cines d'Amposta per operar sense llicència és el 15 de setembre, segons ha explicat l'actual regidor de Governació, Pere Vidal, que també ha precisat que l'empresa no va obtenir la llicència definitiva perquè li faltava un informe dels bombers. De fet, Cinemes Amposta 11 Sales hauran d'adaptar-se ara a la normativa antiincendis, tot canviant la moqueta de totes les sales perquè siga encara més ignífuga, i també faran una nova sortida d'emergència per la sala 3. Els grups de l'oposició (ERC i PSC) ja han advertit de la greu negligència que representa aquest cas, així com d'un possible tracte de favor cap a l'empresa, ja que el promotor Joan Lluís Ripollès és amic de l'exalcalde Roig. Un cas realment estrany i ple d'ombres, que fa que ara molta gent es pregunte si la resta d'empreses d'Amposta, sobretot les del complex Tosses 21, estan funcionant amb tots els papers en regla, i si el cas dels cines és només un cas aïllat. D'altra banda, també cal preguntar-se per la situació en què queden els treballadors, així com dels aficionats al cine d'Amposta i de les poblacions veïnes, que hauran de passar-se com a mínim un mes sense poder veure una pel·lícula a la seua ciutat.

Més informació:
-El multicinema d'Amposta tanca perquè es destapa que no ha tingut mai llicència (El Punt)

2 comentaris:

  1. Ja se que còrrec el perill de pecar de passerell, no obstant m'arriscaré: Com es possible que un establiment que pot acollir centenars de persones al seu interior, estes mes de 7 anys sense els pertinents permisos de llicencia municipal i d'activitat. Es Indignant.
    Deia lo de passarell, perquè, jo ja se que sovint s'obrin establiments ( a precari)i amb certa permissivitat o vista grossa fins que arriben els papers definitius, però, 7 ANYS? i AMB CENTENARS DE PERSONES DINS? (centenars de milers des de la inauguració). Vergonyós i digne d'assumpció de responsabilitats.

    ResponElimina
  2. Roig sempre deia una frase: "la meva gestió és impecable"! De moment ja se li han trobat dues relliscades greus: aquesta i l'aval de 800.000 euros que va concedir a l'empresa concesionària de l'escorxador de Tosses "utilitzant" un decret d'alcaldia i sense passar pel ple. L'actual consistori, a correcuita, va tenir que aprovar-ho pel ple amb els vots favorables del "rodet" convergent.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta