9 d’octubre del 2008

Arriben els diners per fomentar la restauració al nucli antic de Tortosa

La regidora d'Urbanisme de Tortosa, Meritxell Roigé, va presentar ahir les bases reguladores de les noves subvencions amb què l'Ajuntament vol animar els veïns a rehabilitar els edificis de la zona d'actuació del pla integral del nucli antic (Pincat). Roigé va explicar que també es podran acollir als ajuts totes les persones físiques, comunitats de propietaris i entitats sense ànim de lucre que hagin sol·licitat una llicència d'obres a l'àrea del Pincat durant el 2008, i que l'Ajuntament ha previst repartir enguany una partida de 128.000 euros.
En aquest sentit, Roigé va assenyalar que l'any 2009 tornaran a convocar aquesta mateixa línia d'ajuts, però amb una partida d'un mínim de 442.000 euros, ja que l'Ajuntament podria acumular-hi els fons que enguany no siguin atorgats. La regidora d'Urbanisme va detallar que les actuacions subvencionables són la rehabilitació total de façanes (l'Ajuntament pagarà fins al 50%, amb un màxim de 6.000 euros), la conservació de cobertes (50% del cost i un màxim de 5.000 euros), la renovació de les instal·lacions comunes d'aigua, llum, gas i sanejament (50%, màxim de 2.000 euros), la construcció de rampes d'accés i instal·lació d'ascensors (50%, màxim de 9.000 euros), i la substitució i unificació d'antenes de televisió (50%, màxim de 500 euros). De la mateixa manera, la suma de diverses actuacions només serà subvencionable amb un límit màxim de 12.000 euros. A més, l'Ajuntament garanteix que els ajuts del Pincat són compatibles amb les línies de subvencions que donen altres administracions, com la Generalitat.
Amb tot, la regidora d'Urbanisme va remarcar que aquesta línia d'ajuts del Pincat, que l'Ajuntament i la Generalitat cofinançaran al 50% a partir de la llei de Barris, exclou els enderrocs i també el buidatge interior dels edificis. Roigé va precisar que les sol·licituds es podran presentar a l'ajuntament i a la nova oficina del Pincat, que la setmana passada va obrir les portes al número 17 del carrer de la Rosa. El termini per fer-ho s'esgotarà el 10 de desembre.

BON RITME DE LES OBRES D'altra banda, Roigé va destacar ahir el bon ritme de les obres de reurbanització que s'estan fent al nucli històric. De fet, va matisar que encara no s'han acabat les feines al carrer de la Rosa i a la plaça de la Cinta, ja que encara s'han d'instal·lar les jardineres i polir els últims detalls. Actualment, el gros de les obres s'estan fent al carrer Gil de Frederich, al carrer Portal del Romeu i a la plaça de l'Absis, on s'ha localitzat la base de la catedral. Així, Roigé va dir que la nova plaça deixarà les restes a la vista.

El Punt (9-Octubre-2008)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta