8 d’octubre del 2008

Desarticulen la banda que hauria comès l'onada de robatoris en xalets i cases de camp de Tortosa

La Guàrdia Civil va informar ahir de la desarticulació d'una banda a la qual s'atribueixen més d'una cinquantena de robatoris, comesos des del passat juliol en diferents poblacions de les Terres de l'Ebre i a les comarques veïnes del Matarranya i el Baix Maestrat. L'anomenada operació Cocktail va tenir lloc entre els dies 3 i 4 d'octubre, i els agents van detenir un total de sis persones a Vinaròs i una altra a Sant Carles de la Ràpita. La Guàrdia Civil els ha imputat 10 robatoris de turismes, així com 17 assalts a establiments d'hosteleria, un robatori en un estanc de Tivenys i també en 28 cases de camp a la pedania de Bítem i en altres indrets de Tortosa.

L'anunci de la detenció de la banda es feia públic només unes hores després que l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, confirmés que les forces de seguretat de l'Estat pensaven que estaven a punt de detindre els presumptes responsables de l'allau de robatoris en xalets i cases de camp del munici, en unes declaracions a la premsa durant l'acte institucional de la festa de la policia local de Tortosa. A més, Bel també va fer una crida als veïns perquè denuncien tot tipus de robatoris, però també va demanar la gent que evite, en la mesura del possible, deixar objectes d'un cert valor a la vista i també a l'interior de les cases de camp. La policia local de Tortosa havia incrementat la presència policial al Canalet, una de les zones més castigades per l'allau de robatoris, però Bel també va advertir que la policia municipal no té ni els mitjans ni les competències per vigilar tot el terme municipal, i que la seguretat a les zones rurals millorarà a partir de l'1 de novembre amb el desplegament efectiu dels Mossos d'Esquadra.

Segons la Guàrdia Civil, els delinqüents solien portar passamuntanyes per cometre els delictes, i de vegades aprofitaven els vehicles robats per cometre els altres robatoris. Per exemple, lligaven una corda als cotxes per estirar la reixa dels establiments, d'on s'emportaven els diners de la caixa, el tabac i les màquines escurabutxaques. En canvi, a les cases de camp sobretot els interessaven les eines agrícoles. Però a la zona del Canalet, en què els xalets estan equipats amb tots electrodomèstics perquè hi ha veïns que hi viuen durant tot l'any, també van endur-se aparells de televisió i ordinadors. Altres zones en què també hi havia hagut robatoris durant l’últim mes són els Reguers, l’Horta del Pimpí, el Pla d’Abària, la carretera de la Simpàtica, Sant Josep de la Muntanya i el poble veí de Roquetes.

3 comentaris:

  1. Penso que es just felicitar a les forces de seguretat per al seva competència i professionalitat.

    ResponElimina
  2. Ja està bé, alguna bona noticia de tan en tan ... m'alegro que els agefen; suposo que la proxima noticia serà, pero, que els han hagut de tornar a soltar :( (bueno, almenys és l'impressio que dona la tele-rosa en aquests casos).
    I el nom de l'operació, també molt bona!

    ResponElimina
  3. Primer, a mi mai em feliciten per fer la meua feina be.
    Segon, Una altra vegada potser no cal esperar als 50 robatoris.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta