25 d’octubre del 2008

L'alcalde reclama la reobertura del vedat de caça de Tortosa, tancat dos anys per l'ús de verí

L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, va demanar ahir al Departament de Medi Ambient de la Generalitat que reobri de forma immediata el vedat de caça per entendre que "no és legalment ni administrativament acceptable la seva clausura durant dos anys", per uns fets que van cometre dues persones, però que culpabilitzen tot el col·lectiu de caçadors. Bel va titllar la situació d'"incomprensible", i va assenyalar que li consta "la bona voluntat" del delegat. "Però ara li demano que resolgui aquesta situació al més aviat possible", va remarcar l'alcalde de Tortosa. La sanció va ser la conseqüència d'una denúncia realitzada pel Cost d'Agents Rurals contra dos caçadors per posar esquers amb verí en una zona protegida de la Serra de Boix-Cardó.

En concret, els dos caçadors acusats d'utilitzar el verí en el vedat [una pràctica il·legal que pot comportar multes i penes de presó d'entre 4 mesos i 2 anys, però també la inhabilitació per caçar durant tres anys i la prohibició temporal de l'activitat cinegètica en les àres de caça] eren el president de la Societat de Caçadors de Tortosa i el guarda de camp. L'operació dels agents rurals s'emmarcava en una investigació que va iniciar-se formalment el 2005, tot i que les denúncies per l'enverinament de gossos i gats domèstics a la serra del Boix-Cardó van començar com a mínim dos anys abans. En aquest sentit, els fets també van relacionar-se amb la desaparició de desenes d'animals domèstics de les cases rurals de la zona. És per això que els fets poden comportar el tancament temporal del vedat, com a mesura per recuperar la fauna afectada pels esquers emmetzinats. De fet, el verí era tan letal que els gossos que van ser trobats morts no tenien cucs, ja que les mosques també morien en picar la carn. Tant la Federació de Caça de les Terres de l'Ebre com la federació estatal de guardes de camp van condemnar l'ús del verí al vedat de caça de Tortosa.

Més informació:

9 comentaris:

  1. En temps de crisi, trobo força coherent alleugerar el pressupost familiar de les despeses dels cartutxs, esmorzars, desplaçaments, i altres.
    La fauna també tindria l'oportunitat de regenerar-se, sense verins, i no veigues d'aquí a dos anys, ...la selva Birmana.
    Per fi, deixaré de sentir caure els perdigons a la teulada.
    Gràcies al Departament de Medi Ambient per vetllar per la meua salut i la de la resta de ciutadans pacífics del territori! Per poder passejar sense el risc a que et maten d'un tret!
    Ho sento, no entenc la cacera per afició. I menys havent tantes "maquines" per a matar de tot sense efectes físics (no dic res dels psíquics).
    Desitjo que es compleixi la llei il reglament, tots guanyem.

    ResponElimina
  2. Dius que han sigut el President i el Guarda, i encara se queixen! Com diu l'opinió anterior, sort del Departament de MA!
    La reacció del Sr Bel, lamentable però comprensible - els gossos morts no voten.

    ResponElimina
  3. que deixen els animalets respirar un parell d'anys - hi ha altres actvitats pels diumenges, esglesia, futbol, aguantar la familia ... ;)

    ResponElimina
  4. Esta comprovat que els assassins en serie de menuts torturaven i mataven animals. Em pregunto si els caçadors senten el mateix plaer ...

    ResponElimina
  5. Com és evident, estic totalment en contra de la caçera. Qui mata un animal, i més per diversió, no pot dir mai que estima la natura.

    Que per una vegada a la vida es compleixi la llei i que no es permeti caçar en aquesta zona, el que han fet aquests dos personatges és una salvatjada. Em sap molt greu aquesta reacció del Sr. Bel.

    Definitivament tot ho mouen els diners.

    ResponElimina
  6. Jo em pregunto, no tindrien que haver-se plantejat els socis de la societat de caçadors afectada fer dimitir al seu president per pràctiques il·legals? I que fa el Sr. Alcalde demanant la obertura inmediata del vedat?. Es que considera que les lleis no estan per complirse?Es la caça una activitat prioritaria per al desenvolupament de la ciutat?

    ResponElimina
  7. Se de primera mà que hi ha caçadors qe estimen la natura i que intenten mantindre el territori i la fauna... ara, los pocavergonyes que fan trampes i damunt des de posicions privilegiades, a la presó i lo coto tancat i los caçadors a ciudar-lo los caps de setmana (sinó que no lo tornen a obrir), i qui los defense també, a vore si aprenen a callar quan toca. O es que los caçadors voten i los animals no?

    ResponElimina
  8. Tema complex i contradictori, aquest de la casera. Hi ha que diu (sandra) que qui mata un animal, tot especificant que sobre tot si es per diversió, no pot dir mai "que estima la natura". No es cert, se de casadors que maten "conscientment" i que contribueixen com ningú a l'equilibre de les especies i que per suposat que estimen la natura, de fet, un important component de la casera es gaudir de la naturalesa, que es on es desarrolla la seua activitat; lògicament, no estic parlant dels escopeteros ni matuteros. Ningú estima tant els gossos de caça com els propis caçadors.
    Gran contradicció però de tot plegat si vas a mirar, pos, no son igualment animals, com els seus gossos, els que ells maten?
    Sobre l'aspecte de la diversió com a leitmotiv de la casera, cal dir que, per a les víctimes, de poc consol serveix que el motiu sigue la diversió, l'entreteniment o l'alimentació.

    ResponElimina
  9. El president i el guarda ban du a terme uns fets que el 99% del socis no coneixiem ni compartiem.
    Referent a este senyor que parla de crisi voldria explica-li que a Espanya la caça genera en un any 1 bilió de les antigues pesetes,ja sigue en impostos,munició,cotos ,trevall temporal,etc,etc.
    Explicar que aquella persona que mata o maltracta un animal per diverció mai pot ser anomenat caçador.
    Voldria que algú m' expliques com es pot tancar el coto de caça de Tortosa sino hi ha cap denúncia en el seu nom sino a titul personal de dos individuos concrets que van ser agafats fen un delicte contra la fauna.Comentar-vos que existeig un informe de la guardia civil on diu que no hi cap denúncia per animal mort del verí que va ser interceptat a estes dos prsones.
    Algun dels que vol fer cumplir la llei hem pot explicar com el cap dels agents rurals de Amposta Victor Jimeno va poder demorar un més la sentencia d'un jutge.
    El sr Bel només ha respost,molt afortunadament, a un col.lectiu tortosí molt nombrós,que directa o indirectament cuida la fauna del Baix Ebre.
    Es molt trist que per la desafortunada i erronea actuació de dos persones tenim de pagar-ho prop de mil.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta