6 d’octubre del 2008

Lizárraga reconeix que la crisi és "molt més greu del que ens havien dit"

La diputada ampostina del PSC, Lluïsa Lizárraga, ha estat aquest migdia parlant als micròfons de Ràdio Ebre (Cadena Ser), amb motiu d'una entrevista en què ha explicat les inversions previstes a les Terres de l'Ebre en el marc del projecte de pressupost general de l'Estat per al 2009, així com les seues impressions sobre l'actual situació de crisi econòmica. Lizárraga ha volgut donar una imatge de confiança i llançar un missatge optimista, tot afirmant que encara que hi ha gent que ja s'ha quedat sense feina, hi ha molta més gent que treballa i que per tant conserva el sou. A més, ha recordat que el govern de l'Estat ha practicat polítiques com la del retorn dels 400 euros, que "a les cases en què l'home i la dona treballen" s'han convertit en 800 euros. Amb tot, la diputada també ha reconegut que la crisi "és molt més greu del que ens havien dit", sense concretar si els responsables d'haver minimitzat l'abast de la crisi econòmica i financera es troben dintre del mateix partit socialista.

En aquest sentit, cal recordar que el PSOE va basar bona part de la seua campanya electoral en la negació de la gravetat de la situació, i que els socialistes van atacar amb duresa el PP per advertir que no s'estaven prenent les mesures necessàries per evitar els problemes econòmics. Per tant, té raó Lizárraga quan admet que la crisi potser era més greu del que ens estaven dient, ja que aquí algú no havia fet bé la seua feina o (el que seria encara pitjor) ens estaven mentint descaradament. Sis mesos després, la crisi ja és aquí i José Luis Rodríguez Zapatero es reuneix aquesta mateixa tarda amb els presidents dels bancs i caixes d'estalvi, amb l'objectiu d'analitzar la situació del sistema financer espanyol davant de la situació econòmica. Abans de saber el resultat de la reunió, l'Ibex ha registrat avui la segona pitjor caiguda de l'any, després de perdre més d'un 6%. Per tant, la trobada entre Zapatero i la banca és una cimera que, segons com ens l'expliquen després, encara pot generar més desconfiança i preocupació al sector empresarial i sobretot als treballadors, que som els que sempre paguem els plats trencats de tots els convits.

Foto: PSC

9 comentaris:

  1. Algú sabria dir-me en quin grau de compliment estem ara mateix amb lo del pagament en forma de retorn dels 400 €, em voldria equivocar, però conec gent de l'entorn que encara no han vist ni el retorn del Juny, també n'hi han que la van cobrar al juny i no han tornat a cobrar etc. Es mes, inclus els que van cobrant-ho regularment, tinc les meves suspicàcies sobre la manera que aquest retorn es contemplara a la declaració de l'any vinent; no tinc clar que aquest no sigue considerat com una devolució a compte.
    Per cert, Gustau, el PSOE no nomes van basar la campanya amb la negació de la gravetat de la situació ( recordem el debat Solbes/Pizarro) sinó que Zapatero pronosticava que anàvem cap a la plena ocupació.

    ResponElimina
  2. Si Lizárraga admet que la crisi es molt mes greu del que ens havien dit, què millor que ens ho expliqui ella mateixa...?
    Apa vinga! Es clar que la crisi es greu, fins aquí arribem tots...Però Lizárraga; dóna’ns mes dades tu que estàs al rovell de l’ou...!
    Silenci ?

    ResponElimina
  3. "del que ens havien dit", això si que és bona!
    qui ens/els ho havia de dir, George Bush mateix? o Mickey Mouse? o Supertramp?

    ResponElimina
  4. Ximo, la deducció dels 400€, la de fer els empresaris o l'organisme pagador de les retribucions i no sempre a tot hom li correspon, ja que si no tenien suficients retencions al juny i mesos posteriors el màxim de la deducció eren aquestes retencions. Un altra cosa serà com s'articula a la declaració de renda, suposadament una deducció més que si no tens prou quota a pagar o retencions no en trauràs rés.

    ResponElimina
  5. Si tinguessen vergonya s'anirien tots cap a casa,però com no la coneixen aqui es queden i continuen manipulant i enganyant a la gent,per cert el del grup prissa tambe és culpa de la crisi? a qualsevol pais serio aquesta empressa ja hauria hagut de tancar portes(altres per molt menys s'han vist obligades a fer-ho),però a algú li interessa que segueixi funcionant sempre que continuen defensant al govern i les seves mentides.

    ResponElimina
  6. saragatona, gracies per la resposta, però com s'ha de pagar o cobrar ja ho sabia, el que preguntava era si realment s'esta complint o no, perquè tinc dubtes importants; repeteixo, se de casos que nomes han cobrat el primer mes de juny, exactament amb la mateixa quantia que la retenció prevista, 50 €, i prou i altres que amb aquesta mateixa retenció ( en una altra empresa) se'ls ha "pagat" ( com errònia i universalment s'anunciava) els 200 € el primer mes i las resta, fins als 400, en els mesos que queden de l'any.

    ResponElimina
  7. Ximo,

    Jo et puc facilitar dades exactes pròpies.

    El mes de juny em van ingressar la pensió doblada incrementant els 200 € de què parles.

    Els mesos de juliol, agost i setembre m'han ingrssat la pensió incrementada en 26,81 € cada mes. Això vol dir que a final d'any m'hauran ingressat 387,67 € dels 400 aprovats, si segueixen al mateix ritme.

    Això que t'explico ni vol dir que aquesta decissió la trobi justa ni que pensi que és la solució a la crisi que tenim damunt. Tampoc vol dir que doni "la culpa" d'aquesta crisi a l'amiga Lluïsa ni als del Grup Prisa.

    Si els "grans" economistes no es posen d'acord amb els motius reals
    ni amb les solucions, que podem dir persones del carrer ...

    Això tampoc vol dir que no tinguem alguna idea pròpia d'allí on radiquen els mals actuals, com les polítiques capitalistes neoliberals que va impulsar el PP i que ha mantingut el PSOE, llevat d'alguna decisió "esquerrana" en polítiques socials, la manca de control dels preus dels productes de primera necessiat i energètics, etc.

    Això ha portat que els rics siguin avui més rics i el pobres ho siguen també més que mai.

    I encara qué tú i molta gent pensi que només és demagògia, hi ha molta gent que intentem posar el nostre granet de sorra perquè alguna cosa canviï, encara que ho aconseguim molt poc a poc (massa)...

    ResponElimina
  8. Pedani, gracies per la informació. Ja en tornarem a parlar, si cal, alhora de fer la declaració de l'exercici 98 i de com es contempla si com un ingres o una pagament a compte.
    Ara, i una mica al marge del tema, quan dius: "Això ha portat que els rics siguin avui més rics i el pobres ho siguen també més que mai", vols dir que no cal preguntar-se: " I para este viaje hacian falta alforjas"?.
    Nomes afegir que, de l'ultim paràgraf, podries haver-te estalviat la quarta paraula: "tu".
    Res a dir dels granets de sorra. Com es fa una platja sinó?. El problema es quan puja la marea i s'endú la platja, la sorra i els granets. Pots entendre marea com sinònim de capitalisme, interessos espuris, personals, de la banca, empresarials i també de partit, clar.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta